PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Nr 1
Czasopismo
Inżynieria i Aparatura Chemiczna
Wydawca
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Rocznik
2007
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Nr 1
artykuł:
Opakowania polimerowe w przemyśle spożywczym : analiza ekologiczna
(
Arczyński T.
,
Bohdanowicz A.
,
Lachowski P.
,
Roszko B.
), s. 17-19
artykuł:
Wpływ lepkości koncentratu na cechy pełnego proszku mlecznego
(
Baranowska M.
,
Żbikowska A.
,
Żbikowski Z.
), s. 20-23
artykuł:
Bilansowanie energomediów w produkcji żywności
(
Bieliński K.
,
Paciorek A.
), s. 24-25
artykuł:
Problematyka badawcza procesu cięcia pojedynczych źdźbeł i łodyg
(
Bochat A.
,
Błaszczyk M.
,
Zastempowski M.
), s. 26-27
artykuł:
Problematyka badawcza procesu cięcia warstwy źdźbeł i łodyg
(
Bochat A.
,
Błaszczyk M.
), s. 28-29
artykuł:
Wskaźniki barwienia opakowań polimerowych
(
Burzyński P.
,
Bieliński M.
), s. 30-31
artykuł:
Aplikacja projektowa rozwiązań równań opisujących formowanie kuliste kęsów ciasta. Cz. I. Projektowe postacie równań
(
Chwarścianek F.
), s. 32-33
artykuł:
Aplikacja projektowa rozwiązań równań opisujących formowanie kuliste kęsów ciasta. Cz. II. Rozwiązania uproszczone
(
Chwarścianek F.
), s. 34-35
artykuł:
Wpływ skrobi modyfikowanych na właściwości sterylizowanych i pasteryzowanych konserw mięsnych
(
Cierach M.
,
Żmijewski T.
,
Kwiatkowska A.
), s. 36-37
artykuł:
Chromatograficzna analiza zanieczyszczeń spirytusu
(
Czupryński B.
,
Kotarska K.
,
Kruszczyński M.
), s. 38-39
artykuł:
Charakterystyka płynięcia wybranych handlowych jogurtów naturalnych
(
Dajnowiec F.
,
Zander L.
,
Wołkowiak J.
), s. 40-41
artykuł:
Problem porządkowania produktów spożywczych na przenośnikach pasowych
(
Domek G.
,
Kołodziej A.
), s. 42-43
artykuł:
Analiza jakości gum strzykowych
(
Dziadosz K.
,
Flizikowski J.
), s. 44-45
artykuł:
Innowacja wieoltarczowego rozdrabniania żywności
(
Flizikowski J.
,
Kopacek P.
), s. 46-47
artykuł:
Precyzyjny napęd rozdrabniaczy żywności
(
Flizikowski J.
,
Kowalski A.
), s. 48-50
artykuł:
Optymalizacja rozdrabniacza wielotarczowego
(
Flizikowski J.
,
Lis A.
), s. 50-52
artykuł:
Magnetic field influence on cereals and peas germination
(
Gorodecka H.
,
Spiridovich E. V.
,
Filatova I.
,
Azharonok V. V.
,
Nekrashevich Ya. I.
), s. 53-54
artykuł:
Wpływ konstrukcji wirnika bijakowego na stopień rozdrobnienia materiałów ziarnistych
(
Kalwaj J.
), s. 55-56
artykuł:
Studium optymalizacji rozdrabniacza kukurydzy
(
Kamyk W.
,
Dziadosz K.
,
Ciara H.
), s. 57-59
artykuł:
Analiza środowiskowa procesów eksploatacyjnej likwidacji maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
(
Kasprzak J.
), s. 59-61
artykuł:
Prośrodowiskowe projektowanie maszyn i produkcji
(
Kasprzak J.
,
Kłos Z.
), s. 62-63
artykuł:
Ocena nierównomierności aplikacji preparatów konserwujących przez urządzenia dozujące
(
Kaszkowiak J.
,
Dulcet E.
,
Borowski S.
), s. 64-65
artykuł:
Działania marketingowe w piekarniach ekologicznych
(
Koreleska E.
,
Wyszkowska Z.
), s. 65-66
artykuł:
Czynniki kształtujące spożycie pieczywa
(
Korzeniowska-Ginter R.
), s. 67-68
artykuł:
Towaroznawcza ocena jakości chleba pszenno-żytniego wypiekanego w Gdyni
(
Korzeniowska-Ginter R.
,
Chadzypanagiotis K.
,
Kuncewicz P.
), s. 69-70
artykuł:
Kierunki prośrodowiskowego rozwoju opakowań
(
Kurczewski P.
), s. 71-72
artykuł:
Wpływ wysokich ciśnień na barwę i cechy organoleptyczne kiełbas drobno i średnio rozdrobnionych
(
Kwiatkowska A.
,
Żmijewski T.
,
Cierach M.
), s. 73-74
artykuł:
Produkcja i ocena wędzonych filetów z jesiotra
(
Kwiatkowska A.
,
Żmijewski T.
,
Kolman R.
,
Jankowska B.
,
Cierach M.
), s. 75-76
artykuł:
Wpływ materiałów konstrukcyjnych na oddziaływania śrdowiskowe cyklu istnienia maszyn pakujących
(
Lewicki R.
