PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
10
Czasopismo
Roczniki Technologii i Chemii Żywnosci
Wydawca
-
Rocznik
1964
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
10
artykuł:
Wyodrębnianie i charakterystyka drożdży i bakterii zakwasów żytnich niektórych piekarń warszawskich
(
Wojcieszak P.
,
Opuszynska H.
,
Rzędowski W.
,
Grabinska M.
,
Siwkowska A.
)
artykuł:
Wspomnienie o działalności naukowej prof. dr.Wacława Dąbrowskiego
(
Pijanowski E.
)
artykuł:
Wspomnienie o działalności naukowej docenta mgr inż. Pawła Wojcieszka
(
Pijanowski E.
)
artykuł:
Wpływ tłoczenia ekstrahowania, odkwaszania i bielenia na stabilność oleju rzepakowego II. Wpływ metody ciągłej rafinacji i odwaniania
(
Rutkowski A.
,
Kozlowska H.
,
Dlugosz M.
)
artykuł:
Wpływ promieniowania gamma na zawartość wolnych aminokwasów w mięsie
(
Niewiarowicz A.
,
Palmin W. W.
)
artykuł:
Wpływ elektrolitów na lepkość roztworów sacharozy
(
Harowski M.
)
artykuł:
Studia nad współczynnikiem rozcięczenia serum masła I. Wpływ czasu płukania masła oraz okresu jego przechowania na wartość współczynnika
(
Pijanowski E.
,
Zmarlicki S.
)
artykuł:
Studia nad wpływem średnich dawek promieni gamma na barwniki antocyjanowe niektórych owoców II. Badania wpływu radiacji na antocyjany zależnie od stopnia ich oczyszczenia
(
Harubala A.
)
artykuł:
Studia nad wpływem średnich dawek promieni gamma na barwniki antocyjanowe niektórych owoców. I. Próby doboru obtymalnej dawki utrwalającej owoce przeciery o soki
(
Horubała A.
)
artykuł:
Przebieg hydrolizy kwasu pirolidonokarboksylowego pod pod wpływem kwasu solnego i mrówkowego
(
Zagrodzki S.
,
Kurkowska A.
)
artykuł:
Proces odwadniania soków cukrowniczych w cyklu sodowym
(
Zaorska H.
)
artykuł:
Oznaczanie zawartości kwasu fosforowego w skrobi ziemniaczanej metodą pośrednią
(
Karzeczek J.
,
Palasinski M.
)
artykuł:
O kwasie alfa`-pirolidono - alfa-karboksylowym w mlasie cukrowniczym
(
Zagrodzki S.
,
Kurkowska A.
,
Wójcik H.
)
artykuł:
Fluidyzacjna metoda suszenia kazeiny za pomcą fluidyzacji
(
Cesul J.
,
Filipowski S.
,
Nowak E.
)
artykuł:
Badania nad właściwościami fizyko-chemicznymi skrobi ziemniaczanej. IV Wysycanie wapniem kwasu fosforowego w skrobi ziemniaczanej
(
Palaszynski M.
,
Bussek J.
)
artykuł:
Badania nad metodą Pijanowskiego I. Precyzja i dokładność oznaczania sumy kwasów askorbinowego i dehydroaskorbinowego w gotowanych posiłkach
(
Bożyk Z.
)
artykuł:
Adaptacja metody Carpentera do ilościowego oznaczania lizyny przyswajalnej w mączce rybnej
(
Janicki J.
,
Skupin J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.