PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
R. 11, nr 5 (93)
Czasopismo
Inżynieria Rolnicza
Wydawca
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Rocznik
2007
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
R. 11, nr 5 (93)
artykuł:
Ściskanie obrobionych termicznie gorących nasion łubinu
(
Andrejko D.
,
Oszczak Z.
), s. 7-12
artykuł:
Charakterystyka struktury krystalicznej wybranych gatunków polskich miodów
(
Bakier S.
), s. 13-21
artykuł:
Charakterystyka konstrukcji i efektów upłynniania miodu w urządzeniu D-1
(
Bakier S.
,
Pękala L.
), s. 23-30
artykuł:
Zmienność poszczególnych wyróżników barwy w czasie przebiegu procesu suszenia jabłek, w zależności od zastosowanej metody blanszowania
(
Biller E. E.
,
Ekielski A.
,
Zaremba R.
), s. 31-36
artykuł:
Zwiększenie efektywności czyszczenia nasion kopru ogrodowego (Anethum graveolens L.)
(
Choszcz D.
,
Jadwisieńczak K.
,
Konopka S.
,
Wierzbicki K.
), s. 37-43
artykuł:
Wybrane właściwości przetworów mięsnych przechowywanych w atmosferze modyfikowanej z różnym udziałem dwutlenku węgla i azotu
(
Cierach M.
,
Stasiewicz M.
), s. 45-51
artykuł:
Wpływ rodzaju substancji osmotycznej na adsorpcję pary wodnej przez liofilizowane truskawki
(
Ciurzyńska A.
,
Lenart A.
), s. 53-62
artykuł:
Wpływ oddziaływania czynników mechanicznych na skuteczność mycia rurociągu
(
Diakun J.
,
Mierzejewska S.
), s. 63-68
artykuł:
Wpływ rodzaju zrębków wędzarniczych na wybrane cechy jakościowe kiełbasy węgierskiej
(
Dolata W.
,
Piątek M.
,
Piasecki M.
), s. 69-74
artykuł:
Porównanie rozkładu temperatur i wilgotności powietrza w komorach fermentacyjno-dojrzewalniczych
(
Dolata W.
,
Krzywdzińska-Bartkowiak M.
,
Piątek M.
,
Flaczyk A.
), s. 75-80
artykuł:
Zastosowanie wybranych metod analizy obrazu podczas obserwacji rozpadu skrobi w jabłkach
(
Domagała D.
,
Guz T.
), s. 81-87
artykuł:
Liczebność próby przy podziale populacji na trzy rozłączne grupy jednorodne w doświadczeniu z modułem sprężystości miąższu jabłek
(
Domagała D.
,
Wesołowska-Janczarek M.
,
Guz T.
), s. 89-95
artykuł:
Badania procesu mechanicznej skaryfikacji nasion
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
,
Weiner W.
), s. 97-106
artykuł:
Technologia przygotowania torfu do otoczkowania nasion
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
,
Weiner W.
), s. 107-114
artykuł:
Badania procesu ługowania szlifowanych nasion buraka ćwikłowego
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
,
Witek Z.
), s. 115-121
artykuł:
Wpływ operacji szlifowania na jakość nasion buraka ćwikłowego
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
,
Weiner W
,
Witek Z.
), s. 123-130
artykuł:
Podobieństwo geometryczne w budowie ryb jako podstawa sterowania obróbką w zależności od ich wielkości w maszynach do płatowania
(
Dutkiewicz D.
,
Dowgiałło A.
), s. 131-136
artykuł:
Metoda pomiaru liczby punktów styku pomiędzy nasionami
(
Frączek J.
,
Wróbel M.
), s. 137-143
artykuł:
Wpływ zastosowanej metody suszenia oraz przechowywania na skład kwasów tłuszczowych w nasionach rzepaku
(
Gawrysiak-Witulska M.
,
Rudzińska M.
), s. 145-152
artykuł:
Wpływ metody suszenia oraz przechowywania na wybrane wyróżniki jakościowe nasion rzepaku
(
Gawrysiak-Witulska M.
,
Rudzińska M.
,
Ryniecki A.
), s. 153-159
artykuł:
Badanie wpływu prędkości czynnika suszącego na korelacje między wybranymi parametrami powietrza i ziarna jęczmienia suszonego metodą niskotemperaturową
(
Gawrysiak-Witulska M.
,
Ryniecki A.
,
Wawrzyniak J.
,
Banaszak J.
), s. 161-167
artykuł:
Sensoryczna ocena tekstury pieczywa chrupkiego o zróżnicowanej aktywności wody
(
Gondek E.
,
Marzec A.
), s. 169-177
artykuł:
Wpływ wilgotności na wybrane właściwości mechaniczne ziarna pszenicy
(
Goździewska M.
,
Piekarski D.
,
Andrejko D.
), s. 179-186
artykuł:
Cechy geometryczne ziarna wybranych odmian zbóż
(
Hebda T.
,
Micek P.
), s. 187-193
artykuł:
Właściwości mechaniczne porowatych żeli agarowych
(
Jakubczyk E.
,
Kamińska A.
), s. 195-203
artykuł:
Adsorpcja pary wodnej przez ciastka biszkoptowe wielowarstwowe
(
Janowicz M.
,
Lenart A.
,
Sikora K.
), s. 205-211
artykuł:
Energetyczne aspekty sonifikacji suszu z marchwi
(
Kobus Z.
