PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 1
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2012
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 1
artykuł:
Produkty spożywcze pochodzenia roślinnego a zagrożenie aflatoksynami
(
Polak-Śliwińska M.
,
Kubiak M. S.
), s. 9-12
artykuł:
Charakterystyka i porównanie wybranych parametrów tłuszczu mleka modyfikowanego początkowego i tłuszczu mleka kobiecego
(
Bryś J.
,
Wirkowska M.
,
Górska A.
,
Gajda K.
,
Bryś A.
), s. 13-17
artykuł:
Porównanie jakości chleba żytniego otrzymanego w wyniku spontanicznej fermentacji ciasta i z zastosowaniem kultur starterowych
(
Ostasiewicz A
,
Ceglińska A.
), s. 18-23
artykuł:
Badania parametrów kształtu ciała ryb różnych gatunków dla orientacji ich położenia w maszynach do obróbki
(
Dutkiewicz D.
,
Cyberny R.
,
Kasperowicz M.
,
Marciniak M.
), s. 24-28
artykuł:
Odgławianie karpi. Cz. 2
(
Dowgiałło A.
,
Sikora M.
,
Dutkiewicz D.
), s. 29-31
artykuł:
Ocena właściwości fizycznych marchwi przygotowanej technologią sous vide oraz tradycyjnie
(
Tomaszewska M.
,
Zalewska M.
,
Gomulska I.
), s. 33-38
artykuł:
Konduktancyjna metoda pomiaru wilgotności skrobi ziemniaczanej na wyjściu suszarki pneumatycznej
(
Ziółkowska A.
,
Komolka P.
), s. 39-42
artykuł:
Ocena mikroflory w powietrzu chłodziarek w gospodarstwach domowych
(
Kawecka W.
,
Wrońska A.
,
Tarkowska B.
), s. 43-46
artykuł:
Adaptacja funkcji Bessela do opisu stanu zmieszania jednorodnej mieszaniny ziarnistej
(
Rut J.
), s. 47-49
artykuł:
Badania sensoryczne ekstrudatów kukurydziano-gryczanych
(
Żelaziński T.
,
Ekielski A.
), s. 50-54
artykuł:
Wybrane wyroby mięsne poddane przemysłowym warunkom wędzenia a zawartość WWA
(
Kubiak M. S.
,
Polak-Śliwińska M.
), s. 55-59
artykuł:
Metoda matematycznego modelowania kształtu części morfologicznych główki czosnku (Allium Sativum L.) za pomocą krzywych przestrzennych
(
Mieszkalski L.
), s. 60-65
artykuł:
Wpływ czynników mechanicznych na skuteczność mycia rurociągu metodą CIP
(
Mierzejewska S.
,
Diakun J.
), s. 66-69
artykuł:
GMO - świadomość czy brak wiedzy?. Cz. 2
(
Matuszek D.
,
Szwedziak K.
,
Krótkiewicz M.
), s. 70-72
artykuł:
Zastosowanie metod radiacyjnych w przetwórstwie mięsa wieprzowego
(
Mikiciuk J.
,
Górnicka E.
,
Szterk A.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 73-77
artykuł:
Możliwości ograniczenia ilości izomerów trans w procesie uwodornienia
(
Żbikowska A.
,
Kowalska M.
), s. 78-82
artykuł:
Nowoczesne rozwiązania konstrukcyje stosowane w komorach wędzarniczo-parzelniczych
(
Kubiak M. S.
), s. 83-86
artykuł:
Związki lotne kształtujące smakowitość mięsa
(
Moczkowska M.
,
Świderski F.
), s. 87-92
artykuł:
Wzbogacone w wapń i magnez produkty mleczarskie
(
Kowalska M.
,
Ambroziak A.
,
Aljewicz M.
,
Cichosz G.
), s. 93-98
artykuł:
Jakość mięsa wieprzowego i jego przetworów pakowanych w modyfikowanej atmosferze
(
Górnicka E.
,
Mikiciuk J.
,
Świderski F.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 99-103
artykuł:
Innowacyjne metody pomiaru wrażeń sensorycznych w czasie, w percepcji i akceptacji żywności
(
Kostyra E.
), s. 104-108
artykuł:
Wpływ wzrostu produkcji zwierząt hodowlanych na emisje gazów cieplarnianych
(
Kolasa-Więcek A.
), s. 109-112
artykuł:
Model ochrony środowiska przyrodniczego w regionach rolniczych
(
Boguski J.
), s. 113-117
artykuł:
Propozycje reformy wspólnej polityki rolnej Unii Europejskiej a polskie oczekiwania
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 118-121
artykuł:
Nauka o przedsiębiorczości
(
Dawidziuk S
), s. 122-126
artykuł:
Problemy ekoinnowacji
(
Białoń L.
), s. 127-133
artykuł:
Mobbing jako przejaw patologii w środowisku pracy
(
Kułakowska A.
,
Goryszewski Ł.
,
Piątkowski A.
), s. 134-139
artykuł:
Wpływ samorządu terytorialnego na rozwój małych i średnich przedsiębiorstw
(
Kamińska A.
), s. 140-144
artykuł:
Optymalizacja pracy pakowarki Ampack Ammann model ad8/42 za pomocą algorytmu ewolucyjnego
(
Winiczenko R.
,
Piasecki Ł.
), s. 144-148
artykuł:
Postępowanie w sprawie uregulowania obowiązków posiadaczy odpadów oraz podmiotów transportujących odpady
(
Karpiuk M.
), s. 149-155
artykuł:
Empowerment w strategii marketingowej przedsiębiorstw usługowych
(
Johann M.
), s. 156-160
artykuł:
Perspektywy wdrażania empowermentu w organizacjach. Cz. 2, aspekt praktyczny
(
Kułakowska A.
,
Piątkowski Z.
,
Mazur P.
,
Pawłowski M.
), s. 161-167
artykuł:
Kontrola zarządcza i audyt wewnętrzny w sektorze publicznym
(
Goryszewski R.
,
Kotowska E.
), s. 168-1173
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.