PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 1
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2009
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 1
artykuł:
Wpływ odwadniania osmotycznego na skład chemiczny liofilizowanych truskawek
(
Ciurzyńska A.
,
Lenart A.
), s. 9-13
artykuł:
Charakterystyka suszenia próżniowego spienionego przecieru jabłkowego
(
Jakubczyk E. E.
,
Gondek E.
), s. 14-19
artykuł:
Wpływ metody zamrażania surowca jako operacji wstępnej na przebieg suszenia sublimacyjnego
(
Nowak D.
,
Piechucka P.
,
Królikowski K.
), s. 20-23
artykuł:
Charakterystyka jakości sensorycznej i stopnia akceptacji konsumenckiej wybranych napojów energetyzujących
(
Kostyra E.
,
Świderski F.
,
Żebrowska M.
), s. 24-28
artykuł:
Wpływ pH farszu i dodatku askorbinianu sodu na efektywność peklowania i trwałość barwy po obróbce termicznej
(
Mroczek J.
,
Piotrowska J.
), s. 29-33
artykuł:
Monitorowanie parametrów czynnika myjącego w trakcie mycia w przepływie
(
Diakun J.
,
Mierzejewska S.
,
Piepiórka J.
), s. 34-36
artykuł:
Ocena jakości pieczywa pszennego otrzymanego metodą odroczonego wypieku
(
Sobczyk M.
), s. 37-40
artykuł:
Właściwości sorpcyjne wybranych dodatków przyprawowych do żywności pochodzenia zwierzęcego
(
Pałacha Z.
,
Kędzierska K.
), s. 41-48
artykuł:
Wdrożenie informatycznego systemu identyfikowalności wewnętrznej w przetwórni rybnej. Część I. Etapy implementacji
(
Szulecka O.
), s. 49-52
artykuł:
Właściwości akustyczne wybranych odmian pszenicy ozimej
(
Gondek E.
,
Jakubczyk E.
,
Cacak-Pietrzak G.
), s. 53-56
artykuł:
Zużycie energii w procesie smażenia chipsów ziemniaczanych
(
Janus P.
,
Ziółkowska A.
), s. 57-60
artykuł:
Wykorzystanie komputerowej analizy obrazu do szacowania zawartości tłuszczu w drobnym mięsie wołowym
(
Chmiel M.
,
Dasiewicz K.
), s. 61-64
artykuł:
Jakość mikrobiologiczna serów pochodzących z gospodarstw ekologicznych
(
Berthold A.
,
Stachura A.
), s. 65-69
artykuł:
Funkcjonalność prozdrowotna i technologiczna procesu fermentacji ciasta - tradycja i postęp naukowy
(
Zaręba D.
,
Ostasiewicz A.
), s. 70-74
artykuł:
Zamienniki białka zwierzęcego - technologia, wartość odżywcza, możliwości wykorzystania. Część I. Nietradycyjne źródła białka - produkty sojowe fermentowane
(
Hoffmann M.
,
Górnicka M.
,
Jędrzejczyk H.
), s. 75-80
artykuł:
Immobilizacja fizyczna lipaz. Część II. Immobilizacja lipaz przez pułapkowanie
(
Tarnowska K.
,
Łobacz M.
,
Kowalski B.
), s. 81-85
artykuł:
Przegląd konstrukcyjno-funkcjonalny masownic do mięsa. Część II. Systemy załadunku i wyładunku
(
Diakun J.
,
Seńcio M.
), s. 86-90
artykuł:
Rozważania na temat metod zwiększania efektywności wymiany ciepła w wymiennikach ciepła stosowanych w przemyśle mleczarskim
(
Kaleta A.
,
Chojnacka A.
), s. 91-97
artykuł:
Lipidy mięsa kurzego - tłuszcz nie(d)oceniony. Część I. Charakterystyka tłuszczu kurzego i wybrane metody modyfikacji
(
Kostecka M.
,
Łobacz M.
), s. 98-103
artykuł:
Ekologiczne pszczelarstwo i produkcja miodu - wymagania prawne
(
Kazimierczak R.
,
Średnicka D.
), s. 104-106
artykuł:
Urządzenia i techniki grillowania
(
Burzyńska O.
,
Skibniewska K.A.
,
Kubiak M.S.
), s. 107-110
artykuł:
Jaka wspólna polityka rolna Unii Europejskiej po 2013 roku; na ile odpowiadać będzie realnym potrzebom?
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 111-115
artykuł:
Uwarunkowania strategii innowacji w organizacjach
(
Białoń L.
,
Janczewska D.
), s. 116-121
artykuł:
Logistyka w sferze produkcji
(
Piątkowski Z.
,
Żebrowski W.
,
Goryszewski Ł.
), s. 122-127
artykuł:
Alternatywne systemy gospodarcze
(
Mazur K. P.
), s. 128-132
artykuł:
Optymalizacja kosztów transportu metodą bezpośredniego poszukiwania
(
Winiczenko R.
), s. 133-136
artykuł:
Narodowy System Innowacji
(
Boguski J.
), s. 137-141
artykuł:
Logika pogłębiania integracji europejskiej: wprowadzenie euro
(
Kołodziej T.
), s. 142-144
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.