PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Nr 2
Czasopismo
Inżynieria i Aparatura Chemiczna
Wydawca
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Rocznik
2009
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Nr 2
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne kefiru i biokefiru
(
Baranowska M.
), s. 18-20
artykuł:
Charakterystyka jogurtu produkowanego metodą przyspieszoną i termostatową
(
Baranowska M.
,
Żbikowska A.
,
Żbikowski Z.
), s. 20-22
artykuł:
Porównanie cech jakościowych bio-jogurtu produkowanego metodą przyspieszoną i tradycyjną
(
Baranowska M.
,
Żbikowska A.
,
Żbikowski Z.
), s. 23-24
artykuł:
Nowa konstrukcja zespołu roboczego rozdrabniacza bijakowego
(
Bochat A.
,
Wesołowski L.
), s. 25-26
artykuł:
Zmiany poubojowe w wołowej tkance mięśniowej a jakość mięsa
(
Cierach M.
,
Niedźwiedź J.
,
Borzyszkowski M.
), s. 27-28
artykuł:
Parametry barwy wołowiny kulinarnej z różnych krajów
(
Cierach M.
,
Wierzbicka A.
,
Borzyszkowski M.
), s. 29-30
artykuł:
Zanieczyszczenia chemiczne spirytusów surowych związkami karbonylowymi
(
Czupryński B.
,
Kotarska K.
), s. 31-32
artykuł:
Spirytus surowy produkowany z buraka cukrowego
(
Czupryński B.
,
Kotarska K.
), s. 33-34
artykuł:
Eliminowanie wad zamknięć opakowań tworzywowych
(
Czyżewski P.
,
Bieliński M.
), s. 35-36
artykuł:
Podczyszczanie ścieków przemysłowych obciążonych surfaktantami na osadzie nadmiernym biologicznej oczyszczalni ścieków
(
Dereszewska A.
,
Cytawa S.
), s. 37-38
artykuł:
Zużycie objętościowe kół pasowych w maszynach spożywczych
(
Domek G.
), s. 39-40
artykuł:
Koncepcja technologii zakiszania młóta browarnianego w belach cylindrycznych owijanych folią
(
Dulcet E.
,
Borowski S.
,
Kaszkowiak J.
,
Rama R.
,
Chojnacki J.
), s. 41-42
artykuł:
Rozdrabnianie celulozy
(
Dziadosz K.
,
Sobkowiak W.
), s. 43-44
artykuł:
Wydajność wielotarczowego rozdrabniania ziaren
(
Flizikowski J.
,
Świetlicki A.
), s. 45-47
artykuł:
Ocena usuwania saponin z nasion komosy ryżowej (Chenopodium quinoa Willd.) w skaryfikacji mechanicznej
(
Gęsiński K.
,
Gozdecka G.
), s. 48-49
artykuł:
Komosa ryżowa jako źródło wartościowych składników odżywczych
(
Gozdecka G.
,
Gęsiński K.
), s. 50-51
artykuł:
Analiza eksperymentalna dekompozycji opon metodą water-jet
(
Holka H.
,
Jarzyna T.
), s. 52-53
artykuł:
Algorytm optymalizacji rozdrabniania nasion oleistych z wykorzystaniem programowania genetycznego
(
Jankowski M.
,
Tyszczuk K.
,
Kopacz S.
), s. 54-55
artykuł:
Wpływ konstrukcji bijaków na efektywność rozdrabniania udarowego ziarna zbóż
(
Kalwaj J.
), s. 56-57
artykuł:
Wpływ konstrukcji wirnika na energochłonność rozdrabniacza udarowego ziarna zbóż
(
Kalwaj J.
), s. 58-59
artykuł:
Zarządzanie cyklem życia LCM sposobem na wzrost innowacyjności
(
Kasprzak J.
,
Kurczewski P.
,
Lewicki R.
), s. 60-61
artykuł:
Wykorzystanie ziarna zbóż uprawianych w technologii uproszczonej na cele energetyczne
(
Kaszkowiak J.
,
Kaszkowiak E.
), s. 62-63
artykuł:
Konsolidacja wstęgi papieru w prasie powietrznej
(
Kawka W.
,
Reczulski M.
), s. 63-65
artykuł:
Kryterium środowiskowe w ocenie jakości eksploatacyjnej maszyn przemysłu spożywczego
(
Koper K.
