PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Vol. 51, nr 2
Czasopismo
Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering
Wydawca
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Poznański Instytut Technologiczny
Rocznik
2006
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Vol. 51, nr 2
artykuł:
Nowa maszyna do zwalczania chwastów w uprawach warzyw na redlinach
(
Babik J.
,
Dudek J.
), s. 7-12
artykuł:
Charakterystyka ekologiczna gleb ogrodów działkowych z terenów zurbanizowanych
(
Bielińska E.J.
), s. 13-16
artykuł:
Plonowanie i zdrowotność odmian i populacji czterech gatunków pszenicy ozimej w warunkach gospodarstw ekologicznych
(
Cyrkler-Degulis M.
,
Bulińska-Radomska Z.
), s. 17-21
artykuł:
Bezpośrednia sprzedaż jako istotny kanał zbytu produktów rolnictwa ekologicznego w województwie podkarpackim
(
Dziedzic S.
), s. 22-29
artykuł:
Ocena konkurencyjności odmian pszenicy ozimej uprawianej w ekologicznym systemie produkcji w stosunku do chwastów
(
Feledyn-Szewczyk B.
,
Duer I.
), s. 30-35
artykuł:
Czynniki i motywacje zakupu żywności ekologicznej konsumentów rynku koszalińskiego
(
Fleszar J.
,
Stasiak J.
), s. 36-41
artykuł:
Zawartość związków antyoksydacyjnych w wybranych odmianach cebuli z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
(
Hallmann E.
,
Rembiałkowska E.
), s. 42-46
artykuł:
Wpływ zaprawiania nasion na zdrowotność roślin jęczmienia, pszenicy i rzepaku w początkowych fazach rozwoju
(
Horoszkiewicz-Janka J.
,
Jajor E.
), s. 47-53
artykuł:
Analiza wykorzystania trwałych użytków zielonych w produkcji zwierzęcej w wybranych gospodarstwach ekologicznych
(
Jankowska-Huflejt H.
,
Wróbel B.
), s. 54-62
artykuł:
Potencjalne możliwości zwiększenia sprzedaży produktów ekologicznych w wybranych supermarketach na terenie Wrocławia
(
Janowska-Biernat J.
,
Golinowska M.
), s. 63-67
artykuł:
Bilans azotu w ekologicznym i konwencjonalnym systemie produkcji oceniany z wykorzystaniem różnych metod
(
Jończyk K.
,
Stalenga J.
), s. 68-73
artykuł:
Znaczenie i wpływ różnych czynników, w tym pochodzenia z produkcji ekologicznej, na zakup i spożycie owoców i warzyw w miejskich i wiejskich gospodarstwach domowych
(
Kazimierczak R.
,
Świetlikowska K.
), s. 74-81
artykuł:
Efekty stosowania stymulatorów odporności w wybranych roślinach rolniczych
(
Koziara W.
,
Sulewska H.
,
Panasiewicz K.
), s. 82-87
artykuł:
Nasilenie chorób grzybowych wybranych odmian pszenicy ozimej w uprawie ekologicznej
(
Kuś J.
,
Mróz A.
,
Jończyk K.
), s. 88-93
artykuł:
Ocena ekonomiczno-organizacyjna wybranych gospodarstw ekologicznych
(
Kuś J.
,
Stalenga J.
,
Kopiński J.
), s. 94-103
artykuł:
Wpływ podkiełkowywania sadzeniaków na występowanie Rhizoctonia solani Kuhn na kiełkach i bulwach sześciu odmian ziemniaka uprawianego w systemie ekologicznym
(
Lenc L.
), s. 104-107
artykuł:
Termofilne kompostowanie liści kasztanowca z osadami ściekowymi jako metoda unieszkodliwiania zagrożenia szrotówkiem kasztanowcowiaczkiem
(
Łowiński Ł.
,
Dach J.
), s. 108-111
artykuł:
Ocena asortymentowa i cenowa oferty żywności ekologicznej na poznańskim rynku
(
Łuczka-Bakuła W.
), s. 112-117
artykuł:
Porównanie cen ekologicznych warzyw i owoców na polskim i niemieckim rynku
(
Łuczka-Bakuła W.
