Tytuł artykułu
Autorzy
Identyfikatory
Warianty tytułu
Analiza wpływu temperatury przegrzania stali w kadzi pośredniej na pole temperatur w procesie ciągłego odlewania wlewków stalowych gatunku J55
Języki publikacji
Abstrakty
In the paper results of numerical research of the influence of overheating temperature in tundish on distribution of temperature on the length and section of slab have been presented. In the work the effect of a degree of steel overheating in tundish on variations of metallurgical length and changes of slab temperature fields distributions has been determined.
W artykule przedstawiono wyniki badań numerycznych wpływu temperatury przegrzania w kadzi pośredniej na rozkład temperatury na długości i przekroju pasma wlewka. W pracy określono wpływ stopnia przegrzania stali w kadzi pośredniej na zmiany długość metalurgicznej i zmiany rozkładów pól temperaturowych w paśmie wlewka.
Wydawca
Czasopismo
Rocznik
Tom
Strony
370--372
Opis fizyczny
Bibliogr. 3 poz., rys.
Twórcy
autor
- Czestochowa University of Technology, IMiAPPP al. Armii Krajowej 19, 42-200 Częstochowa
autor
- Czestochowa University of Technology, IMiAPPP al. Armii Krajowej 19, 42-200 Częstochowa
Bibliografia
- 1. Cheung N., Garcia A.: The use of heuristic search technique for the optimization of quality of steel billets produced by continuous casting. Engineering Applications of Artificial Intelligence, Elsevier Science, vol. 14, 2001, pp. 229÷238
- 2. Janik M.: Effect of technological parameters and electromagnetic stirring on solidification process of continuous steel ingot. Doctoral Thesis, Czestochowa 2005
- 3. Anagnostopoulos J., Bergeles G.: Three-dimensional modeling of the flow and the interface surface in a continuous casting mold model. Metallurgical And Materials Transactions B., vol. 30B, 1999, pp. 1095÷1105
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.baztech-a8763372-b6ef-4e6b-b345-581c79e73419
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.