PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Nr 1
Czasopismo
Inżynieria i Aparatura Chemiczna
Wydawca
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Rocznik
2009
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Nr 1
artykuł:
Projektowanie i budowanie maszyn i urządzeń spożywczych w aspekcie wymagań normy PN-EN-ISO 22000: 2006
(
Berdowski J. B.
), s. 18-19
artykuł:
Wpływ odwadniania osmotycznego na barwę liofilizowanych truskawek
(
Ciurzyńska A.
,
Lenart A.
), s. 21-21
artykuł:
Analiza funkcjonalna konstrukcji kadzi wirowo-osadowych whirlpool
(
Diakun J.
,
Jakubowski M.
), s. 22-23
artykuł:
Warunki mycia metodą CIP kolanek rurociągu instalacji produkcyjnej
(
Diakun J.
,
Piepiórka J.
), s. 24-25
artykuł:
Wpływ odwadniania osmotycznego i suszenia konwekcyjnego na barwę suszonych jabłek
(
Janowicz M.
,
Domian E. E.
,
Lenart A.
,
Królikowski K.
), s. 26-27
artykuł:
Wpływ zmainy składu surowcowego oraz procesu aglomeracji na właściwości fizyczne napoju kawowego
(
Kowalska J.
,
Lenart A.
,
Bosko M.
), s. 28-29
artykuł:
Wpływ aglomeracji na stabilność kwasu L-askorbinowego w przechowywanym kako instant
(
Kowalska J.
,
Lenart A.
,
Dobrowolska J.
), s. 30-31
artykuł:
Ocena możliwości użycia pompy wirowej z elastycznym wirnikiem do tłoczenia jogurtu i serka homogenizowanego
(
Limanowski J.
), s. 32-33
artykuł:
Higieniczne aspekty konstrukcji stacji mieszania koncentratu owocowego z jogurtem i serkiem homogenizowanym
(
Limanowski J.
,
Głowacki A.
), s. 34-35
artykuł:
Fizykochemiczne właściwości miodów pszczelich jako kryteria ich autentyczności
(
Majewska E.
,
Delmanowicz A.
), s. 36-37
artykuł:
Zmiany tekstury wędzonego sera twarogowego w zależności od czasu wędzenia
(
Mazur J.
,
Sobczak P.
,
Panasiewicz M.
,
Zawiślak K.
), s. 38-39
artykuł:
Wpływ metody suszenia na wytrzymałość mechaniczną suszu z selera korzeniowego
(
Nowak D.
,
Krzywoszyński P.
), s. 40-41
artykuł:
Specjalny czujnik pomiarowy do określenia stanu obciążeń w układzie roboczym granulatora
(
Obidziński S.
), s. 42-43
artykuł:
Analiza procesu rozpylania oleju rzepakowego
(
Ochowiak M.
,
Broniarz-Press L.
), s. 44-45
artykuł:
Wpływ zawartości tłuszczu na właściwości reologiczne śmietan krajowych
(
Orczykowska M.
,
Budzyński P.
,
Dziubiński M.
), s. 46-47
artykuł:
Właściwości reologiczne gumy ksantanowej jako stabilizatora spożywczego
(
Orczykowska M.
,
Dziubiński M.
,
Budzyński P.
), s. 48-49
artykuł:
Charakterystyka wybranych właściwości fizykochemicznych proszku barszczu czerwonego
(
Palich P.
,
Ruszkowska M.
), s. 50-51
artykuł:
Analiza zmian wilgotności ziarna pszenicy nawilżanego w roztworach wodnych
(
Panasiewicz M.
), s. 52-53
artykuł:
Wpływ nawilżania parą wodną ziarniaków jęczmienia na energochłonność procesu ich płatkowania
(
Panasiewicz M.
,
Zawiślak K.
,
Sobczak P.
), s. 54-55
artykuł:
Wpływ odwadniania osmotycznego na właściwości fizykochemiczne dyni
(
Pękosławska A.
,
Lenart A.
), s. 56-57
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne tłuszczu gęsiego
(
Pomianowski J.F.
,
Dajnowiec F.
), s. 58-59
artykuł:
Zastosowanie konsystometru rynnowego do oceny konsystencji wybranych produktów spożywczych
(
Probola G.
,
Zander Z.
,
Haponiuk E.
), s. 60-61
artykuł:
Analiza parametryczna konstrukcji masownic do mięsa
(
Seńcio M.
,
Diakun J.
), s. 62-63
artykuł:
Modelowanie procesu rozdzielania się faz w emulsjach
(
Sęk J.
), s. 64-65
artykuł:
Wpływ składu mieszanki suszu marchwiowego i mąki na właściwości fizyczne granulatu
(
Sobczak P.
,
Zawiślak K.
,
Panasiewicz M.
), s. 66-67
artykuł:
Wybrane zagadnienia numeryczne modelowania złoża fluidalnego w fontannowej suszarce do ziarna
(
Sobieski W.
), s. 68-69
artykuł:
Wpływ metody suszenia na zawartość chlorofilu i barwę oregano oraz bazylii
(
Witrowa-Rajchert D.
,
Hankus M.
,
Pawlak E.
), s. 70-71
artykuł:
Przesiewanie w przemyśle spożywczym
(
Wodziński P.
