PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 1
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2007
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 1
artykuł:
Proces czerstwienia pieczywa w zależności od stopnia uszkodzenia skrobi
(
Szajewska A.
,
Haber T.
,
Ceglińska A.
), s. 9-12
artykuł:
Wykorzystanie komputerowej analizy obrazu do oceny zawartości tłuszczu w mięsie kurcząt
(
Słowiński M.
,
Majewska M.
,
Dasiewicz K.
), s. 13-16
artykuł:
Matematyczny opis konturu poprzecznego przekroju ciała ryb o kształcie wrzecionowatym
(
Balejko J.
), s. 17-19
artykuł:
Wpływ zastosowania obróbki enzymatycznej miazgi marchwiowej na wydajność i jakość otrzymanego soku
(
Nowak D.
,
Tempczyk A.
), s. 20-24
artykuł:
Zastosowanie komputerowej analizy obrazu do określenia procentowych zmian nasycenia barwy materiału roślinnego poddanego termicznej obróbce utrwalającej
(
Rut J
,
Szwedziak K.
), s. 25-27
artykuł:
Właściwości cieplne i reologiczne żółtka jaja kurzego z dodatkiem soli kuchennej
(
Sitkiewicz I.
,
Pałacha Z.
), s. 28-31
artykuł:
Metody upłynniania miodu
(
Bakier S.
), s. 32-35
artykuł:
Wpływ parametrów roboczych obłuskiwacza z tarczami korundowymi na skuteczność obłuskiwania nasion gorczycy
(
Mieszkalski L.
,
Żuk Z.
), s. 36-38
artykuł:
Energetyczne aspekty procesu gniecenia ziarna jęczmienia
(
Korpysz K.
,
Roszkowski H.
,
Wojdalski J.
), s. 39-42
artykuł:
Problemy pobierania i analizowania próbek wieloskładnikowych materiałów ziarnistych w technologiach przemysłu spożywczego
(
Doleżal P.
,
Królczyk J.
,
Tukiendorf M.
), s. 43-46
artykuł:
Charakterystyka wybranych właściwości fizycznych powłok jadalnych
(
Kokoszka S
,
Lenart A.
), s. 47-51
artykuł:
Wybrane produkty mleczne i ich znaczenie dla organizmu człowieka
(
Borek-Wojciechowska R.
), s. 52-55
artykuł:
Możliwości zastosowania ultradźwięków w przetwórstwie mięsa. Część II. Wpływ ultradźwięków na proteolizę i ultrastrukturę mięśni, proces gotowania mięsa i inaktywację mikroflory
(
Kozłowska M.
,
Górska A.
), s. 56-59
artykuł:
Biofilmy w przemyśle spożywczym
(
Berthold A.
), s. 60-66
artykuł:
Żywność bezglutenowa – legislacja i aspekty technologiczne jej produkcji
(
Hoffmann M.
,
Jędrzejczyk H.
), s. 67-69
artykuł:
Żywność ekologiczna – postęp w żywieniu
(
Kazimierczak R.
,
Rembiałkowska E.
), s. 70-73
artykuł:
Nowa wersja standardu EUREPGAP
(
Tomala D.
,
Pałacha B.
), s. 74-75
artykuł:
Przetwórnie spożywcze występujące na obszarze Polski na przestrzeni dziejów (zarys ogólny)
(
Boguski J.
), s. 76-83
artykuł:
Wpływ członkowstwa Rosji i Ukrainy w Światowej Organizacji handlu (WTO) na polski handel rolno-żywnościowy oraz na jakość importowanej z tych krajów żywności
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 84-89
artykuł:
Odpady z przetwórstwa spożywczego surowcem do produkcji bioetanolu w Polsce
(
Marczak H.
), s. 90-95
artykuł:
Obraz innowacyjności polskiego przemysłu wg klasyfikacji EKD w świetle danych statystycznych
(
Białoń L.
,
Janczewska D.
), s. 96-102
artykuł:
Elastyczność rynku pracy i bezrobocie a narodowy plan rozwoju
(
Staniek Z.
), s. 103-108
artykuł:
Funkcje produkcji
(
Mazur K.
), s. 109-112
artykuł:
Kompetencje menedżerskie w zarządzaniu organizacjami inteligentnymi
(
Król A.
), s. 113-116
artykuł:
Serwisy internetowe dostępne w bibliotece WSM
(
Korpikiewicz E.
), s. 117-120
artykuł:
Logika poszerzeń integracji europejskiej. Część III. Poszerzenie Unii Europejskiej na Wschód
(
Kołodziej T.
), s. 121-125
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.