PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
R. 6, nr 9
Czasopismo
Inżynieria Rolnicza
Wydawca
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Rocznik
2002
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
R. 6, nr 9
artykuł:
Ocena wpływu obróbki wstępnej na efektywność suszenia jabłek
(
Bakier S.
), s. 9--15
artykuł:
Badanie topnienia miodu pszczelego w warunkach bliskiego kontaktu
(
Bakier S.
), s. 17--23
artykuł:
Analiza wskaźników zużycia podstawowych surowców i energii w systemie logistycznym wybranych zakładów piwowarskich
(
Burski Z.
,
Krasowski E.
,
Pawłowski M.
,
Sadkiewicz R.
), s. 25--33
artykuł:
Badania przemieszczeń materiału na sicie przesiewacza wibracyjnego
(
Chabowski E.
,
Weiner W.
), s. 35--40
artykuł:
Wyniki badań zmian kątów tarcia zewnętrznego wybranych nasion warzyw w zależności od ich wilgotności
(
Choszcz D.
,
Jadwisieńczak K.
,
Konopka S.
,
Wierzbicki K.
), s. 41--46
artykuł:
Warunki kinematyczne rozdrabniania chmielu w rozdrabniaczu nożowo-sitowym
(
Diakun J.
), s. 47--52
artykuł:
Zastosowanie systemu komputerowej analizy obrazu do oceny efektywności mieszania farszu w mieszarce i kutrze
(
Dolata W.
,
Krzywdzińska-Bartkowiak M.
,
Piotrowska E.
,
Morawska K.
), s. 53--60
artykuł:
Wpływ sposobu masowania w urządzeniu Lutetia na jakość szynki gotowanej
(
Dolata W.
,
Piotrowska E.
,
Wajdzik J.
,
Chlebowska M.
), s. 61--67
artykuł:
Wpływ sonifikacji buraka cukrowego na jego wytrzymałość mechaniczną
(
Dolatowski Z. J.
,
Stasiak D. M.
), s. 69--74
artykuł:
Badania kalibracji nasion warzyw
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
,
Weiner W.
), s. 75--82
artykuł:
Badania procesu okresowego suszenia nasion
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
), s. 83--90
artykuł:
Badania procesu fryturowania warzyw
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
), s. 91--98
artykuł:
Termoodkażanie nasion w gorącej wodzie
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
), s. 99--106
artykuł:
Piec konwekcyjno-parowy jako uniwersalne urządzenie w procesie obróbki termicznej produktów żywnościowych
(
Grudzińska M.
,
Kopeć A.
,
Zawisza K.
), s. 107--112
artykuł:
Badanie jakości brykietów z materiałów roślinnych
(
Hejft R.
), s. 113--118
artykuł:
Wpływ wstępnej obróbki ultradźwiękowej na lepkość miazgi jabłkowej
(
Kobus Z.
), s. 119--124
artykuł:
Symulacja wymiany pędu, ciepła i masy w procesie suszenia nasion podczas transportu pneumatycznego
(
Konopko H.
), s. 125--130
artykuł:
Wpływ sposobu dozowania nasion na przebieg ich suszenia w suszarce pneumatycznej nadciśnieniowej
(
Konopko H.
,
Pacuk W.
), s. 131--136
artykuł:
Wyznaczanie rozkładu pola elekromagnetycznego we wnękach rezonansowych
(
Kuna-Broniowski M.
,
Kasperek M.
), s. 137--142
artykuł:
Stanowisko pomiarowe do wyznaczania wilgotności małych obiektów biologicznych
(
Kuna-Broniowski M.
,
Makarski P.
), s. 143--148
artykuł:
Wpływ zawartości wody w ziarnach pszenicy i smukłości silosu na napór poziomy
(
Kusińska E.
), s. 149--156
artykuł:
Badania przydatności pompy wyporowej nowej konstrukcji do przetłaczania cieczy o strukturze wrażliwej na oddziaływania mechaniczne
(
Lehmann S.
,
Jankowski T.
), s. 157--162
artykuł:
Wykorzystanie sztucznych sieci neuronowych do wyznaczania współczynnika dyfuzji masy
(
Łapczyńska-Kordon B.
,
Francik S.
), s. 163--168
artykuł:
Powierzchnia przekroju poprzecznego komórki buraka ćwikłowego podczas konwekcyjnego suszenia
(
Łapczyńska-Kordon B.
,
Frączek J.
), s. 169--175
artykuł:
Wpływ wielkości ziarna na zmiany wartości przemiałowej pszenicy
(
Majewska K.
,
Filipowicz A.
), s. 177--185
artykuł:
Zastosowanie analizy obrazu do oceny jakości mięsa i produktów mięsnych
(
Makała H.
), s. 187--195
artykuł:
Systemy zapewnienia jakości a projektowanie technologiczne zakładów gastronomicznych
(
Neryng A.
,
Grzesińska W.
,
Matysiak M.
), s. 197--202
artykuł:
Badanie suszenia mikrofalowego warzyw
(
Olszewski K.
,
Komsta H.
), s. 203--208
artykuł:
Analiza zużycia rurek wyparki cukrowniczej
(
Pałka K.
,
Surowska B.
), s. 209--214
artykuł:
Efekty stosowania powierzchniowej obróbki plastycznej stali austenitycznych w budowie maszyn spożywczych
(
Pałka K.
,
Weroński A.
), s. 215--221
artykuł:
Niestandardowe przypadki korozji wyposażenia gastronomicznego ze stali austenitycznej
(
Pałka K.
), s. 223--228
artykuł:
System wizyjny jako instrument badawczy do oceny zmian cech geometrycznych nasion w procesie ich płatkowania
(
Panasiewicz M.
,
Guz T.
,
Mazur J.
), s. 229--234
artykuł:
Zastosowanie metody oscylacyjnej do pomiaru właściwości reologicznych tłuszczów piekarskich
(
Rutkowska J.
,
Neryng A.
), s. 235--241
artykuł:
Wpływ wybranych właściwości mechanicznych na sensoryczną akceptację konsystencji
(
Rybak E.
,
Neryng A.
), s. 243--247
artykuł:
Nawilżanie próżniowe jęczmienia w różnych warunkach termicznych
(
Rydzak L.
), s. 249--255
artykuł:
Analiza stanu technicznego transportu specjalizowanego w przedsiębiorstwie AB „VSA” w Wilnie
(
Sadkiewicz R.
), s. 257--262
artykuł:
Ocena eksploatacyjna laboratoryjnej komory wędzarniczo-parzelniczej
(
Stasiak D. M.
,
Budoran M.
), s. 263--269
artykuł:
Dynamika maszyny elektrycznej obciążonej siłami procesu technologicznego
(
Stępniewski A. A.
), s. 271--277
artykuł:
Wpływ miejsca ekspozycji wsadu na sprawność przetwarzania energii w piecu mikrofalowym
(
Ścibisz M.
), s. 279--284
artykuł:
Przygotowanie danych w procesie uczenia sztucznej sieci neuronowej w modelowaniu mieszania układów ziarnistych
(
Tukiendorf M.
), s. 285--291
artykuł:
Zastosowanie modeli suszenia konwekcyjnego do modelowania suszenia promiennikowego jabłek
(
Wesołowski A.
), s. 293--299
artykuł:
Tworzenie i rozwój produktów dwurodnych formowanych automatycznie
(
Wierzbicka A.
), s. 301--306
artykuł:
Badanie skurczu tkanki roślinnej w czasie suszenia przy zastosowaniu komputerowej analizy obrazu
(
Witrowa-Rajchert D.
,
Domański W.
), s. 307--312
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.