PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 1
Czasopismo
Analityka : nauka i praktyka
Wydawca
Wydawnictwo MALAMUT
Rocznik
2024
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 1
artykuł:
Badamy zabytkowe rękopisy
(
Wagner Barbara
,
Bulska Ewa
), s. 4--7
artykuł:
Bioanalityka miodów – rola i znaczenie mikrobiomu
(
Błońska Dominika
,
Buszewski Bogusław
), s. 8--12
artykuł:
Krótka historia atomizacji elektrotermicznej w pomiarach absorpcji atomowej i cząsteczkowej
(
Bulska Ewa
,
Gawor Andrzej
), s. 14--20
artykuł:
Nanocząstki tlenku cynku w wyrobach medycznych – metody badania migracji
(
Godlewska-Żyłkiewicz Beata
,
Malejko Julita
,
Karpińska Anna
,
Zambrzycka-Szelewa Elżbieta
,
Basa Anna
), s. 22--26
artykuł:
Aminy biogenne w żywności. Oznaczanie tyraminy – sensoryczna weryfikacja jakości produktów żywnościowych
(
Kochana Jolanta
,
Kozak Joanna
), s. 28--34
artykuł:
Identyfikacja, oddziaływanie na środowisko i usuwanie metabolitów kompleksów platyny stosowanych w terapii antynowotworowej
(
Dobrowolski Ryszard
,
Dobrzyńska Joanna
,
Morlo Kinga
), s. 36--40
artykuł:
Między nauką a kryminalistyką
(
Szynkowska-Jóźwik Małgorzata I.
,
Pawlaczyk Aleksandra
,
Maćkiewicz Elżbieta
,
Gajek Magdalena
,
Albińska Jadwiga
,
Malinowski Piotr
,
Leśniewska Ewa
), s. 42--46
artykuł:
Wielopierwiastkowa analiza specjacyjna Cd2+, Pb2+ i (CH3)3Pb+ w korzeniach ziół zaawansowaną techniką łączoną HPLC/ICP-DRC-MS. Walidacja i zastosowanie do analizy próbek rzeczywistych
(
Sajnóg Adam
,
Koko Elwira
,
Paszyńska Karolina
,
Barałkiewicz Danuta
), s. 48--54
artykuł:
Próbniki pasywne w analizie jakości wód: czy zastąpią standardowe metody pobierania próbek w przyszłości?
(
Godlewska Klaudia
,
Paszkiewicz Monika
,
Stepnowski Piotr
), s. 56--64
artykuł:
Wolne aminokwasy w mleku kobiecym – ich rola w rozwoju niemowląt oraz analiza za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej
(
Leszczyńska Adriana
,
Gadzała-Kopciuch Renata
), s. 66--70
artykuł:
Owady jako nowe źródło pierwiastków śladowych: smak, tradycja i chemia analityczna
(
Lopes da Costa M.A.J.
,
Szpunar J.
), s. 72--74
artykuł:
Problemy w procesie walidacji
(
Konieczka Piotr
), s. 76--77
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.