PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 1
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2011
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 1
artykuł:
Wpływ białka i glicerolu na kietykę adsorpcji pary wodnej przez powłoki sojowe
(
Galus S.
,
Lenart A.
), s. 9-13
artykuł:
Zmiany wybranych wskaźników fizyko-chemicznych w rybnych marynatach zimnych o przedłużonym okresie przydatności do spożycia
(
Pawlikowski B.
,
Szulecka O.
), s. 14-18
artykuł:
Suszenie rozpyłowe miodu pszczelego z maltodekstryną
(
Samborska K.
,
Choromańska A.
,
Witrowa-Rajchert D.
,
Bakier S.
), s. 19-23
artykuł:
Model trójwymiarowy przepływu w kadzi wirowej
(
Jakubowski M.
), s. 24-27
artykuł:
Badanie stanu wody w wybranych kaszach z wykorzystaniem metody opartej na izotermach sorpcji
(
Pałacha Z.
,
Chojnowska M.
), s. 28-34
artykuł:
Wpływ czasu i warunków przechowywania na energochłonnośc procesu krajania marchwi
(
Kowalik K.
,
Sykut B.
,
Kwiatkowski K.
,
Komsta H.
), s. 35-37
artykuł:
Wpływ zawartości wody na intensywność reakcji nieenzymatycznego brązowienia
(
Cieślak B.
,
Biller E.
), s. 38-40
artykuł:
Metoda matematycznego modelowania kształtu bryły ziarna pszenicy za pomocą parametrycznej krzywej przestrzennej i czterowęzłowej siatki
(
Mieszkalski L.
), s. 41-45
artykuł:
Aktywność wody w otrębach i śrutach zbożowych
(
Dec D.
), s. 46-49
artykuł:
Porównanie jakości sensorycznej marchwi przygotowanej technologią sous vide (pod próżnią) oraz konwencjonalnie
(
Tomaszewska M.
,
Zalewska M.
,
Gomulska I.
), s. 50-55
artykuł:
Charakterystyka związków nieenzymatycznego brązowienia otrzymywanych w reakcji lizyny z rybozą, zachodzących podczas obróbki termicznej żywności
(
Biller E.
,
Cieślak B.
), s. 56-59
artykuł:
Badania próżniowego suszenia kości ryb w procesie produkcji mineralnych dodatków do żywności
(
Fatychov J. A.
,
Kopeć A.
,
Dutkiewicz D.
), s. 60-65
artykuł:
Wykorzystanie biokatalizatorów w procesie przeestryfikowania enzymatycznego
(
Kowalska M.
,
Żbikowska A.
), s. 66-70
artykuł:
Kancerogeny chemiczne w żywności Część I
(
Majewska E.
,
Kozłowska M.
,
Łobacz M.
), s. 71-75
artykuł:
Wpływ wieku konsumentów z województwa podkarpackiego na ich preferencje w stosunku do produktów mięsnych
(
Rudy M.
,
Stanisławczyk R.
,
Głodek E.
), s. 76-82
artykuł:
Metoda radiacyjna w utrwalaniu żywności Część II
(
Jędrzejczyk H.
,
Hoffmann M.
,
Świętochowska E.
), s. 83-86
artykuł:
Naturalne substancje o działaniu antykancerogennym w żywności
(
Kromołowska R.
,
Wołosiak R.
,
Sadowska A.
), s. 87-91
artykuł:
Wpływ wybranych czynników środowiskowych na częstość stosowania suplementów diety przez osoby w wieku 14-25 lat
(
Janus P.
,
Reguła J.
), s. 92-97
artykuł:
Pakowanie mięsa w warunkach zmodyfikowanej atmosfery i próżni
(
Świderski F.
,
Sadowska A.
), s. 98-102
artykuł:
Właściwości biologiczne a-laktoalbuminy
(
Siemianowski K.
,
Szpendowski J.
), s. 103-107
artykuł:
Polifenole - źródło naturalnych przeciwutleniaczy
(
Sadowska A.
,
Świderski F.
,
Kromołowska R.
), s. 108-111
artykuł:
Znaczenie drobnotowarowych gospodarstw rolnych; jak je skutecznie wspierać
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 112-117
artykuł:
Szacowanie wielkości emisji CH4 produkcji zwierząt gospodarskich w Polsce z wykorzystaniem sieci neuronowej
(
Kolasa-Więcek A.
), s. 117-120
artykuł:
Trajektorie rozwoju regionów rolniczych
(
Boguski J.
), s. 121-126
artykuł:
Wykorzystanie komputerowych systemów wizyjnych w technologii żywności. Część I
(
Dasiewicz K.
,
Chmiel M.
), s. 127-131
artykuł:
Zarządzanie przedsiębiorstwem XXI wieku
(
Werpachowski W.
), s. 132-138
artykuł:
Innowacje w firmach handlowych
(
Białoń L.
,
Werner E.
), s. 139-144
artykuł:
Kształtowanie wizerunku przedsiębiorstwa społecznie odpowiedzialnego
(
Johann M.
), s. 145-149
artykuł:
Perspektywy wdrażania empowermentu w organizacjach. Cz. 1, Aspekt teoretyczny
(
Kułakowska A.
,
Piątkowski Z.
,
Mazur K. P.
,
Pawłowski M.
), s. 150-153
artykuł:
Zobowiązania podatkowe i ich konsekwencje prawne i finansowe
(
Kotowska E.
), s. 154-159
artykuł:
U źródeł teorii i praktyki finansów publicznych
(
Goryszewski R.
), s. 160-165
artykuł:
Odpowiedzialność przewoźnika z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy przewozu w świetle Ustawy - Prawo przewozowe
(
Czuryk M.
), s. 166-170
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.