), s. 213-222
artykuł:
Wpływ podstawowych wielkości wejściowych procesu ekspandowania nasion amarantusa i prosa w strumieniu gorącego powietrza na niezawodność ich transportu pneumatycznego
(
Konopko H.
), s. 223-228
artykuł:
Wyznaczenie stopnia odwodnienia sublimacyjnego w procesie sublimacyjno-próżniowo-parowego rozmrażania mięsa
(
Kopeć A.
,
Diakun J.
), s. 229-236
artykuł:
Wpływ chlorku wapnia na odwadnianie osmotyczne marchwi
(
Kowalska H.
,
Lenart A.
), s. 237-246
artykuł:
Ocena przydatności wybranych odmian jabłek do odwadniania osmotycznego
(
Kowalska H.
,
Lenart A.
,
Krzywda B.
), s. 247-254
artykuł:
Wpływ środka spulchniającego na wybrane właściwości teksturalne ciasta półkruchego
(
Kusińska E.
), s. 255-262
artykuł:
Podstawy prawne produkcji i wprowadzania do obrotu biopaliw ciekłych oraz zasoby rzepaku
(
Lis M. M.
,
Lis G.
), s. 263-269
artykuł:
Wykorzystanie statystyki Weibulla w analizie odkształceń ziarna pszenicy podczas ściskania
(
Łysiak G.
), s. 271-277
artykuł:
Wpływ wilgotności ziarna pszenicy na odkształcenia podczas ściskania
(
Łysiak G.
,
Laskowski J.
), s. 279-284
artykuł:
Wpływ szybkości i metody niszczenia wybranych ciastek na jakość emitowanego dźwięku
(
Marzec A.
,
Lewicki P. P.
,
Jakubczyk E.
), s. 285-293
artykuł:
Wpływ obniżonego ciśnienia na właściwości wytrzymałościowe nasion kukurydzy po obróbce hydrotermicznej
(
Mazur J.
), s. 295-304
artykuł:
Wpływ surowca i sposobu prowadzenia procesu na właściwości fizyczne otrzymanego suszu
(
Nowak D.
,
Krzywoszyński P.
), s. 305-312
artykuł:
Wpływ parametrów aparaturowo-procesowych na wartości nacisków zagęszczających w procesie granulowania pasz
(
Obidziński S.
,
Hejft R.
), s. 313-319
artykuł:
Ocena stopnia rozmywalności płatków owsianych błyskawicznych
(
Panasiewicz M.
,
Tatara A.
,
Chudkowska M.
), s. 321-330
artykuł:
Składniki mineralne w przetworzonej żywności pochodzenia morskiego
(
Polak-Juszczak L.
), s. 331-337
artykuł:
Wpływ aglomeracji na właściwości płynięcia sproszkowanych odżywek dla dzieci
(
Poszytek K.
,
Lenart A.
), s. 339-346
artykuł:
Analiza zmian właściwości fizycznych półproduktów piekarskich i ich wpływ na teksturę gotowych produktów
(
Półtorak A.
), s. 347-354
artykuł:
Stabilizacja cech strukturalnych mlecznych napoi fermentowanych
(
Półtorak A.
), s. 355-361
artykuł:
Wpływ żywienia na skład chemiczny mięsa karpia
(
Puchała R.
,
Pilarczyk M.
), s. 363-368
artykuł:
Ocena porównawcza wartości wypiekowej mąki pszennej i orkiszowej
(
Radomski G.
,
Bać A.
,
Mierzejewska S.
), s. 369-374
artykuł:
Zmiany zdolności i energii kiełkowania ziarna jęczmienia browarniczego w wyniku moczenia w różnych warunkach ciśnieniowych
(
Rydzak L.
,
Bożek W.
), s. 375-382
artykuł:
Wpływ dodatku sorbitolu na wybrane cechy produktu po aglomeracji wysokociśnieniowej
(
Sobczak P.
,
Zawiślak K.
), s. 383-388
artykuł:
Badania elastooptycznych modeli przekroju poprzecznego korzeni marchwi o różnych własnościach wytrzymałościowych warstwy kory i rdzenia
(
Stopa R.
,
Romański L.
), s. 389-395
artykuł:
Wpływ obróbki termicznej na siłę cięcia kalafiora
(
Śląska-Grzywna B.
), s. 397-402
artykuł:
Wpływ przedsiewnej biostymulacji magnetycznej na siły cięcia i ściskania ziaren nowych rodów pszenżyta
(
Śląska-Grzywna B.
,
Gruszecka D.
), s. 403-408
artykuł:
Analiza zużycia mechaniczno-ścierno-korozyjnego występującego w branży cukrowniczej
(
Tyczewski P.
,
Nadolny K.
), s. 409-414
artykuł:
Zmiany tekstury wybranych wyrobów mięsnych w zależności od rodzaju zastosowanej substancji dodatkowej
(
Wierzbicka A.
), s. 415-421
artykuł:
Analiza wpływu wybranych czynników strukturotwórczych na jakość wyrobów dwurodnych
(
Wierzbicka A.
,
Półtorak A.
), s. 423-428
artykuł:
Zmiany barwy jabłek w czasie przebiegu procesu suszenia konwekcyjnego
(
Zaremba R.
,
Biller E.
,
Ekielski A.
), s. 429-435
artykuł:
Zmiany wybranych właściwości fizycznych granulatu uzyskanego z dodatkiem różnych substancji wiążących
(
Zawiślak K.
,
Sobczak P.
), s. 437-444
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.