), s. 118-122
artykuł:
Ekologiczna uprawa ziemniaków szansą dla małej i średniej wielkości gospodarstw rolnych
(
Nowacki W.
), s. 123-130
artykuł:
ÓkoRegio-Tour w Badenii-Wurttembergii jako modelowy wzór dla województwa małopolskiego
(
Pietrusiak T.
), s. 131-135
artykuł:
Reakcja pszenicy jarej na stosowanie biostymulatorów i absorbentów glebowych
(
Piskier T.
), s. 136-138
artykuł:
Rolnictwo ekologiczne w opinii wielkopolskich producentów rolnych
(
Pondel H.
), s. 139-143
artykuł:
Wpływ procesu pasteryzacji na zawartość związków bioaktywnych oraz potencjał antyoksydacyjny kremogenów jabłkowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
(
Rembiałkowska E.
,
Hallmann E.
,
Rusaczonek A.
), s. 144-149
artykuł:
Z dotychczasowych badań nad możliwością uprawy nasion roślin warzywnych w systemie ekologicznym
(
Sadowski Cz.
,
Lenc L.
,
Korpal W.
), s. 150-153
artykuł:
Porównanie technologii i opłacalności uprawy gryki w gospodarstwie konwencjonalnym i ekologicznym
(
Sadowski W.
,
Sławiński K.
), s. 154-156
artykuł:
Plonowanie i jakość surowca bazylii pospolitej i majeranku ogrodowego z upraw ekologicznych
(
Seidler-Łożykowska K.
,
Kaźmierczak K.
,
Kucharski W. A.
,
Mordalski R.
,
Buchwald W.
), s. 157-160
artykuł:
Zawartość makroelementów i olejku eterycznego w surowcach wybranych gatunkach roślin zielarskich z upraw ekologicznych
(
Seidler-Łożykowska K.
,
Kozik E.
,
Golcz A.
,
Mieloszyk E.
), s. 161-163
artykuł:
Ekologiczna gospodarka pasieczna
(
Skubida P.
,
Semkiw P.
,
Teper D.
), s. 164-170
artykuł:
Komposty i możliwość ich wykorzystania w biologicznej ochronie roślin
(
Stachowiak B.
,
Czarnecki Z.
,
Trojanowska K.
,
Gulewicz K.
), s. 171-177
artykuł:
Ocena wartości siewnej oraz potencjału plonowania trzech frakcji nasion kukurydzy traktowanych preparatem Biochikol 020 PC
(
Sulewska H.
,
Koziara W.
), s. 178-182
artykuł:
Znaczenie techniki w systemie zrównoważonej produkcji rolniczej
(
Szeptycki A.
), s. 183-185
artykuł:
Właściwości funkcjonalne żywności ekologicznej
(
Szołtysek K.
,
Dziuba Sz.
), s. 186-189
artykuł:
Postawy i zachowania mieszkańców województwa pomorskiego wobec żywności ekologicznej
(
Śmiechowska M.
,
Śmiejkowska I.
), s. 190-198
artykuł:
Ocena jakości pracy kompaktowej brony talerzowej podczas uprawy pożniwnej
(
Talarczyk W.
,
Zbytek Z.
), s. 199-203
artykuł:
Porównanie zawartości makroelementów w ziarnie pszenicy z gospodarstw ekologicznych i konwencjonalnych
(
Wiśniowska-Kielian B.
,
Klima K.
), s. 204-208
artykuł:
Ekonomiczne, środowiskowe i zdrowotne aspekty żywności ekologicznej
(
Woźniak L.
,
Cebulak T.
), s. 209-213
artykuł:
Rola odmiany w ekologicznej uprawie ziemniaka
(
Zarzyńska K.
,
Goliszewski W.
), s. 214-218
artykuł:
Ekologiczna metoda kiszenia pasz objętościowych
(
Zielińska K.J.
,
Stecka K.M.
,
Suterska A.M.
,
Miecznikowski A.H.
), s. 219-223
artykuł:
Rolnictwo ekologiczne a turystyka wiejska - próba modelowego ujęcia wzajemnych zależności
(
Ziółkowski B.
), s. 224-229
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.