PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
R. 10, nr 7(82)
Czasopismo
Inżynieria Rolnicza
Wydawca
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Rocznik
2006
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
R. 10, nr 7(82)
artykuł:
Zmiany temperatury w nasionach fasoli w trakcie ogrzewania promieniami podczerwonymi
(
Andrejko D.
), s. 9-18
artykuł:
Analiza wpływu parametrów eksploatacyjnych urządzenia P-10 na proces uplastyczniania miodu skrystalizowanego
(
Bakier S.
), s. 19-28
artykuł:
Migracja powietrza do wnętrza nadwozia izotermicznego podczas otwarcia drzwi
(
Bieńczak K.
,
Rochatka T.
,
Stachowiak A.
,
Tyczewski P.
,
Zwierzycki W.
), s. 29-34
artykuł:
Zmiany parametrów masy ciasta pszennego w zależności od rodzaju mąki i czasu miesienia
(
Biller E.
), s. 35-42
artykuł:
Dynamika zmian barwy podczas obróbki termicznej pieczywa pszennego w zależności od czasu miesienia ciasta
(
Biller E.
), s. 43-50
artykuł:
Wyniki badań nad zwiększeniem efektywności czyszczenia nasion sałaty głowiastej (Lactuca sativa L.)
(
Choszcz D. J.
,
Jadwisieńczak K.
,
Konopka S.
,
Wierzbicki K.
), s. 51-57
artykuł:
Zmiany właściwości hydratacyjnych i oksydacyjnych przetworów mięsnych przechowywanych w atmosferze modyfikowanej
(
Cierach M.
,
Stasiewicz M.
), s. 59-66
artykuł:
Zmiany tekstury przetworów mięsnych przechowywanych w atmosferze modyfikowanej
(
Cierach M.
,
Stasiewicz M.
), s. 67-72
artykuł:
Porównanie procesu rozmrażania mięsa metodami próżniowo-parową i sublimacyjno-próżniowo-parową
(
Diakun J.
,
Kopeć A.
), s. 73-81
artykuł:
Zużycie moralne pieców konwekcyjno-parowych
(
Diakun J.
,
Zawisza K.
), s. 83-89
artykuł:
Rozmrażanie surowców mięsnych przy użyciu ultradźwięków o niskich częstotliwościach
(
Dolata W.
,
Piątek M.
,
Stateczny J.
), s. 91-99
artykuł:
Właściwości fizyczne i funkcjonalne wybranych preparatów nasion gryki jako dodatku do wyrobów mięsnych
(
Dolatowski Z. J.
,
Dudek M.
), s. 101-109
artykuł:
Liczba replikacji przy estymacji kontrastów w doświadczeniu z modułem sprężystości miąższu jabłek
(
Domagała D.
,
Wesołowska-Janczarek M.
,
Guz T.
), s. 111-118
artykuł:
Zależność wilgotności równowagowej nasion od temperatury
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
,
Weiner W.
), s. 119-124
artykuł:
Badania procesu suszenia nasion warzyw
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
,
Weiner W.
), s. 125-131
artykuł:
Wykorzystanie właściwości fizycznych surowców rybnych w rozwoju mechanizacji ich obróbki
(
Dutkiewicz D.
,
Dowgiałło A.
), s. 133-144
artykuł:
Wykorzystanie sterowników rozmytych do optymalizacji pracy linii do ekstrudowania produktów roślinnych
(
Ekielski A.
), s. 145-153
artykuł:
Wpływ dodatku gryki na własności ekstrudatu kukurydzianego
(
Ekielski A.
,
Majewski Z.
,
Żelaziński T.
), s. 155-161
artykuł:
Korelacje między wybranymi parametrami powietrza i ziarna kukurydzy suszonego metodą niskotemperaturową
(
Gawrysiak-Witulska M.
,
Ryniecki A.
,
Wawrzyniak J.
,
Mocek M.
), s. 163-171
artykuł:
Związki korelacyjne między wybranymi parametrami powietrza i ziarna jęczmienia suszonego metodą niskotemperaturową w grubej nieruchomej warstwie
(
Gawrysiak-Witulska M.
,
Ryniecki A.
,
Wawrzyniak J.
), s. 173-179
artykuł:
Wpływ aktywności wody na sensoryczną ocenę tekstury i jakość ogólną krakersów
(
Gondek E.
,
Marzec A.
), s. 181-187
artykuł:
Zmiany wybranych właściwości fizycznych pietruszki w wyniku procesu smażenia
(
Górna-Cichoń M.
,
Grochowicz J.
), s. 189-198
artykuł:
Komputerowa analiza obrazów w ocenie rozkładu skrobi podczas dojrzewania jabłek
(
Guz T.
), s. 199-207
artykuł:
Granulacja ciśnieniowa - analiza układu roboczego z płaską matrycą
(
Hejft R.
), s. 209-214
artykuł:
Właściwości mechaniczne suszów jabłkowych o średniej zawartości wody
(
Jakubczyk E.
,
Ksionek U.
), s. 215-222
artykuł:
Wpływ kształtu połączenia pobocznicy i dna na tworzenie się zawirowania namywającego w kadzi wirowo-osadowej
(
Jakubowski M.
,
Diakun J.
), s. 223-230
artykuł:
Wpływ aglomeracji i składu surowcowego na właściwości projekcyjne cząstek mieszanin proszków spożywczych
(
Janowicz M.
,
Domian E.
,
Kowalska H.
,
Lenart A.
), s. 231-239
artykuł:
Zastosowanie analizy składowych głównych w badaniu wpływu nawilżania nasion łubinu żółtego odmiany Radames na ich wielkość
(
Kamińska A.
