PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Vol. 55, nr 4
Czasopismo
Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering
Wydawca
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Poznański Instytut Technologiczny
Rocznik
2010
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Vol. 55, nr 4
artykuł:
Stan i uwarunkowania uprawy mieszanek zbożowych w Polsce
(
Leszczyńska D.
), s. 7-11
artykuł:
Poziom cen ekologicznych owoców i warzyw a rozwój rynku żywności ekologicznej
(
Łuczka-Bakuła W.
,
Smoluk-Sikorska J.
), s. 12-14
artykuł:
Porównanie krajobrazowe i florystyczne wybranych gospodarstw ekologicznych i konwencjonalnych z regionu Pojezierza Brodnickiego i Kujaw
(
Majtka K.
,
Bukowski G.
), s. 15-19
artykuł:
Wytwarzanie preparatów mikrobiologicznych na przykładzie bakterii symbiotycznych roślin motylkowatych
(
Martynik S.
), s. 20-23
artykuł:
Przewidywane konsekwencje nowych unijnych przepisów dotyczących ochrony roślin dla rolnictwa ekologicznego
(
Matyjaszczyk E.
), s. 24-27
artykuł:
Ocena działania ekstraktów z alg morskich oraz mieszaniny kwasów huminowych i fulwowych na kiełkowanie i początkowy wzrost rzepaku ozimego (Brassica napus L.)
(
Matysiak Sylwia.
,
Kaczmarek S.
,
Kierzek R.
,
Kardasz P.
), s. 28-32
artykuł:
Rozwój i plonowanie kukurydzy ziarnowej traktowanej Biochikolem 020 PC w porównaniu do zasiewów zaprawionych Vitavax 200 WS oraz kontroli bez zaprawiania
(
Michalski T.
), s. 33-35
artykuł:
Ocena przydatności olejków roślinnych do zaprawiania nasion wybranych roślin uprawnych
(
Orzeszko-Rywka A.
,
Rochalska M.
,
Chamczyńska M.
), s. 36-41
artykuł:
Porównanie wartości siewnej i wigoru ziarna jęczmienia jarego uprawianego zgodnie z systemem ekologicznym i konwencjonalnym
(
Panasiewicz K.
,
Koziara W.
,
Krawczyk R.
), s. 42-45
artykuł:
Analiza efektywności energetycznej proekologicznej produkcji dyni pastewnej
(
Piskier T.
), s. 46-48
artykuł:
Research of technical means for drilling false flax and barley seed combinations in ecological agriculture
(
Povilaitis V.
,
Kučinskas V.
,
Liubarskij V.
), s. 49-54
artykuł:
Ocena rolniczo-ekonomiczna łąkarskich gospodarstw ekologicznych w 2009 roku na tle wcześniejszych lat
(
Prokopowicz J.
,
Jankowska-Huflejt H.
), s. 55-60
artykuł:
Ocena możliwości zwalczania Ostrożenia polnego z wykorzystaniem grzybów patogenicznych w rolnictwie ekologicznymi konwencjonalnym
(
Ratajkiewicz H.
,
Kierzek R.
,
Karolewski Z.
,
Werner M.
), s. 61-66
artykuł:
Ocena skuteczności sproszkowanych ziół do zaprawiania nasion zbóż
(
Rochalska M.
,
Orzeszko-Rywka A.
,
Tracz M.
), s. 67-72
artykuł:
Problemy ochrony ekologicznej uprawy śliwy i czereśni przed szkodnikami
(
Rozpara E.
,
Badowska-Czubik T.
,
Kowalska J.
), s. 73-75
artykuł:
Энергетическая и экономическая оценка существующих опрыскивателей
(
Rutkauskas G.
), s. 76-78
artykuł:
Fuzarioza kłosów i grzyby rodzaju Fusarium zasiedlające ziarno pszenicy ozimej, mieszaniny odmian i pszenicy orkisz uprawianych w systemie ekologicznym
(
Sadowski Cz.
,
Lenc L.
,
Kuś J.
), s. 79-83
artykuł:
Alleloherbicydy i bioherbicydy - mit czy rzeczywistość?
(
Sekutowski T.
), s. 84-90
artykuł:
Plonowanie wierzby krzewiastej zbieranej co rok w zależności od gęstości sadzenia
(
Skrzypczak W.
,
Waligóra H.
,
Szulc P.
,
Panasiewicz K.
