PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
03
Czasopismo
Zeszyty Naukowe. Przegląd Hodowlany
Wydawca
-
Rocznik
1991
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
03
artykuł:
Zmiany w strukturze i efektywności powierzchni paszowej w zależności od udziału trwałych użytków zielonych
(
Busz J.
)
artykuł:
Wyniki odchowu pastwiskowego jałowic różnych genotypów bydła mięsnego
(
Zalewski W.
,
Gajda J.
,
Litwinczuk Z.
,
Podolak G.
)
artykuł:
Wskaźniki użytkowności mięsnej oraz ocena sensoryczna mięsa mieszańców od krów czarno-białych oraz po buhajach rasy simentalskiej i limousine
(
Zalewski W.
,
Kamieniecki K.
,
Jasinska E.
,
Szwarc B.
)
artykuł:
Wrodzone i dziedziczne anomalie u bydła na Dolnym Śląsku
(
Geringer H.
)
artykuł:
Wpływ wielorasowego krzyżowania bydła na użytkowość mięsną mieszańców
(
Grodzki H.
,
Jasiorowski H.
,
Grabowski R.
)
artykuł:
Wpływ wielorasowego bydła na wzrost potomstwa żeńskiego
(
Grabowski R.
,
Grodzki H.
,
Jasiorowski H.
,
Markiewicz-Grabowska H.
)
artykuł:
Wpływ trójrasowego krzyżowania bydła na cechy użytkowe mieszańców
(
Grabowski R.
,
Grodzki H.
,
Jasiorowski H.
,
Zdziarski K.
)
artykuł:
Wpływ transportu w różnych warunkach atmosferycznych na obraz białokrwinkowy oraz wartość pH mięśnia najdłuższego grzbietu jałówek rzeźnych
(
Sowinska J.
,
Wronski M.
)
artykuł:
Wpływ rodzaju bakterii patogennych w wymieniu na poziom komórek somatycznych w mleku krów
(
Fandrejewska M.
)
artykuł:
Wpływ intensywności zaburzeń sekrecji na skład tłuszczu mleka
(
Gardzina E.
,
Ormian M.
,
Grega T.
,
Szarek J.
)
artykuł:
Wieloletnie badania nad chowem i zdrowotnością bydła w rejonach zagrożenia ekologicznego
(
Dziubek T.
)
artykuł:
Wartość użytkowa oraz wskaźniki przydatności technologicznej mleka krów z różnym udziałem krwi odmiany holsztyńsko-fryzyjskiej. II. Wskaźniki przydatności technologicznej mleka
(
Walawski K.
,
Zelanis B.
)
artykuł:
Użytkowość rozpłodowa krów cb z różnym dolewem krwi hf w rejonie Pomorza Środkowego
(
Chmielnik H.
,
Rohde A.
,
Sawa A.
,
Jankowska M.
)
artykuł:
Użytkowość mieszańców jersey x czarno-biała i holsztyńsko-fryzyjska x (jersey x czarno-biała) w trzech pierwszych laktacjach
(
Woloszynski W.
)
artykuł:
Skład tłuszczu mleka ze zdrowych ćwiartek wymienia sąsiadujących z ćwiartkami z bezobjawowymi formami mastitis
(
Gardzina E.
,
Ormian M.
,
Grega T.
,
Szarek J.
)
artykuł:
Przyczyny występowania złej jakości higienicznej mleka w wybranych zlewniach woj. krakowskiego
(
Grega T.
,
Gardzina E.
,
Szarek J.
)
artykuł:
Próba pozyskania mleka surowego specjalnego przeznaczenia
(
Grega T.
,
Gardzina E.
,
Szarek J.
)
artykuł:
Porównanie pokroju i wydajności mlecznej pierwiastek czarno-białych i mieszańców ze wzrastającym udziałem krwi bydła holsztyńsko-fryzyjskiego
(
Zalewski W.
,
Gnyp J.
,
Kamieniecki K.
,
Trautman J.
)
artykuł:
Ocena przyżyciowa i poubojowa buhajków simentalskich x cb oraz charolaise x cb żywionych brykietami z całych roślin strączkowych
(
Szwarc B.
,
Stenzel R.
,
Zalewski W.
,
Kamieniecki K.
)
artykuł:
Ocena profilów udźca, powierzchni mięśnia najdłuższego grzbietu oraz otłuszczenia podskórnego u bydła według wzorów WHO
(
Doroszewski B.
)
artykuł:
Ocena możliwości zastąpienia mieszanki treściwej mocznikowanym suszem z kukurydzy w żywieniu buhajków opasowych
(
Kamieniecki H.
,
Syczewski A.
,
Wojcik J.
)
artykuł:
Kształtowanie się wydajności mlecznej pierwiastek rasy simentalskiej w zależności od ich wzrostu w okresie wychowu
(
Choroszy B.
,
Polanski S.
,
Kraszewski J.
,
Trela J.
)
artykuł:
Kształtowanie się poziomu związków lipidowych w surowicy krów i jałowic
(
Hlynczak A. J.
,
Brzezinska M.
,
Orowicz W.
,
Suska M.
,
Rutkowska M.
,
Zukowska B.
)
artykuł:
Jakość poubojowa młodego bydła rzeźnego skupowanego przez Zakłady Mięsne w Ostródzie
(
Wajda S.
,
Denaburski J.
,
Bak T.
,
Nieborak M.
)
artykuł:
Jakość mięsa mieszańców uzyskanych w wyniku krzyżowania krów rasy czarno-białej z buhajami typu mięsnego
(
Meller Z.
,
Wronski M.
)
artykuł:
Interakcja pomiędzy intensywnością żywienia a użytkownością mleczną pięciu odmian bydła fryzyjskiego w kolejnych laktacjach
(
Grabowski R.
,
Jasiorowski H.
,
Chacinska K.
)
artykuł:
Efektywność produkcji wołowiny w programie krzyżowania towarowego
(
Laurans A. d.
,
Reklewski Z.
,
Goszczynski J.
,
Lukaszewicz M.
)
artykuł:
Długość użytkowania i przyczyny brakowania krów cb z różnym udziałem krwi hf
(
Chmielnik H.
,
Jankowska M.
,
Rohde A.
)
artykuł:
Charakterystyka przebiegu pierwszej laktacji krów rasy czb i mieszańców czb x hf
(
Pawlina E.
,
Kruszynski W.
,
Hibner A.
)
artykuł:
Charakterystyka materiału rzeźnego rasy simentalskiej, czerwono-białej i czarno-białej w warunkach chowu masowego
(
Kamieniecki K.
,
Dominik M.
,
Trautman J.
)
artykuł:
Badania nad wpływem dojarza na wydajność krów
(
Winnicki S.
,
Szwadiak T.
,
Wagner W.
,
Balcerzak E.
,
Fic D.
)
artykuł:
Badania nad warunkami bytowania krów na stanowiskach o zróżnicowanych wymiarach i wyposażeniu
(
Winnicki S.
,
Walczak H.
)
artykuł:
Badania nad nierównomiernością produkcji i skupu mleka w indywidualnych gospodarstwach rolnych w Polsce
(
Busz J.
)
artykuł:
Analiza techniki i higieny doju w gospodarstwach państwowych z rejonu OSM Rzepin
(
Miara E.
,
Winnicki S.
)
artykuł:
Analiza przyczyn jałowienia krów rasy czarno-białej w POHZ Cerekwica
(
Kamieniecki H.
,
Sablik P.
)
artykuł:
Analiza efektywności dotychczas stosowanych kryteriów oceny i wyboru krów na matki buhajów
(
Chmielnik H.
,
Brzuski P.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.