,
Andrejko D.
), s. 241-246
artykuł:
Wpływ obróbki ultradźwiękowej na proces nawilżania suszu z marchwi
(
Kobus Z.
), s. 247-253
artykuł:
Zmiany temperatury miazgi marchwiowej podczas procesu sonifikacji
(
Kobus Z.
), s. 255-261
artykuł:
Wpływ wilgotności powietrza na wymianę ciepła w procesie termicznego ekspandowania nasion w strumieniu gorącego powietrza
(
Konopko H.
), s. 263-268
artykuł:
Wpływ wilgotności powietrza na wielkości decydujące o jakości produktu w procesie termicznego ekspandowania nasion w strumieniu gorącego powietrza
(
Konopko H.
), s. 269-275
artykuł:
Wpływ przechowywania pszenicy w silosie prostopadłościennym na indeks twardości ziarna
(
Kusińska E.
), s. 277-284
artykuł:
Parametry tekstury bezglutenowego ciasta biszkoptowego z dodatkiem wybranych środków spulchniających
(
Kusińska E.
,
Grzegorczyk J.
), s. 285-292
artykuł:
Wpływ dodatku substancji słodzących na wybrane właściwości mechaniczne i fizykochemiczne galaretek agarowych
(
Kusińska E.
,
Wawryniuk P.
), s. 293-299
artykuł:
Retencja wody w żelach homogenatów sonifikowanego mięsa wołowego
(
Latoch A.
,
Dolatowski Z. J.
), s. 301-309
artykuł:
Wpływ chlorku potasu jako częściowego zamiennika chlorku sodu w mieszance peklującej na jakość pasztetu z mięsa strusiego
(
Lendzion K.
,
Batura J.
), s. 311-315
artykuł:
Wpływ obróbki termicznej na wybrane właściwości fizyczne nasion ciecierzycy
(
Małek-Woźnica A.
,
Grochowicz J.
), s. 317-324
artykuł:
Zmiany temperatury podczas obróbki termicznej wybranych wędzonek otrzymanych metodą tradycyjną
(
Mazur J.
,
Sobczak P.
), s. 325-332
artykuł:
Badanie procesów spalania oleju napędowego oraz biopaliw rzepakowych
(
Mruk R.
), s. 333-342
artykuł:
Wpływ czasu docierania matrycy pierścieniowej na obciążenia w układzie roboczym granulatora w procesie granulowania pasz
(
Obidziński S.
), s. 343-349
artykuł:
Proces pakowania wybranych produktów mleczarskich jako krytyczny punkt kontrolny
(
Olborska K.
,
Lewicki P. P.
), s. 351-358
artykuł:
Optymalizacja parametrów pracy pneumatycznego separatora kaskadowego
(
Oszczak Z.
), s. 359-365
artykuł:
Zmiana wybranych cech fizycznych ziarna pszenicy nawilżanego w roztworach spożywczych
(
Panasiewicz M.
), s. 367-375
artykuł:
Badania zużyciowe wybranych skojarzeń materiałowych w tłuszczach spożywczych (w układzie trzy wałeczki-stożek)
(
Rochatka T.
,
Stachowiak A.
,
Zwierzycki W.
), s. 377-382
artykuł:
Metoda określania modułu sprężystości podłużnej ziarna pszenicy o różnej wilgotności
(
Romański L.
,
Stopa R.
), s. 383-389
artykuł:
Wpływ metody doprowadzenia ciepła w procesie suszenia marchwi na kinetykę procesu
(
Skorupska E.
), s. 391-398
artykuł:
Wpływ kształtu elementu obciążającego na obrazu izochrom w dwuwarstwowym modelu przekroju poprzecznego korzenia marchwi
(
Stopa R.
,
Romański L.
), s. 399-406
artykuł:
Wpływ obróbki termicznej na siłę cięcia główek brukselki
(
Ślaska-Grzywna B.
), s. 407-413
artykuł:
Wpływ sonifikacji mięsa na dynamikę ubytku wody w procesie liofilizacji
(
Twarda J.
,
Dolatowski Z. J.
), s. 415-421
artykuł:
Wpływ zastosowania całych ziaren pszenicy na efektywność granulowania mieszanek paszowych
(
Walczyński S.
), s. 423-430
artykuł:
Ocena skuteczności mycia linii brzeczki w oparciu o analizę suspensji koloidalnych w instalacjach CIP
(
Wawrzacz B.
), s. 431-438
artykuł:
Energochłonność procesu mieszania materiałów sypkich mieszadłem łopatkowym
(
Węgrzyn M.
), s. 439-447
artykuł:
Analiza wybranych czynników wpływających na rozwój nowych produktów spożywczych
(
Wierzbicka A.
), s. 449-455
artykuł:
Wpływ metody suszenia i temperatury procesu na właściwości higroskopijne suszu jabłkowego
(
Witrowa-Rajchert D.
,
Fabisiak A.
,
Stawczyk J.
,
Li S.
), s. 457-463
artykuł:
Wpływ odwadniania osmotycznego na właściwości sorpcyjne liofilizowanych truskawek
(
Woźnica A.
,
Lenart A.
), s. 465-473
artykuł:
Wpływ kształtu powierzchni rolek wytłaczających na trwałość granulatu
(
Zawiślak K.
), s. 475-483
artykuł:
Zużywania korozyjno-mechaniczne. Model obliczeniowy procesu
(
Zwierzycki W.
,
Stachowiak A.
), s. 485-491
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.