), s. 72-73
artykuł:
Zastosowanie różniczkowania numerycznego z jednoczesnym wygładzaniem w obliczeniach strumienia permeatu podczas mikrofiltracji
(
Wołkowiak J.
,
Zander L.
,
Dajnowiec F.
), s. 74-75
artykuł:
Charakterystyki płynięcia deserów skrobiowych
(
Zander L.
,
Zander Z.
,
Haponiuk E.
), s. 76-77
artykuł:
Wpływ temperatury na własności reologiczne termożeli chitozanowych
(
Zarzycki R.
,
Modrzejewska Z.
,
Owczarz P.
), s. 78-79
artykuł:
Badanie eksploatacyjne laboratoryjnej mieszarki łopatkowej
(
Andrejko D.
,
Goździewska M.
,
Grochowicz J.
), s. 80-82
artykuł:
Badanie procesu segregacji mieszanin materiałów ziarnistych podczas transportu pneumatycznego
(
Boss J.
,
Ratuszny P.
), s. 82-83
artykuł:
Porównanie efektywności mieszania materiałów ziarnistych w mieszalnikach mechanicznych i statycznych
(
Borowski J.
,
Broniarz-Press L.
,
Narożny G.
), s. 84-85
artykuł:
Czas mieszania w micelarnych roztworach środków powierzchniowo czynnych dla mieszadeł trubinowych
(
Broniarz-Press L.
,
Różańska S.
,
Różański J.
), s. 86-87
artykuł:
Moc mieszania układu ciało stałe-ciecz-gaz w mieszalniku z dwoma mieszadłami na wspólnym wale
(
Broniarz-Press L.
,
Szaferski W.
), s. 88-89
artykuł:
Napowietrzanie roztworów polimerów w mieszalniku z dwoma mieszadłami na wspólnym wale
(
Broniarz-Press L.
,
Szaferski W.
,
Dulska D.
), s. 90-91
artykuł:
Badania sprawności hydraulicznej w mieszalniku z dwoma mieszadłami na wspólnym wale
(
Duda A.
,
Kamieński J.
,
Talaga J.
), s. 92-93
artykuł:
Modelowanie przemieszczania ziaren podczas magazynowania
(
Dyląg M.
,
Kamieński J.
,
Szatko W.
), s. 94-95
artykuł:
Ocena skuteczności mieszania materiałów ziarnistych z zastosowaniem jako wskaźnika grochu
(
Grochowicz J.
,
Zawiślak K.
,
Sobczak P.
), s. 96-97
artykuł:
Niestacjonarne modelowanie fluktuacji przepływu dwufazowego ciecz-ciecz w mieszalniku statycznym typu Kenics
(
Jaworski Z.
,
Murasiewicz H.
), s. 98-100
artykuł:
Gas-liquid mass transfer in the presence of solids in an agitated vessel
(
Karcz J.
,
Kiełbus-Rąpała A.
), s. 100-102
artykuł:
An effect of the impeller position on the dispersion of floating particles in an agitated vessel
(
Karcz J.
,
Mackiewicz B.
), s. 103-105
artykuł:
The studies on mass transfer processes in a gas-liquid system agitated using two impellers on a common shaft
(
Kiełbus-Rąpała A.
,
Karcz J.
), s. 106-107
artykuł:
Charakterystyka struktur wirowych generowanych przez mieszadło samozasysające
(
Kurasiński T.
,
Kuncewicz C.
), s. 108-109
artykuł:
Analiza porównawcza fluktuacji przepływu płynu newtonowskiego oraz nienewtonowskiego przez mieszalnik statyczny SMX
(
Peryt-Stawiarska S.
,
Jaworski Z.
), s. 110-111
artykuł:
Pomiary prędkości cieczy w mieszalniku z użyciem znaczników przepływu
(
Stelmach J.
), s. 112-113
artykuł:
Przemywanie stałych odpadów komunalnych w mieszalniku bębnowym
(
Stelmach E.
,
Krzystek L.
,
Stelmach J.
,
Ledakowicz S.
), s. 114-115
artykuł:
Moc mieszania mieszadeł ślimakowych pracujących w zbiorniku z przegrodami
(
Szulc K.
), s. 116-117
artykuł:
Analiza mżliwości określania dyssypacji energii turbulencji cieczy w mieszalniku w oparciu o jednowymiarowe spektra energii
(
Talaga J.
), s. 118-119
artykuł:
Wytrzymałość statycznie niewyznaczalnych wałów mieszdeł stosowanych w suszarkach fluidalnych
(
Tomalczyk M.
,
Heim A.
), s. 120-121
artykuł:
Stanowisko do badania procesu mieszania w skali technicznej
(
Wesołowski P.
), s. 122-123
artykuł:
Transitional mixing in a vessel equipped with triple eccentric impellers
(
Woziwodzki S.
,
Broniarz-Press L.
), s. 124-125
artykuł:
Minimalna częstość obrotów mieszadła podczas wytwarzania zawiesin lekkich w mieszalniku mechanicznym
(
Wójtowicz R.
,
Kamieński J.
), s. 126-127
artykuł:
Mechaniczna degradacja karboksymetylocelulozy w procesie mieszania
(
Zander L.
,
Zander Z.
,
Warechowski J.
,
Dajnowiec F.
), s. 128-130
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.