,
Kłos Z.
), s. 77-78
artykuł:
Analiz biologiceskih ob'ektov jaderno-fiziceskimi metodami
(
Lagutin A. E.
,
Gorodeckaja E. A.
), s. 79-80
artykuł:
Bilans cieplny suszenia żywności
(
Łukasiewicz J.
), s. 81-82
artykuł:
Badania napędu zasilania awaryjnego eksploatacyjną analizą modalną
(
Łukasiewicz M.
), s. 83-84
artykuł:
Energetyczne aspekty rozdrabniania jednostkowego
(
Macko M.
), s. 85-86
artykuł:
Analiza numeryczna - kinematyczna nowego rozdrabniacza
(
Macko M.
,
Cieślak M.
,
Gizela M.
,
Gostomczyk Ł.
,
Kowalski A.
,
Kreft A.
,
Warmbier K.
,
Wieczorek P.
,
Wojda M.
,
Wysocki M.
), s. 87-88
artykuł:
Środki smarne w maszynach przemysłu spożywczego
(
Menchen P.
), s. 89-90
artykuł:
Zastosowanie inuliny HPX jako zamiennika stabilizatora w produkcji jogurtów oraz jej wpływ na cechy sensoryczne i reologiczne wyrobów
(
Modzelewska-Kapituła M.
,
Kłębukowska L.
), s. 90-91
artykuł:
Wpływ prebiotyków na biodostępność żelaza z diet zawierających serki twarogowe
(
Modzelewska-Kapituła M.
,
Kłobukowski J.
,
Kornacki K.
), s. 92-93
artykuł:
Inteligentne opakowania żywności
(
Mroziński A.
), s. 94-96
artykuł:
Modelowanie i symulacja przetwarzania mas papierniczo-makulaturowych
(
Mroziński A.
,
Kikiewicz Z.
), s. 97-99
artykuł:
Właściwości sorpcyjne kaw rozpuszczalnych w ujęciu modelu BET
(
Ocieczek A.
), s. 99-101
artykuł:
Rola IPP (Integrated Product Policy) w inżynierii maszyn
(
Ozwoniarek M.
,
Kurczewski P.
), s. 102-103
artykuł:
Analiza wiedzy konsumentów na temat mięsa i produktów pozyskiwanych ze strusia
(
Pomianowski J. F.
), s. 104-105
artykuł:
Zastosowanie różnych technik obróbki cieplnej w produkcji wyrobów garmażeryjnych
(
Pomianowski J. F.
,
Mozolewski W.
), s. 106-107
artykuł:
Modelowanie zmian cech krytycznych zamrożonych owoców w czasie przechowywania
(
Pukszta T.
), s. 108-109
artykuł:
Wzbogacenie produktów żywnościowych w deficytowe składniki pokarmowe w aspekcie zdrowotnym
(
Rogozińska I.
), s. 110-111
artykuł:
Kinetyka suszenia wybranych ziół w złożu fontannowym
(
Sobczak E.
,
Gozdecka G.
), s. 112-114
artykuł:
Metodyka badań doświadczalnych energii technologicznego ścinania materiałów ziarnistych
(
Szala G.
), s. 114-116
artykuł:
Parametry charakteryzujące jakość usług badawczych
(
Szczutkowski M.
), s. 117-118
artykuł:
Badania wskaźników energetycznych słomy rzepakowej
(
Szymczak M.
), s. 119-121
artykuł:
System rozpoznawania stanu maszyn
(
Tylicki H.
), s. 122-123
artykuł:
Efektywność precyzyjnego rozdrabniania nasion gorczycy białej
(
Tyszczuk K.
), s. 124-125
artykuł:
Wpływ właściwości materiału ziarnistego na ilość energii rozpraszanej podczas mieszania mechanicznego
(
Warechowski J.
,
Zander Z.
,
Zander L.
,
Stasiewicz M.
), s. 126-127
artykuł:
Genezowanie stanu w inżynierii maszyn
(
Wilczarska J.
), s. 128-129
artykuł:
Wymiary i postać geomertyczna wybranych surowców spożywczych
(
Wilczyńska B.
), s. 129-130
artykuł:
Stan i perspektywy rynku mleka
(
Wyszkowska Z.
), s. 131-132
artykuł:
Sytuacja ekonomiczna i finansowa w przemyśle mleczarskim
(
Wyszkowska Z.
), s. 133-134
artykuł:
Stabilność reologiczna jogurtu handlowego
(
Zander L.
,
Zander Z.
,
Haponiuk E.
), s. 135-136
artykuł:
Ocena stopnia zmieszania składników ziarnistych za pomocą miernika bieli MB-3M
(
Zimniak J.
), s. 137-138
artykuł:
Wpływ lepkości koncentratu na cechy odtłuszczonego proszku mlecznego
(
Żbikowska A.
,
Baranowska M.
,
Żbikowski Z.
), s. 139-142
artykuł:
Badania destrukcji maszyn
(
Żółtowski B.
), s. 142-144
artykuł:
Optymalizacja informacji w badaniach wybranych materiałów
(
Żółtowski M.
), s. 145-147
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.