PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
z. 60
Czasopismo
Zeszyty Naukowe. Mechanika / Politechnika Opolska
Wydawca
Oficyna Wydawnicza Politechniki Opolskiej
Rocznik
2000
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
z. 60
artykuł:
Proces mieszania w technologiach przemysłu spożywczego
(
Boss J.
), s. 9-16
artykuł:
Mieszanie materiałów ziarnistych w mieszalniku bębnowym
(
Boss J.
,
Kolasa A.
), s. 16-22
artykuł:
Mieszanie i segregacja na przykładzie dwóch wybranych metod ujednorodniania materiałów ziarnistych
(
Boss J.
,
Tukiendorf M.
), s. 23-27
artykuł:
Podajniki wibracyjne w linii ciągłego mieszania materiałów ziarnistych
(
Boss J.
,
Węgrzyn M.
), s. 29-34
artykuł:
Wybrane zagadnienia gospodarki energią w przemyśle mleczarskim
(
Budny J.
,
Weiss S.
), s. 35-44
artykuł:
Wpływ mechanizacji tradycyjnej linii do produkcji twarogu na jego parametry tekstury
(
Dolatowski Z.
,
Stasiak D.
), s. 45-51
artykuł:
Usuwanie inhibitorów kiełkowania nasion
(
Domaradzki M.
,
Holcman J.
,
Korpal W.
), s. 53-60
artykuł:
Produkcja kiełków konsumpcyjnych
(
Domaradzki M.
,
Staniszewska M.
), s. 61-67
artykuł:
Właściwości sorpcyjne płatków śniadaniowych
(
Gondek E.
,
Lewicki P.
), s. 69-76
artykuł:
Dezintegracja bakterii mlekowych w płynie perełkowym
(
Heim A.
,
Solecki M.
), s. 77-84
artykuł:
Konstrukcja pionowej suszarki cukru z mieszadłami w warstwie fluidalnej
(
Heim A.
,
Tomalczyk M.
), s. 85-89
artykuł:
Badania nad podwyższeniem trwałości użytkowej elementów roboczych homogenizatorów
(
Hys L.
,
Popko H.
), s. 91-96
artykuł:
Wpływ aktywności wody na właściwości mechaniczne suszonego jabłka
(
Jakubczyk E.
,
Lewicki P.
), s. 97-104
artykuł:
Energetyczne aspekty zwiększania stabilności emulsji i zawiesin w przemyśle spożywczym
(
Komsta H.
), s. 107-114
artykuł:
Analiza czynników warunkujących stabilność emulsji i zawiesin przemysłu spożywczego
(
Komsta H.
,
Popko H.
), s. 115-120
artykuł:
Plan badań procesu bezciśnieniowego ekspandowania nasion podczas ich transportu pneumatycznego
(
Konopko H.
), s. 121-128
artykuł:
Wpływ natężeń przepływu nasion i powietrza na gęstość usypową produktu w procesie ich ekspandowania podczas transportu pneumatycznego
(
Konopko H.
), s. 129-134
artykuł:
Wymiana masy w czasie odwadniania osmotycznego truskawek i wiśni
(
Kowalska H.
,
Lenart A.
,
Janowicz M.
), s. 135-142
artykuł:
Wpływ błon pektynowych na kinetykę odwadniania osmotycznego jabłek
(
Medyniak R.
,
Lenart A.
), s. 143-149
artykuł:
Wyniki i spostrzeżenia z długoletnich badań suszarek bębnowych do wysłodków buraczanych w cukrowni - Łapy
(
Malczewski J.
), s. 151-158
artykuł:
Właściwości mechaniczne owoców odwadnianych osmotycznie
(
Marzec A.
,
Lenart A.
,
Pomarańska-Łazuka W.
), s. 159-168
artykuł:
Analiza możliwości zastosowania techniki mikrofalowej w przetwórstwie spożywczym
(
Mitrus M.
), s. 169-176
artykuł:
Kierunki rozwoju opakowań ekologicznych
(
Mościcki L.
,
Wójtowicz A.
), s. 177-184
artykuł:
Wpływ prędkości układu roboczego rozdrabniacza na energochłonność procesu rozdrabniania
(
Obidziński S.
,
Hejft R.
), s. 185-193
artykuł:
Wpływ wilgotności ziarna na energochłonność procesu rozdrabniania
(
Obidziński S.
,
Hejft R.
), s. 195-202
artykuł:
Badanie wpływu wybranych właściwości fizycznych ziarna łubinu na wydajność i jakość pracy rozdrabniacza żarnowego
(
Opielak M.
), s. 203-208
artykuł:
Kierunki badań procesu rozdrabniania sypkich materiałów rolno-spożywczych
(
Opielak M.
