PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
T. 13, nr 4
Czasopismo
Aparatura Badawcza i Dydaktyczna
Wydawca
Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej, COBRABiD sp. z.o.o
Rocznik
2008
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
T. 13, nr 4
artykuł:
Analiza czynników kształtujących zawartość skrobi w pszenżycie i przydatność tego zboża w produkcji bioetanolu
(
Obuchowski W.
,
Banaszak Z.
,
Makowska A.
,
Łuczak M.
), s. 8--18
artykuł:
Analiza procesu pakowania kawy z zastosowaniem technik statystycznego sterowania procesem
(
Kaczmarek A.
,
Zabielski J.
,
Łuczak J.
,
Szablewski T.
), s. 19--26
artykuł:
Badania nad danielami (Dama dama L.) i dzikami (Sus scrofa L.) w Ośrodku Hodowli Zwierzyny„Zielonka " z użyciem radiotelemetrii w aspekcie praktycznym
(
Górecki G.
), s. 27--30
artykuł:
Ekstrakcja barwników z wytłoków owocowych
(
Białas W.
,
Dembczyński R.
,
Biegańska-Marecik R.
,
Jankowski T.
), s. 31--39
artykuł:
Jakość wędlin wyprodukowanych z udziałem skrobi ziemniaczanej modyfikowanej fizycznie
(
Dolata W.
,
Piotrowska E.
,
Krzywdzińska-Bartkowiak M.
,
Baranowska H. M.
,
Walkowski A.
), s. 40--46
artykuł:
Mikrostruktura wędlin drobno rozdrobnionych wyprodukowanych z zastosowaniem noży zwyklych i ryflowanych
(
Krzywdzińska-Bartkowiak M.
,
Dolata W.
), s. 47--53
artykuł:
Modelowe rozwiązania umieszczania i mocowania sensorów pomiarowych temperatury w strefie krytycznej konserwy dostosowane do opakowań z tworzyw syntetycznych
(
Baranowski P.
,
Górecka I.
,
Mizgalski I.
,
Żelazny R.
), s. 54--61
artykuł:
Ocena przydatności mąk pasażowych z przemiału pszenicy do produkcji wafli
(
Gutsche M.
,
Obuchowski W.
,
Makowska A.
), s. 62--67
artykuł:
Rozwój chemicznych metod oznaczania zawartości mikroflory grzybowej w produktach zbożowych
(
Stuper K.
,
Buśko M.
,
Perkowski J.
), s. 68--74
artykuł:
Spalanie biomasy a emisja metali ciężkich
(
Król D.
), s. 75--81
artykuł:
Spektrofotometryczna różnicowa metoda oznaczania acylowanych antocyjanów na przykładzie barwników marchwi purpurowej
(
Kidoń M.
,
Czapski J.
), s. 82--86
artykuł:
Wpływ lewanu o zróżnicowanym stopniu polimeryzacji na wyróżniki jakościowe emulsji
(
Szwengiel A.
,
Czarnecka M.
,
Goderska K.
,
Kryś J.
,
Czarnecki Z.
), s. 87--96
artykuł:
Zastosowanie amoniakowanego ziarna pszenżyta do produkcji bioetanolu metodą równoczesnej hydrolizy i fermentacji gęstych zacierów zbożowych
(
Lasik M.
,
Gumienna M.
,
Nowak J.
,
Czarnecka M.
,
Czarnecki Z.
), s. 97--103
artykuł:
Zastosowanie metod oceny fito- i genotoksycznosci w procesie biodegradacji odpadów przemysłowych
(
Marecik R.
,
Olejnik A.
,
Piotrowska-Cyplik A.
,
Cyplik P.
,
Kowalska K.
), s. 104--110
artykuł:
Zastosowanie metody równoczesnej hydrolizy i fermentacji zacierów pszenżytnich do produkcji bioetanolu
(
Gumienna M.
,
Lasik M.
,
Szambelan K.
,
Czarnecki Z.
,
Nowak J.
), s. 111--119
artykuł:
Zmiany ogólnej zawartości polifenoli i zdolności przeciwutleniającej, oznaczonej metodą ABTS I DPPH, w sałatce warzywnej przechowywanej typu Coleslaw
(
Radziejewska-Kubzdela E.
,
Biegańska-Marecik R.
), s. 120--126
artykuł:
Zmiany wskaźników barwy okrywy włosowej nutrii i lisów polarnych po naświetleniu promieniami UV
(
Cholewa R.
,
Tyrakowska B.
), s. 127--133
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.