PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Powiadomienia systemowe
Sesja wygasła!
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 2
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2012
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 2
artykuł:
Wpływ dodatku inuliny na jakość pieczywa pszenno-żytniego
(
Dymkowska-Malesa M.
,
Walczak Z.
), s. 17-19
artykuł:
Zastosowanie skanera 3D do pomiarów cech geometrycznych produktów spożywczych na przykładzie pieczywa typu "kajzerka" i "minikajzerka"
(
Anders A.
,
Kaliniewicz Z.
,
Markowski P.
), s. 20-24
artykuł:
Wpływ dodatku skrobi na jakość smażonych makaronów instant
(
Marciniak-Łukasiak K
,
Żbikowska A.
,
Marcinkowska-Lesiak M.
), s. 25-29
artykuł:
Jakość sensoryczna oraz zawartość steroli roślinnych w rynkowych przetworach mleczarskich
(
Kostyra E.
,
Świderski F.
,
Szterk A.
,
Żebrowska-Krasuska M.
,
Wasiak-Zys G.
), s. 30-36
artykuł:
Wpływ wilgotności materiału ziarnistego na przebieg procesu mieszania
(
Rut J.
), s. 37-40
artykuł:
Wpływ temperatury zamrażania na zmiany gęstości wybranych gatunków mięsa
(
Pałacha Z.
,
Ciołek J.
), s. 41-45
artykuł:
Zmiany stanu świeżości i jakości surowców odpadowych - kręgosłupów z przetwórstwa łososi podczas ich przechowywania w różnych warunkach
(
Weiner W.
,
Dowgiałło A.
,
Kołodziej K.
,
Pawlikowski B.
), s. 46-50
artykuł:
Wpływ ras drożdży winiarskich typu "burgund" i typu "porzeczka" na zmiany zawartości alkoholu etylowego oraz ekstraktu ogólnego win owocowych z koncentratu czarnej porzeczki
(
Sterczyńska M.
,
Smuga-Kogut M.
), s. 51-53
artykuł:
Obłuskiwacz do nasion gorczycy
(
Żuk Z.
,
Mieszkalski L.
,
Szczyglak P.
), s. 54-57
artykuł:
Pakowanie w atmosferze modyfikowanej a jakość ekologicznego pieczywa orkiszowego
(
Michalska-Pożoga I.
,
Raczkowska A.
), s. 58-61
artykuł:
Określenie parametrów maszynowego odgławiania i wycinania kręgosłupów ryb przez ich pozycjonowanie oraz bezpośredni pomiar długości głowy
(
Dutkiewicz D.
,
Kukiełka K.
,
Wiśniewski A.
,
Cyberny R.
), s. 62-65
artykuł:
Wpływ dodatku inuliny na teksturę miękiszu pieczywa pszennego
(
Szczepańska K.
,
Dolik K.
), s. 66-69
artykuł:
Profile związków zapachowych powstających w różnych warunkach modelowej reakcji lizyny z rybozą
(
Biller E.
), s. 70-75
artykuł:
Wpływ wybranych zabiegów technologicznych na zawartość histaminy w rybach wędzonych
(
Czerniejewska -Surma B.
,
Balejko J.
,
Surma O.
), s. 76-78
artykuł:
Wpływ składu surowcowego na kształtowanie właściwości reologicznych farszów ze śledzi bałtyckich
(
Pawlikowski B.
,
Szulecka O.
), s. 79-83
artykuł:
Skrobia jako składnik powłok jadalnych
(
Basiak E.
,
Lenart A.
), s. 86--90
artykuł:
Możliwość wykorzystania nowoczesnych systemów pakowania w produkcji przetworów z mięsa wieprzowego
(
Półtorak A.
,
Zalewska M.
,
Marcinkowska-Lesiak M.
), s. 89-93
artykuł:
Występowanie mikotoksyny deoksyniwalenolu w surowcach i produktach spożywczych
(
Kawecka W.
,
Rachtan-Janicka J.
,
Wrońska A.
,
Dymerska K.
), s. 94-97
artykuł:
Przeciwutleniacze w żywności
(
Sadowska A.
,
Żebrowska-Krasuska M.
,
Świderski F.
), s. 98-102
artykuł:
Prozdrowotne soki i napoje - nowe trendy
(
Hoffmann M.
,
Żebrowska-Krasuska M.
), s. 103-107
artykuł:
Minimalne przetwarzanie żywności - korzyści i zagrożenia
(
Świderski F.
,
Dybkowska E.
,
Wrońska A.
,
Kluszczyńska D.
), s. 108-115
artykuł:
Niedestrukcyjna ocena jakości mięsa i jego przetworów przy zastosowaniu komputerowej analizy obrazu
(
Guzek D.
,
Głąbska D.
,
Wierzbicka A.
), s. 116-120
artykuł:
Żywność ekologiczna - wybrane regulacje prawne
(
Szymańska K.
), s. 121-124
artykuł:
Wpływ sposobu pakowania na zachowanie barwy mięsa i przetworów z mięsa wieprzowego
(
Zalewska M.
,
Marcinkowska-Lesiak M.
,
Półtorak A.
,
Wyrwisz J.
,
Zaremba R.
), s. 125-130
artykuł:
Unijny handel zagraniczny żywnością w państwach członkowskich po rozszerzeniu UE w 2004 roku
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 131-135
artykuł:
Formy międzynarodowej współpracy gospodarczej
(
Dawidziuk S
), s. 136-141
artykuł:
Rola komunikacji marketingowej w strategii przedsiębiorstw sieciowych
(
Johann M.
), s. 142-145
artykuł:
U źródeł teorii i praktyki finansów publicznych. Cz. III, Finanse publiczne w ujęciu wybranych ekonomistów klasycznych
(
Goryszewski R.
,
Kotowska E.
), s. 146-150
artykuł:
Modelowanie zużycia narzędzi w automatycznych liniach produkcyjnych
(
Skierniewski J.
,
Piątkowski Z.
,
Żebrowski W.
), s. 151-159
artykuł:
Ekonomiczno-instytucjonalne uwarunkowania polskich inwestycji na Białorusi, ze szczególnym uwzględnieniem rolnictwa i przemysłu przetwórczego
(
Szołucha M.
), s. 160-166
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.