PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 2
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2007
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 2
artykuł:
Pakowanie jako metoda przedłużenia jakości chleba
(
Ceglińska A.
,
Haber T.
,
Wichowska M. M.
), s. 12-14
artykuł:
Wpływ sposobu przygotowania surowca do procesu suszenia na zawartość czerwonych barwników betalainowych w suszach z buraka czerwonego
(
Nowak D.
,
Syta M.
), s. 15-18
artykuł:
Wpływ parametrów suszenia pod obniżonym ciśnieniem na szybkość osiągania stanu równowagi przez rehydratowany susz z korzenia pietruszki
(
Kaleta A.
,
Górnicki K.
,
Kościkiewicz A.
), s. 19-22
artykuł:
Oznaczanie zawartości alfa-amylazy w ziarnie pszenicy zwyczajnej na podstawie liczby opadania
(
Rut J.
,
Szwedziak A.
,
Kuczek B.
), s. 23-25
artykuł:
Pomiar intensywności światła wstecznie rozproszonego nową metodą badania stabilności układów dyspersyjnych w żywności
(
Piotrowska A.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 26-29
artykuł:
Zastosowanie komputerowej analizy obrazu do oceny skuteczności homogenizacji śmietanki UHT
(
Kowalik K.
,
Olszewski K.
,
Sykut B.
), s. 30-32
artykuł:
Mikrokapsulacja aromatu rozmarynowego podczas suszenia rozpyłowego
(
Janiszewska E.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 33-36
artykuł:
Stabilność kwasu L-askorbinowego w naturalnych i wzbogaconych jogurtach
(
Borek-Wojciechowska R.
), s. 37-39
artykuł:
Zawartość związków przeciwutleniających w przecierach jabłkowych
(
Hallmann E.
,
Rembiałkowska E.
), s. 40-43
artykuł:
Lipidy w produktach piekarskich
(
Korzeniowska-Ginter R.
,
Topolewska J.
), s. 44-46
artykuł:
Operacja oddzielania wody z rozdrobnionego mięsa ryb w procesie produkcji farszów płukanych
(
Czerwiński M.
), s. 47-49
artykuł:
Wyznaczenie funkcji opisującej przebieg procesu mieszania niejednorodnych materiałów sypkich w mieszalniku bębnowym
(
Kolasa-Więcek A.
), s. 50-52
artykuł:
Efektywność zużycia energii w zakładach piekarskich
(
Wojdalski J.
,
Dróżdż B.
,
Brzeziński H.
), s. 53-57
artykuł:
Porównanie zużycia energii, zawartości witaminy C oraz barwy kostki ziemniaczanej podczas blanszowania wodnego i mikrofalowego
(
Janus P.
,
Radziejowska-Kubzdela E.
), s. 58-61
artykuł:
Pestki owoców jako cenny surowiec wtórny przemysłu spożywczego
(
Kowalczyk R.
,
Piwnicki K.
), s. 62-66
artykuł:
Nowoczesne metody otrzymywania ekstraktów drożdżowych jako naturalnych składników smakowych
(
Podpora B.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 67-71
artykuł:
Przegląd praktyk i systemów zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności
(
Janus A.
,
Kijowski J.
), s. 72-76
artykuł:
Rozwój przetwórni przydomowych w Polsce
(
Boguski J.
), s. 77-80
artykuł:
Perspektywy rozwoju sektora rolno-żywnościowego w nowych państwach unijnych w świetle problematyki międzynarodowej konferencji ( Warszawa 19-20 luty 2007r.)
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 81-85
artykuł:
Kształcenie umiejętności CAD/CAM/CNC w Wielkiej Brytanii na przykładzie narzędzi firmy Denford
(
Wituszyński K. P.
,
Zalewski A.
), s. 86-89
artykuł:
Minilaboratoria CAD/CAM/CNC dydaktyczną szansą uczelni technicznych
(
Wituszyński K. P.
,
Zalewski A.
), s. 90-92
artykuł:
Wiedzochłonność procesów innowacyjnych
(
Białoń L.
,
Janczewska D.
), s. 93-96
artykuł:
Informatyzacja zarządzania logistycznego
(
Piątkowski Z.
,
Żebrowski W.
), s. 97-102
artykuł:
Modelowanie procesu produkcyjnego w przedsiębiorstwie
(
Mazur K. P.
), s. 103-106
artykuł:
Skuteczność polityki śródziemnomorskiej UE na przykładzie osiągnięć transformacji Maroka, Algierii i Tunezji. Implikacje dla Polski. Część I. Lata 1969-2005
(
Kołodziej J.
), s. 107-111
artykuł:
Logika poszerzeń integracji europejskiej. Część IV. ,, Nowe sąsiedztwo” na wschodzie poszerzonej Unii Europejskiej
(
Kołodziej T.
), s. 112-118
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.