PL
|
EN
Ten serwis zostanie wyłączony 2025-02-11.
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywienie Człowieka i Metabolizm
Rocznik
2019
Tom
46
Numer
02
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
02
artykuł:
Tłuszcze trans w wyrobach cukierniczych - przyczyna nadwagi i otyłości?
(
Mojska H.
,
Jasinska-Melon E.
,
Gielecinska I.
,
Swiderska K.
)
artykuł:
Spożycie warzyw i owoców, a także ich soków, nektarów i napojów przez polskie dzieci w wieku szkolnym
(
Stos K.
,
Jarosz M.
,
Oltarzewski M.
,
Glowala A.
,
Ziolkowska I.
)
artykuł:
Sposób żywienia a ryzyko wystąpienia depresji u osób dorosłych
(
Szmidt M.
,
Granda D.
,
Kaluza J.
)
artykuł:
Ocena psychometryczna skuteczności oddziaływań psychoterapii integratywnej u pacjentki w niestabilnej fazie bulimii
(
Ziemska A.
,
Wayda-Zalewska M.
,
Kostecka B.
,
Kucharska K.
)
artykuł:
Ocena parametrów profilu lipidowego i poziomu glukozy we krwi zdrowych dzieci i młodzieży w wieku 8-18 lat - badania wstępne
(
Lubawy M.
,
Kwiatkowska I.
,
Brozek A.
,
Blacha A.
,
Gutowski L.
,
Nowicki M.
,
Formanowicz D.
)
artykuł:
Nadwaga i otyłość u dzieci a ryzyko wystąpienia zaburzeń odżywiania
(
Mamrot P.
,
Bryl E.
,
Hanc T.
,
Dutkiewicz A.
,
Tyszkiewicz-Nwafor M.
,
Dmitrzak-Weglarz M.
,
Slopien A.
)
artykuł:
Kompleksowe leczenie diabulimii - opis przypadku
(
Wayda-Zalewska M.
,
Chruscikowska A.
,
Bonder E.
)
artykuł:
Dlaczego produkty fast food nie są sprzedawane w szkołach?
(
Mojska H.
,
Gielecinska I.
,
Jasinska-Melon E.
,
Swiderska K.
)
artykuł:
Czynniki środowiskowe wpływające na rozwój nadwagi i otyłości u dzieci i młodzieży
(
Skorek P.
,
Banach K.
,
Libera J.
,
Glibowski P.
)
artykuł:
Correct it! Międzynarodowe szkolenie w zakresie zapobiegania otyłości i promocji zdrowego stylu życia
(
Sikorska-Zimny K.
,
Beneduce L.
)
artykuł:
Badania nad pobraniem wybranych barwników z dietą wśród dzieci i młodzieży w Polsce
(
Stos K.
,
Jarosz M.
,
Wojda B.
,
Oltarzewski M.
)
artykuł:
Badania dotyczące wpływu edukacji mediowej na kształtowanie prozdrowotnych zachowań zakupowych Polaków w kontekście zakupu produktów z niższą zawartością soli, cukru i tłuszczu
(
Skarzynska G.
,
Cholewinska P.
,
Jarosz M.
,
Siuba-Strzelinska M.
)
artykuł:
Analiza możliwości wykorzystania kwestionariusza częstości spożycia do oceny podaży żelaza u uczennic szkół średnich
(
Skolmowska D.
,
Slazak J.
,
Glabska D.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.