PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Vol. 54, nr 3
Czasopismo
Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering
Wydawca
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Poznański Instytut Technologiczny
Rocznik
2009
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Vol. 54, nr 3
artykuł:
Analiza procesu przepływu wikliny plecionkarskiej w maszynie do jej zbioru
(
Adamczyk F.
), s. 6-9
artykuł:
Możliwości wykorzystania wywaru gorzelnianego jako substratu w biogazowni rolniczej
(
Adamski M.
,
Pilarski K.
,
Dach J.
), s. 10-15
artykuł:
Wpływ ryzosfery na zawartość kadmu i ołowiu w glebach i roślinach warzywnych z terenów o zróżnicowanym wpływie antropopresji
(
Bielińska E. J.
), s. 16-20
artykuł:
Wykorzystanie maszyn wyposażonych w nożycowy zespół tnący w rolnictwie ekologicznym
(
Bochat A.
), s. 21-24
artykuł:
Bilans azotu w wybranych gospodarstwach rolnych gmin Góra, Krzemieniewo i Osieczna
(
Borówczak F.
,
Majewska A.
,
Przykłota S.
,
Śmietana B.
), s. 25-28
artykuł:
Nawozy o spowolnionym działaniu w produkcji roślin ogrodniczych. Cz. I. Wpływ nawozu Osmocote Exact Standard na wzrost i stan odżywienia wybranych taksonów drzew i krzewów ozdobnych
(
Bosiacki M.
,
Golcz-Polaszewska M.
,
Kozik E.
), s. 29-34
artykuł:
Nawozy o spowolnionym działaniu w produkcji roślin ogrodniczych. Cz. II. Ocena wzrostu i stanu odżywienia żurawek (Heuchera L.) uprawianych w doniczkach w zależności od nawożenia Osmocote
(
Kozik E.
,
Bosiacki M.
,
Golcz A.
), s. 35-39
artykuł:
Nawozy o spowolnionym działaniu w produkcji roślin ogrodniczych. Cz. III. Wpływ żywienia roślin wolno-i szybkodziałającymi nawozami oraz terminu zbioru na wartość biologiczną owoców papryki (Capsicum annuum L.)
(
Golcz A
,
Kozik E.
,
Bosiacki M.
), s. 40-42
artykuł:
Ocena składu chemicznego i wartości nawozowej kompostów wyprodukowanych z osadów ściekowych z dodatkiem odpadów organicznych
(
Czekała J.
), s. 43-48
artykuł:
Wpływ dodatku efektywnych mikroorganizmów (EM) na przebieg procesu kompostowania i wielkość emisji gazowych
(
Dach J.
,
Wolna-Maruwka A.
,
Zbytek Z.
), s. 49-54
artykuł:
Disease areas detection on agricultural plants using fractal and textural features of high resolution color aerial photographs
(
Doudkin A.
,
Ganchenko V.
,
Petrovsky A.
,
Sobkowiak B.
), s. 55-59
artykuł:
Porównanie konkurencyjności współczesnych i dawnych odmian pszenicy ozimej w stosunku do chwastów
(
Feledyn-Szewczyk B.
), s. 60-67
artykuł:
Wpływ wilgotności słomy i temperatury procesu brykietowania na jakość aglomeratu
(
Fiszer A.
), s. 68-70
artykuł:
Brykieciarki do słomy - porównanie stopy zwrotu
(
Fiszer A.
,
Dworecki Z.
), s. 71-74
artykuł:
Ilościowa i jakościowa wydajność produkcji mleka w gospodarstwie ekologicznym
(
Fleszar J.
), s. 75-78
artykuł:
Plonowanie mieszanek koniczyny czerwonej i lucerny mieszańcowej z trawami w gospodarstwie ekologicznym
(
Gaweł E.
), s. 79-85
artykuł:
Wartość pokarmowa zielonki i siana z łąk ekologicznych
(
Grzelak M.
,
Bocian T.
), s. 86-89
artykuł:
Wpływ procesu pasteryzacji i przechowywania na zawartość związków biologicznie czynnych w owocach marynowanej papryki słodkiej z uprawy ekologicznej i konwencjonalnej
(
Hallmann E.