), s. 91-93
artykuł:
Porównanie skuteczności preparatów do zwalczania inwazji Varroa destructor na przestrzeni lat 2007-2009 w pasiece ekologicznej
(
Skubida P.
,
Semkiw P.
), s. 94-98
artykuł:
Porównanie energochłonności uprawy wybranych gatunków roślin towarowych w gospodarstwie ekologicznym i konwencjonalnym
(
Sławiński K.
), s. 99-101
artykuł:
Mikotoksyny w pszenżycie ozimym uprawianym w ekologicznym systemie produkcji
(
Solarska E.
,
Kuzdraliński A.
,
Wójcik W.
,
Targoński Z.
), s. 102-107
artykuł:
Mikotoksyny w życie ozimym uprawianym w ekologicznym systemie produkcji
(
Solarska E.
,
Kuzdraliński A.
,
Potocka E.
), s. 108-112
artykuł:
Wpływ preparatu "Ekolator" na skład chemiczny gleb i roztworów glebowych w strefie emisyjnego oddziaływania Huty Miedzi Głogów
(
Spychalski W.
,
Drzymała S.
), s. 113-116
artykuł:
Ocena stanu zrównoważenia gospodarki nawozowej w wybranych gospodarstwach ekologicznych w rejonie Brodnicy
(
Stalenga J.
), s. 117-120
artykuł:
Zachwaszczenie mieszanek strączkowo-zbożowych uprawianych ekologicznie
(
Staniak M.
,
Księżak J.
), s. 121-125
artykuł:
Reakcja odmian ozimych orkiszu pszennego na nawożenie obornikiem
(
Sulewska H.
,
Koziara W.
,
Szymańska G.
,
Panasiewicz K.
,
Piekarczyk J.
), s. 126-130
artykuł:
Ocena plonowania kilku odmian pomidora w uprawie ekologicznej
(
Szafirowska A.
), s. 131-134
artykuł:
Tendencje rozwoju rolnictwa i żywności ekologicznej na Dolnym Śląsku
(
Szołtysek K.
,
Piekara A.
), s. 135-138
artykuł:
Root system development of maize "stay-green" type in conditions of differentiated mineral fertilization
(
Szulc P.
,
Waligóra H.
,
Skrzypczak W.
), s. 139-141
artykuł:
Badania nad uwarunkowaniami produkcji ekologicznej na przykładzie wybranych gospodarstw rolnych
(
Szymona J.
), s. 142-145
artykuł:
Problem pozostałości chemicznych środków ochrony roślin w surowcach ekologicznych
(
Szymona J.
), s. 146-149
artykuł:
Zagrożenie żywności i środowiska dioksynami i akrylamidem w świadomości ekologicznej społeczeństwa województwa pomorskiego
(
Śmiechowska M.
), s. 150-157
artykuł:
Wpływ wybranych biopreparatów na wzrost kilku gatunków grzybów z rodzaju fusarium w warunkach laboratoryjnych
(
Świerczyńska I.
), s. 158-161
artykuł:
Ocena zawartości związków bioaktywnie czynnych w wybranych dżemach pochodzących z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
(
Świetlikowska K.
,
Hallmann E.
,
Hyla I.
,
Rembiałkowska E.
), s. 162-165
artykuł:
Bilans składników w ekologicznym systemie produkcji roślinnej na glebie lekkiej
(
Trawczyński C.
), s. 166-168
artykuł:
Jakość surowca wybranych odmian kukurydzy cukrowej w zależności od sposobu odchwaszczania
(
Waligóra H.
,
Skrzypczak W.
,
Szulc P.
,
Idziak R.
), s. 169-172
artykuł:
Zawartość wybranych wyróżników chemicznych w owocach trzech odmian jabłoni z uprawy ekologicznej i konwencjonalnej
(
Wojdyło A.
,
Oszmiański J.
,
Bielicki P.
), s. 173-177
artykuł:
Chlorki jako źródło ekologicznych zagrożeń wód podziemnych przeznaczonych do spożycia
(
Wons M.
), s. 178-180
artykuł:
Struktura plonu bulw ziemniaków uprawianych w systemie ekologicznym i integrowanym w różnych warunkach środowiskowych
(
Zarzyńska K.
), s. 181-184
artykuł:
Ochrona bioróżnorodności na obszarach wodno-błotnych parków narodowych
(
Zembrowski K.
,
Dubowski A. P.
,
Rakowicz A.
,
Rogalski M.
,
Wojtkowiak R.
), s. 185-188
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.