PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Biuletyn Magnezologiczny
Rocznik
2000
Tom
05
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Badanie kompleksów niklu (II) z kwasem L-askorbinowym metodą spektrofotometryczną
(
Kleszczewska E.
,
Kaczorowski W.
)
artykuł:
Zawartość K, Ca i Mg w ekotypach kostrzewy trzcinowej (Festuca arundinacea Schreb.)
(
Sawicki B.
)
artykuł:
Wpływ wybranych konserwantów na skład mineralny koncentratów flokulowanych z soku liści topinamburu (Helianthus tuberosus L.)
(
Baraniak B.
,
Gordon D.
,
Rogowska A.
)
artykuł:
Wpływ wapnowania na skład mineralny koniczyny czerwonej
(
Bednarek W.
,
Labuda S.
)
artykuł:
Reakcja trzech gatunków roślin uprawnych na nadmierne stężenia cynku
(
Kostrzewska-Kuczumow J.
,
Weryszko-Chmielewska E.
)
artykuł:
Wpływ odmian i pokosów na zawartość niektórych makroelementów (Cu, Mn, Zn) w koniczynie perskiej
(
Wilczek M.
,
Cwintal M.
,
Koscielecka D.
)
artykuł:
Wpływ kwasów huminowych i krzemu na toksyczność glinu i manganu w środowisku
(
Badora A.
,
Grenda A.
)
artykuł:
Wpływ intensywności nawożenia mineralnego na plon pszenicy ozimej oraz zawartość magnezu w glebie i roślinie
(
Chwil S.
)
artykuł:
Następczy wpływ stosowania defoliacji na zawartość magnezu i wapnia w bulwach ziemniaka
(
Sawicka B.
)
artykuł:
Nawożenie jako czynnik zwiększający zawartość magnezu w glebie
(
Chwil S.
)
artykuł:
Fluktuacja manganu i żelaza w częściach nadziemnych Helianthus tuberosus L. pod wpływem nawożenia azotem
(
Sawicka B.
)
artykuł:
Porównanie zawartości magnezu w racjach pokarmowych dzieci szkół podstawowych Białegostoku i okolic
(
Ustymonowicz-Farbiszewska J.
,
Smorczewska-Czuprynska B.
,
Karczewski J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.