PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Nr 1
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2017
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Nr 1
artykuł:
Wykorzystanie zrównoważonych rozwiązań technologicznych w wytwarzaniu wysokiej jakości przekąsek wzbogacanych w bioskładniki®
(
Kowalska H.
,
Lenart A.
,
Marzec A.
,
Kowalska J.
,
Ciurzyńska A.
,
Czajkowska K.
,
Hankus M.
,
Wojnowski M.
), s. 5--14
artykuł:
Aktywność przeciwgrzybiczna wybranych ekstraktów roślinnych na szczepy Aspergillusa®
(
Dec D.
,
Joka M.
,
Kowczyk-Sadowy M.
), s. 15--17
artykuł:
The influence of cooking on nutritional and functional compounds content in potato tubers®
(
Gumul D.
,
Berski W.
,
Ziobro R.
,
Kruczek M.
,
Areczuk A.
), s. 18--22
artykuł:
Ocena jakości i atrakcyjności konsumenckiej chleba pszennego z dodatkiem soku z ziemniaka ®
(
Kowalczewski P.
,
Makowska A.
,
Różańska M.
), s. 23--27
artykuł:
Metoda matematycznego modelowania kształtu bulw ziemniaka (Solanum tuberosum L.)®
(
Mieszkalski L.
), s. 28--32
artykuł:
Ekstrakcja oleju z wędzonych skór łososi ®
(
Kozieł K.
), s. 33--35
artykuł:
Metody oceny jakości miodu®
(
Szwedziak K.
,
Smolka Z.
,
Polańczyk E.
,
Szopa A.
,
Koronczok J.
), s. 36--38
artykuł:
Wpływ rodzaju opakowania oraz grubości warstwy powietrza na czas zamrażania wybranych produktów pochodzenia zwierzęcego®
(
Pałacha Z.
,
Górski A.
), s. 39--45
artykuł:
Wpływ systemu produkcji na zawartość wybranych związków bioaktywnych w przyprawach ziołowych ®
(
Kazimierczak R.
,
Hallmann E.
,
Zduńska U.
), s. 46--50
artykuł:
Metody matematycznego modelowania kształtu nasiona lnu ®
(
Mieszkalski L.
), s. 51--54
artykuł:
Aglomeracja układów wieloskładnikowych®
(
Szulc K.
,
Zmorzyńska J.
), s. 55--59
artykuł:
Wpływ warunków w liofilizacji na właściwości suszonego przecieru z owoców w dzikiej róży ®
(
Nowak D.
,
Nienautowska A.
), s. 60--65
artykuł:
Efekty ekstrakcji pyłku kwiatowego nadkrytycznym dwutlenkiem węgla®
(
Bakier S.
,
Bajko E.
), s. 66--70
artykuł:
Technologia i tłoczenie soków owocowych w kontekście oceny jakości ®
(
Szwedziak K.
,
Polańczyk E.
,
Dąbrowska-Molenda M.
,
Kamińska A.
), s. 71--76
artykuł:
Porównanie przydatności programów „ImageJ ” i ”Carne 2” do szacowania jakości kiełbasy salami metodą komputerowej analizy obrazu ®
(
Dasiewicz K.
,
Słowiński M.
), s. 77--81
artykuł:
Hydrokoloidy w kształtowaniu właściwości odtwarzanych suszy owocowych na przykładzie gruszek ®
(
Janowicz M.
,
Sierszak D.
,
Kadzińska J.
,
Królikowski K.
), s. 82--88
artykuł:
Kuchnia molekularna i jej możliwości rozwoju w Polsce®
(
Śmiałek E.
,
Gutkowska K.
), s. 89--96
artykuł:
Charakterystyka wybranych surowców roślinnych i możliwości ich wykorzystania jako dodatków do ciast chlebowych ®
(
Achremowicz B.
,
Ceglińska A.
,
Darmetko M.
,
Haber T.
,
Jankowska J.
,
Karpiński P.
,
Obiedziński M.
,
Tarasiewicz R.
), s. 97--109
artykuł:
Metody wytwarzania przekąsek owocowych wzbogacanych w składniki naturalne®
(
Czajkowska K.
,
Kowalska H.
), s. 110--115
artykuł:
Tłuszcz emu, strusi i nandu – możliwości wykorzystania i profil kwasów tłuszczowych®
(
Majewski J.
), s. 116--120
artykuł:
Regulacja temperatury w procesach fermentacji i dojrzewania piwa w tankofermentorze ®
(
Kucharczyk K.
,
Tuszyński T.
), s. 121--127
artykuł:
Możliwości otrzymywania funkcjonalnych produktów z mięsa wieprzowego poprzez modyfikowanie technologii ich wytwarzania®
(
Świąder K.
,
Piotrowska A.
,
Rachtan-Janicka J.
,
Rembiałkowska E.
,
Kostyra E.
,
Dybkowska E.
,
Wilk S.
), s. 128--135
artykuł:
Transport żywności a środowisko®
(
Komsta H.
), s. 136--139
artykuł:
Niezbędność pogłębiania swobody gospodarowania w polskim rolnictwie na wzór wdrażanego ustawodawstwa dotyczącego działalności przedsiębiorstw pozarolniczych. Cz. 1, Zagadnienia wstępne ®
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 140--146
artykuł:
Masowa kastomizacja jako strategia uzyskania przewagi konkurencyjnej w XXI wieku ®
(
Piątkowski A.
), s. 147--155
artykuł:
Uwarunkowania stosowania empowermentu w pracy zawodowej pracownikó w i kadry kierowniczej w organizacjach. Cz. 2 ®
(
Pawłowski M.
,
Kułakowska A.
,
Piątkowski Z.
,
Sajecka R.
,
Piątkowski A.
), s. 156--163
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.