PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Prace i Materiały Zootechniczne. Zeszyt Specjalny
Rocznik
2004
Tom
---
Numer
15
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
15
artykuł:
Profil histochemiczny dwóch części mięśnia najdłuższego grzbietu tuczników obu płci
(
Wojtysiak D.
,
Pasciak P.
,
Migdal W.
,
Poltowicz K.
)
artykuł:
Przydatność pomiarów mięśnia najdłuższego grzbietu do szacowania mięsności tusz wieprzowych
(
Winarski R.
,
Wajda S.
,
Borzuta K.
)
artykuł:
Polimorfizm genu ESR a wybrane cechy reprodukcyjne loch rasy wielkiej białej polskiej
(
Bogdzinska M.
)
artykuł:
Wpływ polimorfizmu genu kalpastatyny na cechy jakości mięsa tuczników odpornych na stres
(
Kocwin-Podsiadla M.
,
Krzecio E.
,
Kuryl J.
,
Antosik K.
,
Zybert A.
,
Sieczkowska H.
,
Pospiech E.
,
Grzes B.
)
artykuł:
Wpływ czasu wypoczynku przedubojowego na stopień poubojowego wykrwawienia i jakość mięsa tuczników
(
Tereszkiewicz K.
,
Molenda P.
,
Sokolowicz Z.
)
artykuł:
Optymalna proporcja treoniny do lizyny zależy od poziomu białka w paszy dla rosnących świń
(
Buraczewska L.
,
Swiech E.
)
artykuł:
Analiza wpływu polimorfizmu w locus RYR1 na wybrane cechy nasienia knurów reprodukcyjnych użytkowanych w Stacjach Hodowli i Unasieniania Zwierząt
(
Kmiec M.
,
Terman A.
,
Kulig H.
,
Kowalewska I.
)
artykuł:
Optymalne skale tuczu świń w Polsce warunkiem ekonomicznej i ekologicznej produkcji oraz zrównoważonego rynku wieprzowiny
(
Okularczyk S.
)
artykuł:
Polimorfizm genu receptora prolaktyny u knurów rasy polskiej białej zwisłouchej
(
Kmiec M.
,
Terman A.
)
artykuł:
Wpływ polimorfizmu genów RYR1 i CAST oraz ich interakcji na wybrane cechy jakości mięsa tuczników czterorasowych
(
Kuryl J.
,
Krzecio E.
,
Kocwin-Podsiadla M.
,
Monin G.
)
artykuł:
Badania zmian wybranych parametrów jakości mięsa wieprzowego post mortem
(
Grzeskowiak E.
,
Borzuta K.
,
Strzelecki J.
,
Borys A.
,
Lisiak D.
,
Rogalski J.
)
artykuł:
Jakość tuszy i mięsa oraz poziom kwasów tłuszczowych w słoninie tuczników żywionych paszą z dodatkiem premiksu APC
(
Wajda S.
,
Daszkiewicz T.
,
Borzuta K.
,
Grzeskowiak E.
)
artykuł:
Wybrane cechy wartości rzeźnej tusz tuczników o różnej masie ciała
(
Daszkiewicz T.
,
Wajda S.
)
artykuł:
Zależności między wynikami oceny mięsności knurów ras duroc i pietrain a mięsnością ich potomstwa określaną w zakładach mięsnych
(
Eckert R.
)
artykuł:
Wstępna analiza polimorfizmu pięciu sekwencji mikrosatelitarnych DNA w rejonie genu IGF2 (SSC2pl.7) świń
(
Wrzeska M.
,
Rejduch B.
)
artykuł:
Ocena jakości tuszy wieprzowej
(
Borzuta K.
)
artykuł:
Gospodarka żelazem w przebiegu tuczu świń ze szczególnym uwzględnieniem hierarchii w stadzie
(
Kluczek S.
)
artykuł:
Świniodziki - aspekt biologiczny i utylitarny
(
Walkiewicz A.
,
Wielbo E.
,
Stasiak A.
,
Matyka S.
,
Babicz M.
,
Kasprzyk A.
,
Kamyk P.
,
Lechowski J.
,
Lubkowska D.
)
artykuł:
Efektywność żywienia ad libitum tuczników w końcowym okresie tuczu paszą z udziałem suszu z traw lub tłuszczu paszowego
(
Grela E.
