PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Nr 2
Czasopismo
Inżynieria i Aparatura Chemiczna
Wydawca
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Rocznik
2013
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Nr 2
artykuł:
Inżynieria innowacji rozdrabniaczy ziarnistej biomasy
(
Flizikowski J.
,
Sadkiewicz J.
), s. 36-37
artykuł:
New grinder for rye grain and plastics granulate
(
Flizikowski J.
,
Sadkiewicz J.
), s. 38-39
artykuł:
Inżynieria energomechaniczna biomasy. Cz. III: Zasoby
(
Flizikowski J.
,
Topoliński T.
,
Jasiński J.
,
Wełnowski D.
), s. 40-41
artykuł:
Analiza nierównomierności rozdrabniania biomasy. Część I: Podstawy teoretyczne
(
Tomporowski A.
,
Opielak M.
,
Kowalik K.
,
Sykut B.
), s. 42-43
artykuł:
Analiza nierównomierności rozdrabniania biomasy. Część II: Badania maszynowe
(
Tomporowski A.
,
Opielak M.
,
Piasecka I.
,
Jankowski M.
), s. 44-46
artykuł:
Badania użyteczności rozdrabniacza wielokrawędziowego i żyletkowego
(
Macko M.
,
Tyszczuk K.
), s. 47-48
artykuł:
Implementacje mechatroniczne w układzie rozdrabniacza
(
Macko M.
,
Tyszczuk K.
,
Śmigielski G.
,
Sobkowiak A.
), s. 49-50
artykuł:
Problematyka badawcza cięcia warstwy materiału anizotropowego
(
Bochat A.
,
Korpal K.
), s. 51-53
artykuł:
Wpływ dodatku stymulatorów na fermentację melasy oraz jakość uzyskiwanego spirytusu
(
Kotarska K.
,
Dziemianowicz W.
,
Czupryński B.
), s. 54-55
artykuł:
Plon i wydajność bioetanolu z kukurydzy w warunkach gleb lekkich
(
Kaszkowiak E.
,
Kaszkowiak J.
), s. 56-57
artykuł:
Spalanie ziarna kukurydzy, pszenżyta i żyta uprawianych przy ograniczonym nawożeniu azotowym
(
Kaszkowiak E.
,
Kaszkowiak J.
,
Szymczak M.
), s. 58-59
artykuł:
Biogazownie rolnicze konkurencją dla rynku żywności
(
Rama R.
,
Borowski S.
,
Dulcet E.
), s. 60-61
artykuł:
Instrumentalny pomiar parametrów tekstury i ocena organoleptyczna kruchości wołowego mięsa kulinarnego
(
Niedźwiedź J.
,
Ostoja H.
,
Cierach M.
), s. 62-64
artykuł:
Wczesne zmiany poubojowe w wołowej tkance mięśniowej
(
Niedźwiedź J.
,
Ostoja H.
,
Żmijewski T.
,
Cierach M.
), s. 65-67
artykuł:
Wpływ miejsca uprawy i przechowywania bulw na wybrane cechy kulinarne trzech odmian ziemniaka
(
Wszelaczyńska E.
,
Pobereżny J.
,
Żary-Sikorska E.
,
Mareček J.
), s. 68-70
artykuł:
Stabilność składników antyoksydacyjnych w truskawkach przechowywanych w warunkach zamrażalniczych
(
Pukszta T.
), s. 71-73
artykuł:
Stewia (Stevia rebaudiana Bertoni) jako źródło wybranych mikroelementów
(
Gęsiński K.
,
Majcherczak E.
,
Gozdecka G.
), s. 74-75
artykuł:
Wpływ zastosowania chloromekwatu (CCC) na zawartość białka w nasionach komosy ryżowej
(
Gozdecka G.
,
Gęsiński K.
), s. 76-77
artykuł:
Wpływ stopnia rozdrobnienia kawy palonej na jej właściwości higroskopijne
(
Ocieczek A.
), s. 78-80
artykuł:
Charakterystyka makaronów innowacyjnych
(
Ruszkowska M.
), s. 81-82
artykuł:
Ocena wybranych produktów mleczarskich w proszku
(
Ruszkowska M.
,
Palich P.
), s. 83-85
artykuł:
Badanie efektu homogenizacji produktów spożywczych
(
Sykut B.
,
Kowalik K.
,
Opielak M.
,
Tomporowski A.
,
Góra M.
), s. 86-88
artykuł:
Określenie wpływu warunków pakowania w modyfikowanej atmosferze na zmiany jakościowe pieczywa pszennego z dodatkiem glutenu witalnego w trakcie przechowywania
(
Michalska-Pożoga I.
,
Rydzkowski T.
), s. 89-91
artykuł:
Wpływ metod konserwacji na wybrane cechy jakościowe owoców i warzyw znajdujących się w handlu detalicznym
(
Pobereżny J.
,
Wszelaczyńska E.
), s. 92-94
artykuł:
Trendy w rozwoju opakowań produktów mleczarskich
(
Wyszkowska Z.
,
Ankiewicz T.
), s. 95-97
artykuł:
Wpływ drgań powstałych w trakcie transportowania na wybrane owoce
(
Idaszewska N.
,
Bieńczak K.
), s. 98-99
artykuł:
Obliczanie częstotliwości drgań własnych wirnika pompy w zależności od sposobu jego podparcia
(
Holka H.
,
Jarzyna T.
), s. 100-101
artykuł:
Zastosowanie metod analizy modalnej w badaniach wybranych elementów maszyn przemysłu spożywczego
(
Łukasiewicz M.
,
Kałaczyński T.
,
Kostek R.
,
Liss M.
), s. 102-104
artykuł:
Problem doboru materiałów na elementy uszczelnień czołowych stosowanych w maszynach i urządzeniach przemysłu spożywczego
(
Rewolińska A.
), s. 105-106
artykuł:
Środowiskowe aspekty uszczelnień czołowych w przemyśle browarniczym
(
Kasprzak J.
,
Rewolińska A.
), s. 107-109
artykuł:
Ocena hałasu na stanowiskach pracy i jego minimalizacja
(
Sadowski J.
), s. 110-112
artykuł:
Hałas wybranych maszyn przemysłu spożywczego
(
Sadowski A.
,
Żółtowski B.
), s. 113-114
artykuł:
Szacowanie oszczędności energii w procesie eksploatacji sieci sprężonego powietrza
(
Perz K.
), s. 115-117
artykuł:
Cięcie serów nożem z powłoką TiN
(
Kowalik K.
,
Sykut B.
,
Opielak M.
,
Michałek W.
,
Tomporowski A.
), s. 118-119
artykuł:
Metodyka badań zmęczeniowych z wykorzystaniem minipróbek - stanowisko, próbki, obciążenia i weryfikacja dla stopu EN AW-6063
(
Tomaszewski T.
,
Sempruch J.
), s. 120-121
artykuł:
Zastosowanie stali dupleks w przemyśle spożywczym
(
Ciechacki K.
,
Giętka T.
,
Chudziński M.
), s. 122-124
artykuł:
Trzypunktowe zginanie próbki z dwutlenku cyrkonu
(
Wirwicki M.
,
Topoliński T.
), s. 125-126
artykuł:
Konstytuowanie z tworzyw wtórnych materiałów kompozytowych o właściwościach tłumiących hałas
(
Zimniak J.
), s. 127-128
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.