PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 2
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2009
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 2
artykuł:
Wpływ dodatku skrobi na kinetykę adsorpcji i właściwości mechaniczne powłok sojowych
(
Kokoszka S.
,
Lenart A.
), s. 12-15
artykuł:
Analiza mikrostruktury nasion gorczycy w kontekście ich obłuskiwania
(
Mieszkalski L.
,
Żuk Z.
), s. 16-19
artykuł:
Właściwości przeciwutleniające i zawartość związków polifenolowych w rynkowych sokach warzywnych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
(
Świderski F.
,
Żebrowska M.
,
Sadowska A.
), s. 20-23
artykuł:
Modelowanie neuronowe w procesie transportu wilgoci w ziarnie pszenicy
(
Szwedziak K.
), s. 24-26
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania na jakość jabłek ‘Šampion’
(
Andziak E.
,
Tomala K.
,
Sikora M.
), s. 27-35
artykuł:
Wysokociśnieniowe aseptyczne nastrzykiwanie mięsa solanką peklującą
(
Balejko J.
,
Majewski J.
,
Kowalski M.
), s. 36-40
artykuł:
Wpływ temperatury na właściwości sorpcyjne nasion i mąki amaranthusau
(
Pałacha Z.
,
Meus K.
), s. 41-48
artykuł:
Analiza pomiaru parametrów sterowania maszynową obróbką ryb dla projektowania rozwiązań mechatronicznych
(
Dutkiewicz D.
,
Bil T.
), s. 49-52
artykuł:
Wpływ struktury ziarna pszenicy na proces rozdrabniania
(
Cacak-Pietrzak G.
,
Ceglińska A.
,
Gondek E.
,
Jakubczyk E.
), s. 53-56
artykuł:
Maszyna do równoległej obróbki szprotów
(
Dowgiałło A.
,
Dutkiewicz D.
), s. 57-60
artykuł:
Wpływ procesu technologicznego na zawartość związków polifenolowych i aktywność przeciwutleniającą jabłek i przetworów jabłkowych
(
Czerwonka M.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 61-64
artykuł:
Wpływ wysokości napełnienia kadzi wirowo-osadowej na kinetykę przepływu wtórnego namywającego osad
(
Jakubowski M.
), s. 65-68
artykuł:
Jakość frakcji lipidowej w ciastkach zbożowych
(
Wirkowska M.
,
Bryś J.
), s. 69-71
artykuł:
Wykorzystanie masy osobniczej do sterowania maszyn do obróbki ryb
(
Majewski J.
), s. 72-74
artykuł:
Obligatoryjny system identyfikowalności w zakładach przemysłu spożywczego
(
Ziółkowska A.
,
Kijowski J.
), s. 75-78
artykuł:
Wpływ aktywności wody na właściwości mechaniczne wybranych odmian pszenicy ozimej
(
Jakubczyk E. E.
,
Gondek E.
), s. 79-83
artykuł:
Wdrożenie informatycznego systemu identyfikowalności wewnętrznej w przetwórni rybnej
(
Szulecka O.
), s. 84-88
artykuł:
Zasady przetwórstwa żywności ekologicznej
(
Średnicka D.
,
Kazimierczak R.
,
Rembiałkowska M.E.
), s. 89-93
artykuł:
Popularność suplementów diety wśród młodzieży
(
Janus P.
,
Reguła J.
), s. 94-98
artykuł:
Substancje toksyczne występujące w ziemniaku
(
Kluszczyńska D.
), s. 98-102
artykuł:
Zastosowanie mikrofal do obróbki cieplnej żywności
(
Perek A.
,
Dolata W.
), s. 103-108
artykuł:
Lipidy mięsa kurzego – tłuszcz nie(d)oceniony. Część II. Wybrane metody modyfikacji – frakcjonowanie
(
Kostecka M.
,
Łobacz M.
), s. 109-112
artykuł:
Analiza warunków występowania biofilmów w systemach CIP
(
Piepiórka J.
), s. 113-117
artykuł:
Zamienniki białka zwierzęcego
(
Hoffman M.
,
Górnicka M.
,
Jędrzejczyk H.
), s. 118-123
artykuł:
Przegląd konstrukcyjno-funkcjonalny masownic do mięsa. Część III. Wyposażenie i funkcje dodatkowe masownic
(
Diakun J.
,
Seńcio M.
), s. 124-130
artykuł:
Charakterystyka drobnoustrojów wchodzących w skład kultur starterowych i ich wykorzystanie w przetwórstwie mięsa
(
Hać-Szymańczuk E.
,
Roman J.
), s. 131-135
artykuł:
Produkcja maszyn dla przemysłu spożywczego w Polsce – stan po transformacji ustrojowej
(
Gradowski J.
), s. 136-142
artykuł:
Przyszłość rolnictwa a bezpieczeństwo zdrowotne żywności
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 143-146
artykuł:
Przyczyny światowego kryzysu rynków finansowych i sposoby jego przezwyciężania (doświadczenia i wnioski z lat 2007-2009)
(
Daniluk M.
), s. 147-150
artykuł:
Zarządzanie finansami publicznymi - kontrola podatkowa a kontrola skarbowa
(
Kotowska E.
), s. 151-160
artykuł:
Innowacyjna firma
(
Boguski J.
), s. 161-165
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.