,
Kłos Z.
,
Lewicki R.
), s. 66-67
artykuł:
Badania procesu fryturowania cebuli
(
Korpal W.
,
Żywociński K.
), s. 68-69
artykuł:
Polska żywność tradycyjna i regionalna w świadomości młodych konsumentów
(
Korzeniowska-Ginter R.
), s. 70-71
artykuł:
Wpływ dodatku trehalozy na wybrane cechy jakościowe pieczywa pszennego
(
Korzeniowska-Ginter R.
,
Naczk A.
), s. 72-73
artykuł:
Simulation of the granular flow within an impact crusher
(
Kostek R.
), s. 74-75
artykuł:
Wpływ zanieczyszczeń metalowych na pracę kruszarki walcowej
(
Kostek R.
), s. 76-77
artykuł:
Aktywność amylolityczna suszonych drożdży gorzelniczych I-7-43 w skali pełnoprodukcyjnej
(
Kotarska K.
,
Czupryński B.
), s. 78-79
artykuł:
Podniesienie odporności komórek drożdży na środowisko etanolu poprzez egzogenny dodatek biostymulatorów do zacieru fermentującego
(
Kotarska K.
,
Czupryński B.
), s. 80-81
artykuł:
Cechy hydratacyjne chłodniczo przechowywanego mięsa jelenia
(
Kwiatkowska A.
,
Żmijewski T.
,
Dąbrowska E.
), s. 82-83
artykuł:
Ekoprojektowanie na przykładzie sprzętu chłodniczego. Część I. Cele i procedura
(
Lewandowska A.
,
Kłos Z.
,
Kurczewski P.
,
Lewicki R.
), s. 84-85
artykuł:
Ekoprojektowanie na przykładzie sprzętu chłodniczego. Część II. Planowanie i projekt
(
Kurczewski P.
,
Lewicki R.
,
Kasprzak J.
,
Kłos Z.
), s. 86-87
artykuł:
Ocena efektu mieszania materiałów ziarnistych metodą komputerowej analizy obrazu
(
Limanowski J.
,
Kubiak A.
), s. 88-89
artykuł:
Efektywność energetyczna i środowiskowa rozdrabniania
(
Macko M.
), s. 90-91
artykuł:
Analizy numeryczne wybranych konstrukcji rozdrabniacza
(
Macko M.
,
Soboczyński A.
,
Zybert G.
,
Zgórski Ł.
,
Jędrzejewski Ł.
,
Wieczorek P.
,
Wysocki M.
), s. 92-93
artykuł:
Mikrocechy geometryczne elementów rozdrabniających
(
Matuszewski M.
,
Styp-Rekowski M.
), s. 94-95
artykuł:
Żywienie a osteoporoza. Część III. Wskaźniki struktury kości beleczkowej
(
Mazurkiewicz A.
), s. 96-97
artykuł:
Żywienie a osteoporoza. Część IV. Zmiany struktury kości chorych na osteoporozę
(
Mazurkiewicz A.
,
Topoliński T.
), s. 98-99
artykuł:
Tworzenie narzędzia elastycznego geometryczno-kinematycznie
(
Mikołajczyk T.
), s. 100-101
artykuł:
Porównanie marmurkowatości wołowiny pochodzącej z różnych rejonów geograficznych
(
Modzelewska-Kapituła M.
,
Cierach M.
), s. 102-103
artykuł:
Porównanie jakości mięsa wołowego pochodzącego z różnych rejonów geograficznych pod względem skurczu i ubytków masy podczas obróbki termicznej
(
Modzelewska-Kapituła M.
,
Cierach M.
), s. 104-105
artykuł:
Metody restytucji warunkiem jakości frytek ziemniaczanych
(
Mozolewski W.
,
Pomianowski J.F.
,
Kopeć M.
), s. 106-107
artykuł:
Effect of micronization on sorptive properties of wheat cellulose
(
Ocieczek A.
,
Kostek R.
), s. 108-109
artykuł:
Możliwości wykorzystania ciepła odpadowego w przemyśle spożywczym
(
Perz K.
), s. 110-111
artykuł:
Tłuszcz indyczy surowcem do przetopu
(
Pomianowski J.F.
,
Mozolewski W.
), s. 112-113
artykuł:
Trwałość przechowalnicza soków owocowych
(
Paukszta T.
