PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
T. 15, nr 3
Czasopismo
Aparatura Badawcza i Dydaktyczna
Wydawca
Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej, COBRABiD sp. z.o.o
Rocznik
2010
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
T. 15, nr 3
artykuł:
System for waste management of acrylic adhesives
(
Zych K.
,
Pełech R.
,
Łągiewczyk M.
,
Czech Z.
), s. 9-12
artykuł:
Charakterystyka wybranych odmian pszenżyta jako potencjalnego surowca do produkcji chleba chrupkiego metodą ekstruzji
(
Obuchowski W.
,
Banecki K.
,
Gutsche M.
), s. 13-17
artykuł:
Dobór parametrów ekstrakcji związków lotnych win czerwonych analizowanych techniką SPME-GC-MS
(
Ziółkowska A.
,
Jeleń H. H.
), s. 19-23
artykuł:
Dynamika wzrostu pleśni oraz tworzenie mikotoksyn podczas przechowywania chleba
(
Stuper K.
,
Perkowski J.
), s. 25-30
artykuł:
Możliwości zastosowania grzybów z rodzaju Rhizopus do oczyszczania wybranych ścieków przemysłu skrobiowego
(
Nowak J.
,
Górna B.
,
Lasik M.
), s. 31-37
artykuł:
Możliwość wykorzystania wybranych produktów odpadowych w produkcji wysokobłonnikowych wyrobów ekstrudowanych
(
Makowska A.
,
Józefacki A.
), s. 39-44
artykuł:
Możliwość zastosowania betonu samozagęszczalnego SCC w budownictwie rolniczym
(
Małaszkiewicz D.
), s. 45-51
artykuł:
Nieśność oraz efekty inkubacji jaj cietrzewi (Tetrao tetrix L.)
(
Kiełczyński C.
), s. 53-61
artykuł:
Ocena możliwości adaptacji i zastosowania tradycyjnych azjatyckich technologii w produkcji żywności na rynek polski
(
Kuligowski M.
,
Nowak J.
), s. 63-69
artykuł:
Ocena wybranych kompozycji klejowych do klejów strukturalnych metodą różnicowej kalorymetrii skaningowej
(
Butwin A.
,
Czech Z.
), s. 71-77
artykuł:
Przeciwbakteryjna aktywność modyfikowanego lizozymu wobec bakterii Proteus mirabilis i Pseudomonas fluorescens
(
Cegielska-Radziejewska R.
,
Szablewski T.
,
Leśnierowski G.
,
Kijowski J.
), s. 79-84
artykuł:
Stanowisko do badań derywatograficzych zapraw i betonów stosowanych w budynkach inwentarskich
(
Dworzańczyk D.
), s. 85-91
artykuł:
Wpływ warunków ekstruzji na wybrane cechy ekstrudatów pszenżytnich
(
Makowska A.
,
Baumann Ł.
,
Obuchowski W.
,
Gutsche M.
), s. 93-98
artykuł:
Wpływ zawartości wybranych składników błonnika pokarmowego w produktach przemiału ziarna jęczmienia na lepkość kwaśnych ekstraktów z tych produktów
(
Kiryluk J.
,
Szmyt Z.
,
Mager M.
), s. 99-103
artykuł:
Wybrane zastosowania chromatografii jonowej w badaniach jakości produktów spożywczych
(
Michalski R.
,
Łyko A.
), s. 105-111
artykuł:
Wykorzystanie mikroekstrakcji do fazy stałej (SPME) w analizie aromatu chleba bezglutenowego
(
Pacyński M.
,
Zawirska-Wojtasiak R.
,
Strulak A.
), s. 113-119
artykuł:
Zastosowanie promieniowania UV-C do higienizacji skorup jaj zanieczyszczonych bakteriami z rodziny Enterobacteriaceae
(
Szablewski T.
,
Cegielska-Radziejewska R.
,
Kaczmarek A.
,
Kijowski J.
), s. 121-126
artykuł:
Zastosowanie spektroskopii w bliskiej podczerwieni (NIRS) do badania zmian skóry tuszek drobiowych po zabiegu chemicznego usuwania zanieczyszczeń powierzchniowych
(
Dobrucka R.
,
Michalski K.
,
Konieczny P.
), s. 127-132
artykuł:
Zawartość składników odżywczych w kaszy gryczanej prażonej i produktach ubocznych
(
Dziedzic K.
,
Górecka D.
), s. 133-137
artykuł:
Zintegrowany system przeznaczony do prac w technice światłowodowej
(
Kalwas J.
,
Bednarczuk S.
,
Sielski P.
,
Arant T.
,
Jóźwicki R.
), s. 139-147
artykuł:
Zmiany zawartości antocyjanów oraz barwy śliwek (Prunus domestica) w zależności od stopnia dojrzałości oraz czasu przechowywania
(
Walkowiak-Tomczak D.
,
Łysiak G.
), s. 149-154
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.