,
Komsta H.
), s. 209-217
artykuł:
Wpływ składu chemicznego napoju kakaowego w proszku na jego zdolność płynięcia
(
Ostrowska-Ligęza E.
,
Lenart A.
), s. 219-227
artykuł:
Wpływ wstępnej obróbki osmotycznej na przebieg procesu zamrażania marchwi
(
Pałacha Z.
,
Babski R.
), s. 229-236
artykuł:
Niekonwencjonalne metody obróbki hydrotermicznej gryki przed przerobem
(
Panasiewicz M.
), s. 237-244
artykuł:
Ergonomia w przemyśle owocowo-warzywnym
(
Pawlak H.
), s. 245-250
artykuł:
Wpływ odwadniania osmotycznego na suszenie truskawek i wiśni
(
Piotrowski D.
,
Lenart A.
), s. 251-259
artykuł:
Dobór maszyn i urządzeń w ramach projektu technologicznego linii do rozlewu win gazowanych
(
Piotrowski D.
,
Pudło R.
), s. 261-268
artykuł:
Zmiany struktury tkanki roślinnej podczas procesu suszenia
(
Piwowarski E.
,
Lewicki P.
), s. 269-276
artykuł:
Poślizg jednym z podstawowych czynników warunkujących efektywność energetyczną w wysokoobrotowych przekładniach ciernocięgnowych stosowanych w przemyśle spożywczym
(
Popko A.
,
Popko H.
,
Popko R.
), s. 277-283
artykuł:
Badania wpływu parametrów procesu homogenizacji na jakość przecierowych soków owocowo-warzywnych
(
Pudło R.
,
Popko H.
,
Komsta H.
,
Hys L.
), s. 286-290
artykuł:
Badania wpływu ciśnienia homogenizacji na mikrostrukturę faz mleka i śmietanki
(
Popko R.
,
Popko H.
), s. 291-294
artykuł:
Możliwości badań i kryteria oceny jednorodności mieszania w przepływie laminarnym
(
Radomski G.
), s. 299-304
artykuł:
Obliczanie mieszadeł do warników cukrowniczych
(
Rieger F.
,
Rzyski E.
), s. 305-310
artykuł:
Laboratoryjne urządzenie ultradźwiękowe do obróbki surowców i produktów spożywczych
(
Stasiak D.
,
Dolatowski Z.
), s. 311-318
artykuł:
Wykorzystanie cyfrowej anemometrii obrazowej do wizualizacji przepływu zawiesiny cząstek stałych w cieczy
(
Suchecki W.
), s. 319-326
artykuł:
Nowa metoda i urządzenie do zabijania i usuwania szkodników i drobnoustrojów z ziarna zbóż
(
Szorc J.
,
Korpal W.
), s. 327-331
artykuł:
Nowoczesna linia technologiczna do produkcji suszonych produktów ziemniaczanych
(
Szorc J.
,
Korpal W.
), s. 333-338
artykuł:
Specjalne urządzenie do zliczania płynnego surowca i produktu spożywczego oraz napełniania i opróżniania autocysterny
(
Szorc J.
,
Korpal W.
), s. 339-343
artykuł:
Wpływ elektrostymulacji i sposobu obróbki cieplnej na wybrane właściwości gotowych produktów mięsnych
(
Tkacz K.
,
Budny J.
), s. 345-352
artykuł:
Wpływ prądu elektrycznego na skład chemiczny mięsa wołowego oraz jego zdolność do zatrzymywania wody
(
Tkacz K.
,
Budny J.
,
Żywica R.
), s. 353-360
artykuł:
Badania procesu mieszania zboża w przenośniku zabierakowym z cięgnem tworzywowym
(
Weiner W.
), s. 361-370
artykuł:
Wpływ aktywności wody na kinetykę rehydracji jabłka surowego
(
Wiczkowska J.
,
Lewicki P.
), s. 371-377
artykuł:
Zastosowanie ciągłych pomiarów psychrometrycznych do określania kinetyki suszenia fluidalnego jabłek
(
Witrowa-Rajchert D.
,
Nowak D.
,
Witak P.
), s. 379-386
artykuł:
Zastosowanie techniki ekstruzji do produkcji makaronów błyskawicznych
(
Wójtowicz A.
,
Mościcki L.
), s. 387-394
artykuł:
Zasady konstrukcji i rodzaje elektrod stosowanych do procesu elektrostymulacji mięsa
(
Żywica R.
,
Budny J.
), s. 395-401
artykuł:
Zmiany impedancji i tekstury mięsa wołowego poddanego działaniu prądu elektrycznego
(
Żywica R.
,
Budny J.
), s. 405-408
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.