PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 1
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2010
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 1
artykuł:
Możliwość regeneracji zużytych solanek z wykorzystaniem ultrafiltracji
(
Kołodziej K.
,
Dutkiewicz D.
), s. 9-11
artykuł:
Izotermy adsorpcji i desorpcji wody wybranych przypraw
(
Pałacha Z.
,
Malczewska A.
), s. 12-18
artykuł:
Analiza symulacyjna występowania przepływu namywającego w geometrycznie specyficznych konstrukcjach kadzi wirowej
(
Jakubowski M.
), s. 19-22
artykuł:
Wpływ dodatku nasion lnianki na jakość pieczywa z pszenżyta
(
Zgórska K.
,
Plawgo A.
,
Wojtasik-Kalinowska I.
,
Dymkowska-Malesa M.
), s. 23-25
artykuł:
Dobór metody szybkiego pomiaru wilgotności skrobi ziemniaczanej na wyjściu odwadniacza mleczka skrobiowego
(
Ziółkowska A.
), s. 26-30
artykuł:
Wpływ czasu porastania ziarniaków na wartość technologiczną mąki pszennej
(
Dojczew D.
), s. 31-35
artykuł:
Analiza składu granulometrycznego glukozy krystalicznej
(
Bakier S.
,
Miastkowski K.
), s. 36-40
artykuł:
Zużycie energii i wody w zakładach przetwórstwa drobiarskiego
(
Dróżdż B.
), s. 41-46
artykuł:
wpływ wilgotności na proces mieszania spożywczego układu ziarnistego metodą przesypu
(
Szwedziak K.
,
Rut J.
), s. 47-49
artykuł:
Wpływ aktywności wody na deskryptory emisji akustycznej ziarna pszenicy wyznaczone metodą kontaktową
(
Gondek E.
,
Jakubczyk E.
,
Cacak-Pietrzak G.
), s. 50-54
artykuł:
Model symulacyjny warunków przepływu w komorze wędzarniczej
(
Kubiak M.S.
,
Jakubowski M.
), s. 55-57
artykuł:
Ocena właściwości energetycznych wycierki ziemniaczanej
(
Obidziński S.
), s. 58-62
artykuł:
Możliwość zastosowania sieci neuronowych w przewidywaniu wielkości zmiany objętości suszu podczas jego nawilżania
(
Górnicki K.
), s. 63-65
artykuł:
Czy efektywne mikroorganizmy zrewolucjonizują świat?
(
Kolasa-Więcek A.
), s. 66-69
artykuł:
Związki bioaktywne w mięsie
(
Sadowska A.
,
Świderski F.
), s. 70-74
artykuł:
Stan mechanizacji obróbki karpi
(
Dowgiałło A.
,
Dutkiewicz D.
,
Sikora M.
), s. 75-78
artykuł:
Nowe analogi mięsa
(
Hoffmann M.
,
Jędrzejczyk H.
), s. 82-88
artykuł:
Mechanizmy segregacji materiałów ziarnistych
(
Kosmowski M.
), s. 89-93
artykuł:
Preparaty żywnościowe otrzymywane z odpadowych drożdży pofermentacyjnych jako przykład innowacji
(
Podpora B.
,
Świderski F.
), s. 94-99
artykuł:
Substancje intensywnie słodzące w świetle aktualnych przepisów prawnych
(
Świąder K.
,
Waszkiewicz-Robak B.
,
Piotrowska A.
), s. 100-105
artykuł:
Uwarunkowania polskiego rynku rolno-żywnościowego a konsumpcja żywności
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 106-110
artykuł:
Rynek biomasy jako innowacja ekologiczna
(
Białoń L.
,
Stanicki D.
), s. 111-119
artykuł:
Ochrona dochodów publicznych poprzez regulacje prawne dotyczące cen transferowych
(
Kotowska E.
), s. 120-125
artykuł:
Motywowanie pracowników w świetle badań ankietowych
(
Kułakowska A.
,
Pawłowski M.
,
Piątkowski Z.
,
Żebrowski W.
), s. 126-132
artykuł:
Koncesja jako prawna forma oddziaływania administracji publicznej na sferę wolności działalności gospodarczej
(
Karpiuk M.
), s. 133-140
artykuł:
Międzynarodowy system innowacji
(
Boguski J.
), s. 141-148
artykuł:
Przejawy społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstwa
(
Mazur K. P.
), s. 149-152
artykuł:
Rola marketingu w kształtowaniu przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstwa
(
Johann M.
), s. 153-155
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.