PL
|
EN
Ten serwis zostanie wyłączony 2025-02-11.
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
567
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
2011
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
567
artykuł:
Różnorodność drobnoustrojów funkcją uwilgotnienia gleb
(
Borowik A.
,
Wyszkowska J.
,
Kucharski M.
)
artykuł:
Stan sanitarno-bakteriologiczny Strugi Jarcewskiej
(
Okoniewska A.
,
Malecka-Adamowicz M.
,
Donderski W.
,
Kubera L.
)
artykuł:
Reakcje drobnoustrojów glebowych na zanieczyszczenie cynkiem
(
Kucharski J.
,
Wyszkowska J.
,
Boros-Lajszner E.
,
Bacmaga M.
,
Tomkiel M.
)
artykuł:
Zastosowanie Aureobasidium pullulans do ochrony biologicznej pszenicy ozimej przed mączniakiem prawdziwym zbóż i traw
(
Wachowska U.
,
Stasiulewicz-Paluch A. D.
,
Kucharska K.
,
Jedryczka M.
)
artykuł:
Liczebność drobnoustrojów w glebie zanieczyszczonej benzyną po aplikacji kompostu, bentonitu i tlenku wapnia
(
Wyszkowska J.
,
Wyszkowski M.
)
artykuł:
Wpływ ekstensywnego wypasu owiec na aktywność enzymatyczną gleb wybranych siedlisk przyrodniczych Natura 2000
(
Bielinska E. J.
,
Gruszecki T.
)
artykuł:
Reakcja drobnoustrojów i enzymów na zanieczyszczenie gleby miedzią
(
Kaczynska G.
,
Szudrewicz A.
,
Hawryluk U.
,
Strachel R.
)
artykuł:
Wpływ warunków pogodowych na stopień porażenia grzybami pleśniowymi różnych odmian kukurydzy (Zea mays L.)
(
Lenart A.
,
Klimek-Kopyra A.
)
artykuł:
Wpływ temperatury gleby na drobnoustroje
(
Borowik A.
,
Wyszkowska J.
,
Kucharski M.
)
artykuł:
Wpływ pestycydów triazynowych na mikroorganizmy glebowe. Część I. Wrażliwość bakterii i grzybów na atrazynę i symazynę
(
Blaszak M.
,
Przybulewska K.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.