PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 17
Czasopismo
Prace Naukowe Instytutu Inżynierii Chemicznej Polskiej Akademii Nauk
Wydawca
Instytut Inżynierii Chemicznej Polskiej Akademii Nauk
Rocznik
2013
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 17
artykuł:
Równowaga adsorpcji pary wodnej na adsorbentach zeolitowych stosowanych w procesach wydzielania ditlenku węgla ze strumieni spalin
(
Tańczyk M.
,
Jaschik M.
,
Warmuziński K.
,
Janusz-Cygan A.
), s. 5--15
artykuł:
Analiza możliwości oczyszczania powietrza z par ksylenu
(
Bartelmus G.
,
Szczotka A.
,
Sarzyński R.
,
Jaroszyński M.
,
Kolarczyk H.
), s. 17--33
artykuł:
Kinetics of acetic acid – methanol esterification reaction over sulfonic acid-functionalized mcf catalyst
(
Maresz K.
,
Malinowski J. J.
,
Odrozek K.
,
Koreniuk A.
,
Mrowiec-Białoń J.
,
Jarzębski A. B.
), s. 35--46
artykuł:
Badania doświadczalne pojemności absorpcji ditlenku węgla w cieczy jonowej [BMIM][AC]
(
Rotkegel A.
,
Ziobrowski Z.
,
Krupiczka R.
), s. 47--57
artykuł:
Computational fluid dynamics modeling of heat transfer and flow resistance in short channels: detailed description
(
Iwaniszyn M.
,
Łojewska J.
,
Kołodziej A.
), s. 59--79
artykuł:
Podsumowanie badań kinetyki niekatalitycznego spalania niskostężonych mieszanin metan-powietrze w wypełnieniu monolitycznym
(
Pawlaczyk A.
,
Gosiewski K.
), s. 81--92
artykuł:
Opory przepływu i zjawiska transportu dla piany metalowej: wyniki badań eksperymentalnych
(
Piątek M.
,
Iwaniszyn M.
,
Gancarczyk A.
,
Janus B.
,
Kleszcz T.
,
Kryca J.
,
Owczarek F.
,
Łojewska J.
,
Kołodziej A.
), s. 93--103
artykuł:
Nanocząstki złota jako aktywne katalizatory utleniania glukozy
(
Odrozek K.
,
Maresz K.
,
Koreniuk A.
,
Mrowiec-Białoń J.
), s. 105--115
artykuł:
Zawieszenie cieczowe dla dwufazowego przepływu przez złoże pian stałych
(
Gancarczyk A.
,
Piątek M.
,
Jaroszyński M.
), s. 117--125
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.