PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1980
Tom
31
Numer
5
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
5
artykuł:
Wpływ częstotliwości karmienia szczurów na wykorzystanie niepełnowartościowego białka diety uzupełnionej metioniną
(
Raczynski G.
,
Buraczewska L.
)
artykuł:
Badanie wpływu zajęć w zreformowanej szkole ogólnokształcącej na układ krążenia uczniów klas pierwszych
(
Gorynski P.
,
Polus-Szeniawska E.
,
Zdunkiewicz L.
)
artykuł:
Biologiczna aktywność krajowego juwenoidu - Cykloprenu - w odniesieniu do niektórych muchówek (Diptera)
(
Styczynska B.
,
Wegner Z.
,
Sobotka W.
,
Burakiewicz A.
)
artykuł:
Adaptacja do szkoły uczniów zreformowanej 10-letniej szkoły średniej
(
Zdunkiewicz L.
,
Polus-Szeniawska E.
,
Gorynski P.
)
artykuł:
Wpływ nawożenia azotem na zawartość azotanów i azotynów w marchwi, sałacie i szpinaku
(
Michalik H.
,
Bakowski J.
,
Czapski J.
,
Szwondek E.
,
Szmidt B.
)
artykuł:
Badania biologiczne wartości odżywczej farszu z kryla. Cz. II. Wyniki badań wykorzystania białka
artykuł:
Paciorkowce kałowe jako wskaźniki zanieczyszczenia kałowego wody. Cz. III. Występowanie paciorkowców kałowych, bakterii grupy coli i bakterii grupy coli typu kałowego w wodzie
(
Zieminska S.
,
Maleszewska J.
,
Milkowska-Jankowska D.
,
Haman S.
)
artykuł:
Metoda oznaczania pozostałości hydrazydu maleinowego w ziemniakach
(
Potrzebnicka K.
,
Cwiertniewska E.
)
artykuł:
Oporność bakterii na działanie niektórych środków dezynfekcyjnych. Cz. i. Preparaty fenolowe i aldehydowe
(
Janowska J.
,
Krzywicka H.
)
artykuł:
Określenie ilości syntetycznych barwników organicznych dodawanych do środków spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz składu ilościowego mieszanin barwników, którymi te środki były barwione
(
Andrzejewska E.
)
artykuł:
Skuteczność bakteriobójcza płynów dezynfekcyjnych stosowanych w szpitalach
(
Krzywicka H.
)
artykuł:
Zmiany zawartości witaminy C zachodzące podczas przygotowywania i przetrzymywania potraw
(
Nadolna I.
,
Secomska B.
)
artykuł:
Oznaczanie arsenu w niektórych produktach spożywczych. Cz. II. Zawartość arsenu w rybach oraz w przetworach rybnych, owocowych i warzywnych
(
Brzozowska B.
)
artykuł:
Nowelizacja tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych. Cz. VI. Wpływ procesów kulinarnych na zawartość składników mineralnych w wybranych elementach kulinarnych mięsa wieprzowego
(
Piekarska J.
,
Rutkowska U.
,
Los-Kuczera M.
)
artykuł:
Aktywność wybranych enzymów jako wskaźnik szkodliwego działania w toksykologii doświadczalnej
(
Urbanek-Karlowska B.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.