PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
R. 13, nr 2
Czasopismo
Inżynieria Rolnicza
Wydawca
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Rocznik
2009
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
R. 13, nr 2
artykuł:
Wpływ wilgotności na właściwości mechaniczne ziarniaków pszenicy ozimej
(
Andrejko D.
,
Rydzak L.
), s. 5-10
artykuł:
Badania enzymatycznego wydzielania nasion z pulpy przy osmotycznym zablokowaniu wchłaniania wody
(
Domoradzka O.
,
Domoradzki M.
,
Weiner W.
,
Witek Z.
), s. 11-17
artykuł:
Technologia przygotowania nasion papryki do siewu
(
Domoradzka O.
,
Weiner W.
,
Witek Z.
), s. 19-25
artykuł:
Analiza kiełkowania nasion otoczkowanych rzodkiewki z zastosowaniem czterech wybranych rodzajów podłoża
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
), s. 27-33
artykuł:
Technologia oczyszczania nasion pomidora w wodzie i w roztworze osmotycznym
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
,
Bocian S.
), s. 35-41
artykuł:
Właściwości akustyczne i mechaniczne chipsów ziemniaczanych
(
Gondek E.
,
Marzec A.
), s. 43-48
artykuł:
Wpływ parametrów rozdrabniania na wielkość cząstek celulozy
(
Jakubczyk E.
,
Yeh An-I.
), s. 49-55
artykuł:
Ruch płynu w kadzi wirowej whirlpool
(
Jakubowski M.
,
Diakun J.
), s. 57-65
artykuł:
Zmiany struktury wewnętrznej suszonej konwekcyjnie tkanki jabłek wywołane odwadnianiem osmotycznym
(
Janowicz M.
,
Domian E.
,
Lenart A.
), s. 67-73
artykuł:
Analiza sposobów ekspandowania nasion oraz warzyw i owoców metodą przemiany fazowej wody
(
Konopko H.
), s. 75-81
artykuł:
Rozmrażanie truskawek metodą próżniowo-parową
(
Kopeć A.
,
Diakun J.
,
Milewski T.
), s. 83-89
artykuł:
Wpływ składu surowcowego na cechy teksturalne pomadek mlecznych
(
Kusińska E.
), s. 91-98
artykuł:
Zmiany tekstury w trakcie przechowywania w różnych warunkach serów twarogowych kwasowych otrzymanych metodą tradycyjną
(
Mazur J.
), s. 99-106
artykuł:
Wpływ czasu i warunków przechowywania jabłek na ich wybrane właściwości mechaniczne
(
Nadulski R.
), s. 107-116
artykuł:
Wpływ parametrów procesu zagęszczania na jakość koncentratu soku jabłkowego
(
Nadulski R.
), s. 117-122
artykuł:
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg warzywnych
(
Nadulski R.
,
Wawryniuk P.
), s. 123-129
artykuł:
Identyfikacja wpływu stopnia rozdrobnienia, obróbki wstępnej i sposobu suszenia na zawartości barwników betalainowych w suszu z buraków
(
Nowak D.
,
Syta M.
), s. 131-137
artykuł:
Zmiana wybranych cech geometrycznych płatków jęczmiennych pod wpływem różnych zabiegów hydrotermicznych
(
Panasiewicz M.
,
Zawiślak K.
,
Sobczak P.
,
Misiura A.
), s. 139-146
artykuł:
Wpływ techniki opryskiwania w nawożeniu dolistnym na wielkości plonu i siły ściskania ziarna pszenicy
(
Parafiniuk S.
,
Sawa J.
,
Andrejko D.
,
Ślaska-Grzywna B.
), s. 147-152
artykuł:
Analiza programów mycia w systemie CIP w browarze
(
Piepiórka J.
,
Diakun J.
), s. 153-160
artykuł:
Wpływ procesu otoczkowania na wybrane właściwości fizyczne otrzymanych produktów
(
Sobczak P.
,
Zawiślak K.
,
Panasiewicz M.
), s. 161-168
artykuł:
Właściwości kohezyjne wybranych proszków spożywczych
(
Szulc K.
,
Lenart A.
), s. 169-175
artykuł:
Zmiany wartości siły cięcia ziaren pszenicy a technika nawożenia dolistnego
(
Ślaska-Grzywna B.
,
Andrejko D.
,
Parafiniuk S.
,
Sawa J.
), s. 177-182
artykuł:
Badania nad zanieczyszczeniami krzyżowymi w linii technologicznej przemysłowej wytwórni pasz
(
Walczyński S.
), s. 183-189
artykuł:
Wpływ naprężeń w mięsie mielonym na prędkość i amplitudę fali ultradźwiękowej
(
Wesołowski A.
), s. 191-199
artykuł:
Wpływ rozdrobnienia materiału na proces dozowania
(
Zawiślak K.
,
Sobczak P.
,
Panasiewicz M.
), s. 201-205
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.