PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1967
Tom
18
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Znaczenie higieniczne bakterii żelazistych przy zaopatrywaniu w wodę do picia. Część II. Wpływ niektórych czynników chemicznych i fizycznych na wzrost Gallionella Ferruginea
(
Haman S.
)
artykuł:
Wartość odżywcza pieczywa polskiego. Część IV. Zawartość niektórych witamin grupy B w pieczywie polskim, oceniona na podstawie receptur z lat 1961-65 i zawartości tych witamin w wyjściowych surowcach
(
Bartnik J.
,
Secomska B.
,
Trzebska-Jeske I.
)
artykuł:
Łączenie się histonów z barwnikami
(
Krauze S.
,
Piekarski L.
,
Domanska A.
)
artykuł:
Badanie właściwości proteolitycznych dwóch szczepów Pseudomonas Fluorescens. Część II. Wpływ temperatury, czasu inkubacji i pH na wytwarzanie oraz aktywność enzymów proteolitycznych
(
Burzynska H.
)
artykuł:
Badanie mleka krów z obór wolnych od gruxlicy na terenie powiatu puckiego (woj. gdańskie)
(
Czarnowska W.
,
Czarnowski A.
,
Ganowiak Z.
)
artykuł:
Badanie mikrobiologiczne konserw mięsnych, rybnych i warzywno-mięsnych znajdujących się w handlu na terenie woj. białostockiego w latach 1960-1964
(
Walukiewicz-Wasilewska J.
,
Szyszlo K.
)
artykuł:
Badanie biologicznych właściwości związków selenu. Część IV. Zawartość selenu w narządach chomików i świnek morskich po wielokrotnym wprowadzeniu per os małych dawek związków tego pierwiastka
(
Sluzewska L.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.