,
Matras J.
,
Semeniuk V.
,
Musial K.
)
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne i funkcjonalne mięsa tuczników wyprodukowanych na bazie pokolenia F0 importowanego z Danii
(
Kocwin-Podsiadla M.
,
Sieczkowska H.
,
Zybert A.
,
Krzecio E.
,
Antosik K.
,
Pospiech E.
,
Lyczynski A.
,
Grzes B.
,
Miszczuk B.
)
artykuł:
Poziom hormonów tarczycy i witaminy B12 w surowicy krwi wybranych ras świń o zróżnicowanym poziomie produkcyjności
(
Karska M.
,
Rajs R.
,
Kapelanski W.
)
artykuł:
Wpływ dodatku fitazy mikrobiologicznej i kwasu mrówkowego w mieszankach paszowych na wskaźniki biochemiczne krwi loch
(
Czech A.
)
artykuł:
Efekt heterozji w zakresie cech tucznych i rzeźnych knurków mieszańców
(
Michalska G.
,
Nowachowicz J.
,
Bucek T.
,
Wasilewski P.
)
artykuł:
Wykorzystanie loch mamek do odchowu prosiąt najsłabszych w dniu Odsadzenia. II. Wyniki rozrodu loch w następnym cyklu produkcyjnym, po wykorzystaniu ich jako mamek
(
Poznanski W.
,
Rzasa A.
,
Procak A.
,
Woldanska M.
)
artykuł:
Wpływ przyrostów masy ciała na wskaźniki rozrodu loch rasy Lanrace
(
Beckova R.
,
Danek P.
,
Sejkorova T.
)
artykuł:
Zmiany genetyczne świń i ich wpływ na kierunki użytkowania
(
Rozycki M.
)
artykuł:
Cechy tuczne, rzeźne i jakość mięsa świń o zróżnicowanej grubości słoniny
(
Michalska G.
,
Nowachowicz J.
,
Bucek T.
)
artykuł:
Masa tuszy a wybrane cechy rzeźne i jakość mięsa wieprzowego
(
Lyczynski A.
,
Pospiech E.
,
Grzes B.
,
Czyzak-Runowska G.
,
Rzosinska E.
,
Pietrzak M.
)
artykuł:
Zależność między cechami użytkowości rzeźnej a cechami jakości i składem chemicznym mięsa tuczników PEN AR LAN
(
Rybarczyk A.
,
Szaruga R.
,
Tarnowska A.
,
Najdowska I.
)
artykuł:
Wstępne obserwacje nad zachowaniem się loch prośnych o różnym genotypie RYR1
(
Klocek C.
,
Kalinowska B.
,
Kapelanski W.
,
Dybala J.
)
artykuł:
Poziom tłuszczu śródmięśniowego a wybrane cechy rzeźne i jakość mięsa wieprzowego
(
Lyczynski A.
,
Pospiech E.
,
Kocwin-Podsiadla M.
,
Rzosinska E.
,
Czyzak-Runowska G.
,
Grzes B.
,
Krzecio E.
)
artykuł:
Analiza wyników oceny przyżyciowej knurków mieszańców
(
Michalska G.
,
Nowachowicz J.
,
Chojnacki Z.
,
Bucek T.
,
Wasilewski P.
)
artykuł:
Cechy tuczne i rzeźne tuczników mieszańcowych z udziałem ras duroc i belgijskiej zwisłouchej
(
Rekiel A.
,
Wiecek J.
,
Batorska M.
)
artykuł:
Optymalizacja żywienia świń z wykorzystaniem nowej generacji dodatków paszowych
(
Grela E.
)
artykuł:
Zależność między pomiarami grubości słoniny i mięśnia najdłuższego grzbietu a umięśnieniem tuszy knurów
(
Szyndler-Nedza M.
,
Rozycki M.
)
artykuł:
Wpływ sacharynianu sodu na preferencje pokarmowe odsadzonych prosiąt
(
Falkowski J.
,
Bugnacka D.
,
Kozera W.
)
artykuł:
Zmiany histopatologiczne w m. longissimus lumborum świń rasy polskiej białej zwisłouchej oraz mieszańców uzyskanych w programach Torhyb i Stamboek
(
Bogucka J.
,
Kapelanski W.
