PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 2
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2011
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 2
artykuł:
Wpływ procesów technologicznych na aktywność przeciwutleniającą i zawartość polifenoli w tkance jabłka
(
Nowacka M.
,
Witrowa-Rajchert D.
,
Ruła J.
), s. 12-15
artykuł:
Badanie jakości pieczywa uzyskanego z wypieku w domowym automacie według różnych grup receptur
(
Kopeć A.
,
Szczepańska K.
), s. 16-18
artykuł:
Wpływ czasu zapiekania na jakość bułek pszennych otrzymanych metodą odroczonego wypieku
(
Sobczyk M.
,
Malon A.
), s. 19-23
artykuł:
Aktywność wody wybranych grup produktów spożywczych
(
Pałacha Z.
,
Makarewicz M.
), s. 24-29
artykuł:
Przemiany azotanów i amoniaku w jabłkach podczas przechowywania
(
Dec D.
), s. 30-32
artykuł:
Wpływ wybranych czynników środowiskowych na znajomość suplementów diety
(
Komolka P.
,
Reguła J.
), s. 33-36
artykuł:
Energochłonność pozyskiwania i uzdatniania wody w wybranym zakładzie przemysłu spożywczego
(
Kowalczyk R.
,
Tarnowski M.
), s. 37-41
artykuł:
Odgławianie karpi. Cz. I.
(
Dowgiałło A.
,
Sikora M.
), s. 42-44
artykuł:
Lipidy strukturyzowane bogate w kwasy omega-3 otrzymane na drodze enzymatycznego przeestryfikowania smalcu
(
Tarnowska K.
,
Bryś J.
,
Wirkowska M.
,
Gruczyńska E.
), s. 45-51
artykuł:
Komputerowe wspomaganie matematycznego modelowania kształtu cebuli za pomocą krzywej przestrzennej
(
Mieszkalski L.
), s. 52-57
artykuł:
Model symulacyjny przepływu w kadzi wirowej o zwielokrotnionym zasilaniu
(
Jakubowski M.
), s. 58-61
artykuł:
GMO – świaomość czy brak wiedzy?
(
Matuszek D.
,
Szwedziak K.
), s. 62-64
artykuł:
Kancerogeny chemiczne w żywności. Część II
(
Kozłowska M.
,
Majewska E.
,
Łobacz M.
), s. 65-71
artykuł:
Surowcowe możliwości pozyskiwania wartościowych produktów rynkowych z odpadów przetwórstwa łososi
(
Dowgiałło A.
,
Kołodziej K.
), s. 72-74
artykuł:
Wpływ etapów produkcji mięsa króliczego na jego jakość
(
Potępka W.
), s. 75-79
artykuł:
Przegląd produktów spożywczych wzbogaconych w kwas foliowy dostępnych na rynku polskim
(
Gientka I.
,
Pawłowska E.
), s. 80-84
artykuł:
Brunatnienie nieenzymatyczne wybranych produktów spożywczych – skutki negatywne i pozytywne
(
Sadowska A.
,
Biller E.
), s. 85-88
artykuł:
Analiza parametryczno-funkcjonalna automatów do pieczenia chleba
(
Diakun J.
,
Szczepańska K.
), s. 89-91
artykuł:
Nowe trendy w przetwórstwie mięsa wieprzowego a preferencje konsumenckie
(
Guzek D.
,
Głąbska D.
,
Wierzbicka A.
), s. 92-96
artykuł:
Aktywność wody – parametr kształtujący jakość serów dojrzewających
(
Aljewicz M.
,
Cichosz G.
,
Kowalska M.
), s. 97-101
artykuł:
Możliwości uzyskania mięsa i przetworów z mięsa wieprzowego o podwyższonej zawartości przeciwutleniaczy
(
Świąder K.
,
Piotrowska A.
,
Waszkiewicz-Robak B.
,
Świderski F.
,
Rachtan-Janicka J.
), s. 102-106
artykuł:
Stan i tendencje rozwoju rolnictwa ekologicznego w Polsce
(
Sykut B.
,
Kowalik K.
,
Skrzypik W.
), s. 107-110
artykuł:
Rozwój polskiego handlu zagranicznego żywnością na tle handlu unijnego
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 111-116
artykuł:
Coaching w teorii i praktyce na przykładzie Polski i Finlandii
(
Kacprzak A.
,
Lewandowski M.
), s. 117-124
artykuł:
Czynniki kształtujące podaż na żywność ekologiczną
(
Szymańska K.
), s. 125-130
artykuł:
Zasady prowadzenia działalności gospodarczej w zakresie sprzedaży napojów alkoholowych
(
Karpiuk M.
), s. 131-136
artykuł:
Marketing sensoryczny
(
Johann M.
), s. 137-140
artykuł:
U źródeł teorii i praktyki finansów publicznych. Część II. Merkantylizm, fizjokratyzm, początki klasycznej myśli ekonomicznej
(
Goryszewski R.
), s. 141-148
artykuł:
Zastosowanie i optymalizacja regulatorów PID w przemyśle spożywczym
(
Winiczenko R.
), s. 149-155
artykuł:
Rola podsystemu bezpieczeństwa publicznego w regionalnym systemie innowacji
(
Boguski J.
), s. 156-162
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.