PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
207
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
1978
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
207
artykuł:
Zmienność i zależność między frakcjami białek a niektórymi cechami i właściwościami mleka krów różnych ras
(
Grochowalski K.
)
artykuł:
Zawartość niektórych składników i zależności między nimi w mleku krów zdrowych i z zapaleniem gruczołu mlecznego
(
Leonhard-Kluz I.
,
Dembkowska M.
,
Duda S.
)
artykuł:
Zależności między cechami użytkowości mlecznej u krów w warunkach żywienia standardowego
(
Rabek A.
,
Dymnicki E.
)
artykuł:
Z badań nad przyczynami obniżania się gęstości mleka
(
Leonhard-Kluz I.
,
Dembkowska M.
,
Duda S.
,
Grochowalski K.
,
Hryniewicz A.
,
Kaminska B.
,
Kurek C.
,
Pieczak H.
)
artykuł:
Wydajność i skład mleka krów podejrzanych o białaczkę
(
Janicki C.
,
Leonhard-Kluz I.
)
artykuł:
Wydajność córek różnych buhajów użytkowanych w fermach przemysłowych
(
Wronski M.
,
Kijak Z.
,
Groth I.
,
Puchajda Z.
)
artykuł:
Wpływ zróżnicowanego żywienia krów mlecznych na skład, niektóre cechy fizykochemiczne i przydatność technologiczną mleka
(
Kisza J.
,
Lewicki C.
,
Sajko W.
,
Minakowski D.
)
artykuł:
Wpływ zróżnicowanego nawożenia mineralnego użytków zielonych na skład i właściwości mleka
(
Kisza J.
,
Lewicki C.
,
Przybylowski P.
,
Palich P.
,
Bujalski S.
)
artykuł:
Wpływ skarmiania zielonek z pastwisk nawożonych 240, 480 i 720 kg N/ha na zmiany składu i właściwości mleka krów
(
Leonhard-Kluz I.
,
Bielak F.
,
Zywczok H.
)
artykuł:
Wpływ skarmiania kiszonek z traw o różnym poziomie suchej masy na wydajność, zawartość suchej masy oraz niektóre właściwości mleka
(
Leonhard-Kluz H.
,
Dembowska M.
,
Kolat B.
,
Horoszy Z.
,
Kaminska B.
)
artykuł:
Wpływ niektórych parametrów pozyskiwania i przechowywania mleka na jego higieniczną jakość
(
Kisza J.
,
Panfil-Kuncewicz H.
,
Sajko W.
)
artykuł:
Wpływ niektórych czynników na sezonowy układ w produkcji mleka
(
Kot Z.
)
artykuł:
Wpływ dodatku saletry w żywieniu krów na ich zdrowotność, wydajność oraz niektóre cechy mleka
(
Bielak F.
)
artykuł:
Przebieg laktacji krów pierwiastek użytkowanych w fermach przemysłowych
(
Kijak Z.
,
Puchajda Z.
,
Groth I.
,
Wronski M.
,
Kumor J.
)
artykuł:
Próba określenia przyczyn obniżania się gęstości mleka
(
Kielsznia R.
,
Jakubiak R.
,
Lysakowski K.
)
artykuł:
Produktywność powierzchni paszowej na fermach bydła mlecznego i opasowego
(
Oleszek K.
)
artykuł:
Ocena aktywności lizozymu w mleku jako jednego ze wskaźników stanu zdrowia wymienia krów
(
Pietraszek A.
,
Janota-Bassalik L.
)
artykuł:
Mleczność krów podczas zmiany użytkowania tradycyjnego na przemysłowe
(
Kijak Z.
,
Sawicki J.
,
Wronski M.
,
Puchajda Z.
,
Wielgosz Z.
,
Groth I.
)
artykuł:
Kryteria klasyfikacji obór pod kątem jakości higienicznej produkcji mleka
(
Kielsznia R.
,
Jakubiak R.
,
Lysakowski K.
,
Rokicki E.
,
Maslowska I.
,
Roga-Franz M.
,
Kulisiewicz J.
,
Kosla T.
,
Opalinska E.
)
artykuł:
Frekwencja allleli białek mleka w grupach krów zapisanych do księgi głównej standard wstępnej i nielicencjonowanych
(
Michalak W.
,
Michalak W.
,
Siuda H.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.