PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
T. 10, z. 2
Czasopismo
Woda-Środowisko-Obszary Wiejskie
Wydawca
Wydawnictwo ITP
Rocznik
2010
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
T. 10, z. 2
artykuł:
Wpływ nawożenia osadem ściekowym na wybrane parametry aktywności biologicznej gleby oraz wydajności aparatu fotosyntetycznego słonecznika bulwiastego (Helianthus tuberosus L.)
(
Augustynowicz J.
,
Pietkiewicz S.
,
Kalaji M. H.
,
Russel S.
), s. 7-18
artykuł:
Wpływ kompostowania osadów ściekowych na liczebność wybranych grup drobnoustrojów autochtonicznych
(
Bauza-Kaszewska J.
,
Paluszak Z.
,
Skowron K.
), s. 19-27
artykuł:
Mikroflora epifityczna triticum aestivum l. wokół składowiska odpadów komunalnych w Tarnowie-Krzyżu
(
Chmiel M.
), s. 29-38
artykuł:
Udział metylotrofów wyizolowanych z gleby ryzosferowej i pozaryzosferowej spod uprawy jęczmienia w przemianach związków fosforu i siarki
(
Durska G.
), s. 39-48
artykuł:
Sezonowe zmiany wskaźników stanu sanitarnego gleby na terenie oraz w rejonie składowiska odpadów komunalnych aglomeracji krakowskiej
(
Frączek K.
), s. 49-60
artykuł:
Skład mikrobiocenotyczny drobnoustrojów biorących udział w procasach przemian azotu w glebie w otoczeniu składowiska odpadów komunalnych
(
Frączek K.
), s. 61-71
artykuł:
Zanieczyszczenia bakteriologiczne w ocenie jakości wód Biebrzy
(
Frąk M.
), s. 73-82
artykuł:
Bioaktywne metabolity ryzosferowych bakterii PseudomonasJankiewicz
(
Jankiewicz U.
), s. 83-92
artykuł:
Wymienialność sideroforów przez bakterie rodzaju Pseudomonas
(
Jankiewicz U.
,
Kudelska J.
), s. 93-102
artykuł:
Koinkulacja in vitro siewek kukurydzy bakteriami diazotroficznymi
(
Klama J.
,
Niewiadomska A.
,
Wolna-Maruwka A.
), s. 103-110
artykuł:
Aktywność mikrobiologiczna i enzymatyczna gleby pod uprawą kukurydzy w zależności od zróżnicowanego nawożenia azotem
(
Natywa M.
,
Sawicka A.
,
Wolna-Maruwka A.
), s. 111-120
artykuł:
Wpływ zróżnicowanych poziomów nawożenia azotowego i sodowego na aktywność nitrogenazy i koncentrację chlorofilu w mieszance koniczyny łąkowej z festulolium
(
Niewiadomska A.
,
Sawicka A.
), s. 121-131
artykuł:
Wpływ kontrolowanego wypalania traw na liczebność grzybów glebowych
(
Prędecka A.
,
Russel S.
,
Chojnicki J.
,
Charmuszko M.
), s. 133-141
artykuł:
Wpływ kontrolowanych pożarów lasów na potencjał mineralizacyjny azotu w glebie
(
Prędecka A.
,
Russel S.
,
Chojnicki J.
,
Gozdowski D.
,
Dmochowski D.
), s. 143-151
artykuł:
Liczebność i aktywność mikroorganizmów w glebie spod uprawy kukurydzy w dolinie rzeki Dayi na terenie Ghany
(
Przybulewska Krystyna
,
Kupiec Michał
,
Łysko A.
,
Cyglicki R.
), s. 153-158
artykuł:
Zmiany w mikroflorze gleby wokół składowiska odpadów komunalnych w Łęczycy k. Stargardu Szczecińskiego
(
Przybulewska K.
,
Nowak A.
,
Głąbowska D.
), s. 159-166
artykuł:
Wpływ miedzi na bakterie z rodzaju Azospirillum występujące w ryzosferze siewek kukurydzy i pszenicy
(
Swędrzyńska D.
,
Sawicka A.
), s. 167-178
artykuł:
Wykorzystanie paciorkowców kałowych w mikrobiologicznej ocenie procesu higienizacji kompostowanych osadów ściekowych
(
Szala B.
,
Paluszak Z.
), s. 179-188
artykuł:
F-specyficzne bakteriofagi RNA oraz bakterie z grupy coli w próbkach wody pochodzących ze śródmiejskiego jeziora w Szczecinie
(
Śliwa-Dominiak J.
,
Tokarz-Deptuła B.
,
Deptuła W.
), s. 189-199
artykuł:
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne ściółki i powietrza podczas odchowu kurcząt brojlerów
(
Witkowska D.
,
Chorąży Ł.
,
Mituniewicz T.
,
Makowski W.
), s. 201-210
artykuł:
Aktywność dehydrogenaz oraz zmiany liczebności bakterii mezo- i termofilnych podczas kompostowania osadów ściekowych z różnymi dodatkami w bioreaktorze
(
Wolna-Maruwka A.
,
Sawicka A.
,
Natywa M.
,
Dach J.
), s. 211-222
artykuł:
Wpływ preparatu EM na przeżywalność bakterii wskaźnikowych Salmonella Senftenberg W775 w gnojowicy bydlęcej
(
Wroński G.
,
Szejniuk B.
,
Affelska M.
), s. 223-231
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.