PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
218
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
1979
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
218
artykuł:
Znaczenie i wartość przedplonowa owsa w zmianowaniach o dużym udziale zbóż
(
Jelinowski S.
)
artykuł:
Wsiewki i poplony ścierniskowe jako rośliny przedzielające jęczmień jary uprawiony po sobie
(
Paprocki S.
,
Zielinski A.
,
Fordonski G.
)
artykuł:
Wpływ zróżnicowanego udziału roślin zbożowych w strukturze zasiewów na ich plonowanie
(
Roszak W.
,
Herse J.
,
Gawronska A.
,
Kowalski S.
)
artykuł:
Wpływ uprawy roślin zbożowych w monokulturze i uproszczonym zmianowaniu na ich plonowanie i żyzność gleby
(
Gawronska A.
,
Herse J.
,
Kowalski S.
,
Roszak W.
)
artykuł:
Tolerancja jęczmienia jarego na uproszczenie zmianowania
(
Niewiadomski W.
,
Zawislak K.
)
artykuł:
Reakcja zbóż na uprawę w narastającej monokulturze
(
Gonet I.
,
Gonet Z.
)
artykuł:
Porównanie plonowania owsa i żyta w płodozmianach o różnym udziale zbóż w strukturze zasiewów na glebie lekkiej
(
Jablonski B.
)
artykuł:
Plonowanie roślin na glebie lessowej w płodozmianach o różnym udziale zbóż
(
Pawlowski F.
,
Derylo S.
)
artykuł:
Plonowanie pszenicy ozimej przy rożnym jej udziale w zmianowaniu
(
Niewiadomski W.
,
Borenska L.
)
artykuł:
Oddziaływanie zmianowania i monokultury na plony jęczmienia jarego i żyta ozimego
(
Baraniecki A.
,
Walczak S.
)
artykuł:
Mikroflora ryzosferowa zbóż po różnych przedplonach i jej oddziaływanie na fitopatogeny
(
Markiewicz M.
,
Myskow W.
,
Jeziorska Z.
)
artykuł:
Kształtowanie się niektórych właściwości gleby w zmianowaniach o różnym udziale zbóż
(
Kus J.
)
artykuł:
Intensyfikacja produktów zbóż w płodozmianie trójpolowym na glebach lekkich
(
Fatyga J.
,
Slowinski H.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.