PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
T. 15, nr 4
Czasopismo
Aparatura Badawcza i Dydaktyczna
Wydawca
Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej, COBRABiD sp. z.o.o
Rocznik
2010
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
T. 15, nr 4
artykuł:
Charakterystyka kolorymetryczna włosów ludzkich
(
Cholewa R.
,
Kryszak J.
), s. 9-13
artykuł:
Dobór parametrów procesu scukrzania gęstych zacierów zbożowo-buraczanych dla efektywnej produkcji etanolu
(
Gumienna M.
,
Lasik M.
,
Czarnecki Z.
,
Szambelan K.
), s. 15-20
artykuł:
Metody badań hydrożeli samoprzylepnych
(
Głuch U.
,
Czech Z.
), s. 21-25
artykuł:
Metody badawcze redyspergowalnych w wodzie materiałów samoprzylepnych stosowanych do łączenia papieru
(
Madejska E.
,
Czech Z.
), s. 27-31
artykuł:
Ocena grubości włosów podszyciowych lisów pospolitych za pomocą pomiarów automatycznych (FFDA)
(
Cholewa R.
), s. 33-36
artykuł:
Porównanie metod mineralizacji materiału roślinnego na zawartość metali ciężkich
(
Bosiacki M.
,
Roszyk J.
), s. 37-41
artykuł:
Wpływ dawek i terminów stosowania węglanu wapnia do odkwaszenia torfu wysokiego na zawartość dostępnych składników pokarmowych dla roślin
(
Bosiacki M.
,
Kozik E.
,
Mieloszyk E.
), s. 43-49
artykuł:
Wpływ rodzaju mleka na aktywność bakterii fermentacji mlekowej i drożdży w napojach fermentowanych
(
Lasik A.
,
Lasik M.
,
Pikul J.
), s. 51-56
artykuł:
Wpływ rozpuszczalnika na proces utleniania heksafluoropropylenu do tlenku heksafluoropropylenu
(
Łągiewczyk M.
,
Zych K.
,
Pełech R.
,
Czech Z.
), s. 57-60
artykuł:
Wpływ składu atmosfery oraz mikroperforacji folii na jakość surówki warzywnej typu coleslaw
(
Radziejewska-Kubzdela E.
,
Biegańska-Marecik R.
), s. 61-67
artykuł:
Wybrane właściwości chemiczne gleb zgrupowania "Szwajcaria Lwówecka"
(
Kleiber T.
,
Markiewicz B.
,
Kleiber A.
), s. 69-74
artykuł:
Wykorzystanie kompostów z odpadów drzewnych w uprawie wybranych gatunków roślin ozdobnych
(
Kozik E.
,
Wróblewska H.
,
Bosiacki M.
,
Wojciechowska E.
), s. 75-81
artykuł:
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne wybranych dodatków stosowanych w wyrobach mięsnych
(
Danyluk B.
,
Pyrcz J.
,
Pepeta G.
), s. 83-87
artykuł:
Zanieczyszczenie zbóż grzybami mikroskopowymi oraz ich metabolitami zebranych na terenie Wielkopolski
(
Stuper K.
,
Buśko M.
,
Matysiak A.
,
Perkowski J.
), s. 89-96
artykuł:
Zastosowanie analizy związków lotnych techniką HS-SPME-GC/MS w badaniach autentyczności wybranych produktów spożywczych
(
Bryła M.
,
Berezińska A.
,
Obiedzińska A.
,
Obiedziński M.
), s. 97-108
artykuł:
Zastosowanie promieniowania mikrofalowego w reakcji bromowania bis-pirazolo[3,4-b;4'-3'-e]pirydyn
(
Marcinkowska M.
,
Puchała A.
,
Rasała D.
), s. 109-115
artykuł:
Zastosowanie wybranych szczepów bakterii kwasu mlekowego do poprawy jakości pieczywa mieszanego
(
Mildner-Szkudlarz S.
,
Piotrowska E.
,
Anioła J.
,
Obuchowski W.
), s. 117-122
artykuł:
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) do oznaczania polioli w brzeczkach fermentacyjnych
(
Drożdżyńska A.
,
Czaczyk K.
,
Pawlicka J.
), s. 123-130
artykuł:
Zmiany zawartości azotanów(V) i (III) w pietruszce naciowej zapakowanej i przechowywanej w atmosferze modyfikowanej
(
Biegańska-Marecik R.
,
Walkowiak-Tomczak D.
,
Radziejewska-Kubzdela E.
), s. 131-136
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.