), s. 114-115
artykuł:
Analiza kryteriów decydujących o wymianie uszczelnień stosowanych w maszynach i urządzeniach przemysłu spożywczego
(
Rewolińska A.
), s. 116-117
artykuł:
Wybrane parametry jakościowe zbóż wpływające na jakość mąk pszennych oraz wartość wypiekową pieczywa. Część I. Właściwości fizykochemiczne ziarna pszenicy i cechy wypiekowe mąki
(
Rogozińska I.
,
Sadkiewicz J.
), s. 118-119
artykuł:
Wybrane parametry jakościowe zbóż wpływające na jakość mąk pszennych oraz wartość wypiekową pieczywa. Część II. Ocena jakościowa pieczywa
(
Rogozińska I.
,
Sadkiewicz J.
), s. 120-121
artykuł:
Określenie aktywności enzymów amylolitycznych jako wskaźnik decydujący o jakości mąk żytnich
(
Rogozińska I.
,
Sadkiewicz J.
,
Pobereżny J.
), s. 122-124
artykuł:
Przyczyny i możliwości zmniejszenia hałasu technologicznego na prasach mechanicznych
(
Sadowski J.
), s. 125-127
artykuł:
Technologiczne ścinanie i obserwacja przełomów ziarniaków pszenicy odmiany Izolda
(
Szala G.
), s. 127-128
artykuł:
Mikrofaktografia powierzchni przełomów ziarniaków pszenicy w próbie technologicznego ścinania
(
Szala G.
), s. 129-130
artykuł:
Walidacja metod badawczych w laboratorium akredytowanym. Część I. Podstawy zagadnienia
(
Szczutkowski M.
), s. 131-132
artykuł:
Walidacja metod badawczych w laboratorium akredytowanym. Cz. II. Przykład praktyczny
(
Szczutkowski M.
), s. 133-134
artykuł:
Charakterystyki użytkowe rozdrabniaczy nasion zbóż. Część I. Model matematyczny
(
Tomporowski A.
), s. 135-136
artykuł:
Charakterystyki użytkowe wielokrawędziowych rozdrabniaczy pszenicy. Część II. Wyniki badań
(
Tomporowski A.
), s. 137-138
artykuł:
Recykling zużytych opakowań kartonowych po płynach spożywczych
(
Tyralski T.
,
Tyralska M.
), s. 139-141
artykuł:
Funkcjonalność linii pakowania tytoniu fajkowego
(
Wendorff P.
,
Mroziński A.
), s. 142-143
artykuł:
Wybrane elementy oceny konsumenckiej wołowiny kulinarnej
(
Wierzbicka A.
,
Cierach M.
,
Borzyszkowski M.
), s. 144-145
artykuł:
Procesy cieplne w rozdrabnianiu materiału kruchego w młynie spiralno-strumieniowym
(
Wilczyńska B.
), s. 146-147
artykuł:
Dozownik ze sterowaniem numerycznym
(
Wocianiec R.
,
Domanowski P.
,
Bujnowski S.
), s. 148-149
artykuł:
Efekty koncentracji zarządzania w przemyśle mleczarskim
(
Wyszkowska Z.
), s. 150-151
artykuł:
Wpływ składu emulsji na fizyczne właściwości proszku i wydajność mikrokapsułkowania oleju sojowego
(
Zander L.
,
Zander Z.
,
Warechowski J.
), s. 152-153
artykuł:
Napędy płynowe dla potrzeb przemyslu spożywczego
(
Zastempowski B.
), s. 154-155
artykuł:
Analiza ruchu listwy nożycowo-palcowego zespołu tnącego dla potrzeb efektywności zbioru zbóż
(
Zastempowski M.
), s. 156-157
artykuł:
Rapid prototyping w technice opakowaniowej
(
Zimniak J.
), s. 158-159
artykuł:
Wpływ temperatury i twardości wody na stopień odtworzenia mleka z pełnego proszku mlecznego
(
Żbikowska A.
,
Baranowska M.
,
Przyborowska D.
,
Żbikowski Z.
), s. 160-161
artykuł:
Zmiany stopnia odtworzenia mleka z proszku w naparze kawowym w zależności od temperatury i twardości wody
(
Żbikowska A.
,
Baranowska M.
,
Przyborowska D.
,
Żbikowski Z.
), s. 162-164
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.