PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 2
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2010
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 2
artykuł:
Zawartość kadmu, ołowiu i rtęci w ziarnach pszenicy i żyta uprawianych metodą ekologiczną i konwencjonalną
(
Smuga M.
,
Plawgo A.
), s. 12-15
artykuł:
Opracowanie przyspieszonego testu przechowalniczego do oceny stabilności prasowanych drożdży piekarskich
(
Lipińska E.
,
Gniewosz M.
,
Ćwil A.
), s. 16-19
artykuł:
Ocena właściwości przeciwutleniających i zawartość związków polifenolowych w produktach pszczelich
(
Czerwonka M.
,
Szterk A.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 20-24
artykuł:
Wpływ czasu rozrostu końcowego na jakość bułek pszennych otrzymanych metodą odroczonego wypieku
(
Sobczyk M.
), s. 25-29
artykuł:
Właściwości przeciwutleniające związków nieenzymatycznego brązowienia
(
Biller E.
), s. 30-32
artykuł:
Technologiczne uwarunkowania wzrostu przetwórstwa szprotów bałtyckich na cele konsumpcyjne
(
Pawlikowski B.
,
Dowgiałło A.
), s. 33-36
artykuł:
Właściwości reologiczne wsadów owocowych do jogurtu
(
Sitkiewicz I.
,
Pałacha Z.
), s. 37-41
artykuł:
Jakość mikrobiologiczna rynkowych przypraw i ziół
(
Berthold-Pluta A.
,
Kurzyńska D.
), s. 42-46
artykuł:
Ocena parametrów utleniania oleju z nasion wiesiołka z wykorzystaniem różnicowej kalorymetrii skaningowej
(
Górska A.
,
Ostrowska-Ligęza O.
,
Bryś J.
,
Wirkowska M.
), s. 47-51
artykuł:
Analiza mikrostruktury przekrojów nasion gorczycy białej w aspekcie usuwania okrywy nasiennej
(
Mieszkalski L.
,
Żuk Z.
), s. 52-55
artykuł:
Analiza wpływu warunków niskotemperaturowego blanszowania na wyróżniki tekstury i barwy marchwi
(
Guzek D.
,
Wojtasik-Kalinowska I.
,
Wierzbicka A.
), s. 56-60
artykuł:
Zużycie energii w procesie oczyszczania ścieków z wykorzystaniem metody pogłębionego utleniania
(
Kowalczyk R.
,
Bąbała J.
), s. 61-63
artykuł:
Energochłonność udarowego rozdrabniania ziarna zbóż
(
Dziki D.
,
Laskowski J.
,
Biernacka B.
), s. 64-67
artykuł:
Właściwości sorpcyjne ziarna pszenicy
(
Gondek E.
,
Jakubczyk E.
,
Cacak-Pietrzak G.
,
Rutkowski K.
), s. 68-72
artykuł:
Charakterystyka emulsji niskotłuszczowych z dodatkiem wybranych hydrokoloidów
(
Kowalska M.
,
Górecka A.
), s. 73-77
artykuł:
Chlorowane pochodne glicerolu i ich estry – nowe zagrożenie w żywności
(
Szterk A.
,
Roszko M.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 78-81
artykuł:
Antyoksydanty w produktach spożywczych, ich rola i właściwości
(
Piszcz P.
,
Wantusiak P.
,
Głód B. K.
,
Kubiak M. S. M. S.
), s. 82-85
artykuł:
Znaczenie struktury triacylogliceroli w projektowaniu lipidów strukturyzowanych
(
Bryś J.
,
Wirkowska M.
), s. 86-89
artykuł:
Możliwości zmniejszania segregacji
(
Kosmowski M.
), s. 90-92
artykuł:
Zanieczyszczenia z grupy wwa - występowanie, charakterystyka oraz metody oznaczania w żywności i środowisku
(
Kubiak M. S.
,
Piszcz P.
,
Jankowski P. S.
), s. 93-97
artykuł:
Metoda radiacyjna w utrwalaniu żywności. Część I
(
Jędrzejczyk H.
,
Hoffmann M.
,
Świętochowska E.
), s. 98-102
artykuł:
Polski sektor rolno-żywnościowy po akcesji do Unii Europejskiej; znaczenie wsparcia finansowego sektora
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 103-107
artykuł:
Strategia marketingowa przedsiębiorstwa usługowego
(
Johann M.
), s. 108-111
artykuł:
Problematyka gospodarcza w programach wyborczych partii politycznych
(
Aftyka W.
), s. 113-119
artykuł:
Sektor finansów publicznych po zmianach
(
Kotowska E.
), s. 120-127
artykuł:
O niektórych skutkach dominacji kultury pieniądza i ignorowania historii ekonomii
(
Goryszewski R.
), s. 128-132
artykuł:
Organizacja ochrony konkurencji i konsumentów w Polsce
(
Karpiuk M.
), s. 133-139
artykuł:
Globalny system innowacji
(
Boguski J.
), s. 140-144
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.