,
Rembiałkowska E.
,
Lipowski J.
,
Marszałek K.
,
Jasińska T.
), s. 90-94
artykuł:
Ocena wartości pokarmowej pasz z użytków zielonych na tle zasobności gleb i bilansu składników N, P, K w wybranych gospodarstwach ekologicznych
(
Jankowska-Huflejt H.
,
Wróbel B.
,
Barszczewski J.
), s. 95-102
artykuł:
Ocena organizacyjno-ekonomiczna gospodarstwa w okresie przekształcania z systemu produkcji konwencjonalnej na ekologiczny
(
Jończyk K.
,
Kopiński J.
), s. 103-107
artykuł:
Przemieszczenia gleby w strefie koleiny formowanej przez koła ciągnika rolniczego
(
Jurga J.
), s. 108-114
artykuł:
Ciecierzyca pospolita (Cicer arietinum L.) - możliwości jej uprawy w gospodarstwach ekologicznych rejonu środkowopomorskiego
(
Kaczmarek-Cichosz R.
), s. 115-117
artykuł:
Wpływ efektywnych mikroorganizmów oraz wielkocząsteczkowych polisacharydów na wybrane właściwości fizyczne i wodne poziomu orno-próchnicznego gleby mineralnej
(
Kaczmarek Z.
,
Mocek A.
,
Mrugalska L.
), s. 118-122
artykuł:
Porównanie zawartości związków polifenolowych i witaminy C w dżemach z owoców wybranych odmian porzeczki czarnej Ribes Nigrum L. z uprawy ekologicznej i konwencjonalnej
(
Kazimierczak R.
,
Hallmann E.
,
Brodzka A.
,
Rembiałkowska E.
), s. 123-129
artykuł:
Technical and economic comparison of cattle dairy management systems based on radio-frequency and infra-red identification
(
Kitikov V. O.
,
Ternov E. V.
), s. 130-132
artykuł:
Development of field crop technologies Latvia
(
Kopiks N.
,
Viesturs D.
), s. 133-136
artykuł:
Porównanie zdrowotności jęczmienia jarego uprawianego w systemie ekologicznym i konwencjonalnym
(
Korbas M.
,
Horoszkiewicz Janka J.
,
Jajor E.
,
Krawczyk R.
), s. 137-140
artykuł:
Cena produktów rolnictwa ekologicznego w opinii rolników i przetwórców ekologicznych oraz konsumentów
(
Koreleska E.
), s. 141-145
artykuł:
Zwalczanie Stonki Ziemniaczanej {Leptinotarsa Decemlineata say) z wykorzystaniem spinosadu na plantacjach ekologicznych
(
Kowalska J.
,
Kuhne S.
), s. 146-148
artykuł:
Оценка степени повреждения сельскохозяйственных культур градом с использованием изображений дистанционного зондирования земли
(
Kravcov S. L.
,
Oreshkina L. V.
), s. 149-156
artykuł:
Ocena mieszanek strączkowo-zbożowych uprawianych ekologicznie jako surowca do produkcji kiszonek
(
Księżak J.
,
Staniak M.
), s. 157-163
artykuł:
Poziom wiedzy o żywności ekologicznej wśród mieszkańców Warszawy
(
Kucińska K.
), s. 164-171
artykuł:
Ocena ekonomiczno-środowiskowa gospodarstw ekologicznych w województwie opolskim
(
Kuczuk A.
), s. 172-177
artykuł:
Rozwój rolnictwa ekologicznego w Polsce
(
Kuś J.
,
Jończyk K.
), s. 178-182
artykuł:
Produkcyjne i środowiskowe następstwa ekologicznego, integrowanego i konwencjonalnego systemu gospodarowania
(
Kuś J.
,
Jończyk K.
), s. 183-187
artykuł:
Występowanie suchej zgnilizny bulw (Fusarium spp.) na wybranych odmianach ziemniaka uprawianego w systemie ekologicznym
(
Lenc L.
), s. 188-190
artykuł:
Poziom i zróżnicowanie oferty asortymentowej żywności ekologicznej w dystrybucji specjalistycznej
(
Łuczka-Bakuła W.
,
Smoluk-Sikorska J.
), s. 191-195
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.