)
artykuł:
Płeć tuczników a ich cechy tuczne, rzeźne i jakość mięsa
(
Czyzak-Runowska G.
,
Lyczynski A.
,
Pospiech E.
,
Kocwin-Podsiadla M.
,
Rosinska E.
,
Grzes B.
,
Krzecio E.
)
artykuł:
Wpływ zastąpienia soli wapniowych tłuszczu utylizacyjnego solami wapniowymi oleju lnianego w dawkach pokarmowych na skład chemiczny oraz profil kwasów tłuszczowych w siarze i mleku loch
(
Barowicz T.
,
Pieszka M.
,
Pietras M.
,
Migdal W.
)
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne świeżego i mrożonego mięśnia longissimus dorsi tuczników mieszańcowych
(
Gajewczyk P.
,
Akincza J.
)
artykuł:
Wpływ polimorfizmu genów CAST/RsaI i RYR1 oraz ich interakcja na wybrane cechy jakości mięsa tuczników czterorasowych
(
Krzecio E.
,
Kocwin-Podsiadla M.
,
Kuryl J.
,
Monin G.
)
artykuł:
Wpływ składu chemicznego ciała na pobranie paszy przez rosnące świnie
(
Skiba G.
,
Raj S.
,
Weremko D.
,
Fandrejewski H.
)
artykuł:
Obciążenie genem RYR1 oraz jakość i przydatność technologiczna mięsa tuczników wybranych grup genetycznych
(
Krzecio E.
,
Antosik K.
,
Kocwin-Podsiadla M.
,
Zybert A.
,
Sieczkowska H.
,
Kuryl J.
,
Pospiech E.
)
artykuł:
Analiza jakości tuszy i mięsa tuczników z zaplecza surowcowego zakładów mięsnych "AGRYF" w Szczecinie
(
Karamucki T.
,
Kortz J.
,
Szaruga R.
,
Jakubowska M.
,
Rybarczyk A.
,
Gardzielewska J.
,
Otolinska A.
,
Buryta B.
,
Natalczyk-Szymkowska W.
)
artykuł:
Postęp hodowlany oczekiwany i zrealizowany, uzyskany w wyniku kojarzeń z knurami o różnej wartości tucznej i rzeźnej
(
Eckert R.
,
Rozycki M.
,
Zak G.
)
artykuł:
Masa i udział elementów cennych z uwzględnieniem stopnia ich otłuszczenia w tuszach wieprzowych zaliczonych do poszczególnych klas systemu EUROP
(
Karamucki T.
,
Kortz J.
,
Rybarczyk A.
,
Gardzielewska J.
,
Jakubowska M.
,
Natalczyk-Szymkowska W.
)
artykuł:
Wyniki oceny przyżyciowej knurków różnych ras
(
Michalska G.
,
Nowachowicz J.
,
Chojnacki Z.
,
Wasilewski P.
,
Bucek T.
)
artykuł:
Analiza wpływu czynników endogennych tkanki mięśniowej świń na jej kruchość
(
Szalata M.
,
Pospiech E.
,
Lyczynski A.
,
Grzes B.
,
Czajka S.
)
artykuł:
Zależność między ubojową masą ciała a mięsnością tuszy i jakością mięsa swiń mieszańcowych
(
Sladek L.
,
Cechova M.
,
Mikule V.
)
artykuł:
Wpływ genu RYR1 na mięsność, otłuszczenie tusz i wyrębów oraz jakość mięsa świń rasy wielkiej białej polskiej, duroc i pietrain
(
Orzechowska B.
,
Rozycki M.
,
Tyra M.
,
Kamyczek M.
)
artykuł:
Budowa anatomiczna wymienia a skład mleka macior
(
Rzasa A.
,
Poznanski W.
,
Akincza J.
,
Procak A.
)
artykuł:
Wpływ czynników genetycznych i środowiskowych na jakość wieprzowiny
(
Migdal W.
,
Pasciak P.
,
Gardzinska A.
,
Borowicz T.
,
Pieszka M.
,
Wojtysiak D.
)
artykuł:
Powiązania między poziomem wskaźników biochemicznych surowicy krwi a wielkością przyrostów i otłuszczeniem tuczników wysokomięsnych
(
Kapelanski W.
,
Grajewska S.
,
Bocian M.
,
Kapelanska J.
,
Hammermeister A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.