PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
z. 38 [218]
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Politechniki Rzeszowskiej. Budownictwo i Inżynieria Środowiska
Wydawca
Oficyna Wydawnicza Politechniki Rzeszowskiej
Rocznik
2004
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
z. 38 [218]
artykuł:
Zmniejszanie emisji gazów cieplarnianych poprzez wykorzystanie CO2 jako czynnika chłodniczego
(
Górski J.
,
Warchoł R.
), s. 5-13
artykuł:
Environment and its effect on human life
(
Kalda G.
,
Rak J.
), s. 15-22
artykuł:
Pestycydy w środowisku wodnym
(
Kaleta J.
), s. 23-37
artykuł:
Substancje humusowe w środowisku wodnym
(
Kaleta J.
), s. 39-53
artykuł:
Ochrona głównych komponentów środowiska w obszarze portu lotniczego Rzeszów
(
Niemiec W.
,
Płonka J.
), s. 55-65
artykuł:
System zarządzania środowiskiem według norm ISO na przykładzie Rafinerii Nafty Jedlicze S.A.
(
Niemiec W.
,
Wojtuń K.
), s. 67-84
artykuł:
Złoża biosorpcyjne w technologii oczyszczania wody
(
Papciak D.
), s. 85-94
artykuł:
Możliwości zastosowania biopreparatu DBC-plus do wspomagania procesów biodegradacji substancji ropopochodnych
(
Papciak D.
,
Zamorska J.
), s. 95-107
artykuł:
Diatomity w ochronie środowiska i gospodarce
(
Puszkarewicz A.
), s. 109-118
artykuł:
Technologia uzdatniania wody wgłębnej dla ujęcia w miejscowości Zabajka
(
Puszkarewicz A.
,
Piech A.
), s. 119-125
artykuł:
Przeciwdziałanie wtórnym zanieczyszczeniom wody przeznaczonej do spożycia na skutek przepływów wstecznych
(
Rak J.
,
Kucharski B.
), s. 127-136
artykuł:
Przyrosty ciśnienia kawitacyjnego w funkcji temperatury strumienia wody
(
Rybak-Wilusz E.
,
Mitosek M.
), s. 137-148
artykuł:
Możliwości celowego użycia czynników biologicznych do skażenia wody wodociągowej
(
Zamorska J.
), s. 149-157
artykuł:
Usuwanie związków ropopochodnych z gruntu - mikroorganizmy i warunki prowadzenia procesu
(
Zamorska J.
,
Papciak D.
), s. 159-170
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.