PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
R. 7, nr 7
Czasopismo
Inżynieria Rolnicza
Wydawca
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Rocznik
2003
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
R. 7, nr 7
artykuł:
Charakterystyka granulometryczna fazy krystalicznej występującej w miodzie pszczelim
(
Bakier S.
), s. 5--10
artykuł:
Wpływ procesu zamrażania na zmiany barwy i tekstury wybranych odmian marchwi
(
Budrewicz G.
,
Majewska K.
,
Zapotoczny P.
,
Zadernowski R.
), s. 11--16
artykuł:
Wyniki badań wstępnych skuteczności czyszczenia nasion gryki w fotoelektrycznym separatorze
(
Choszcz D.
,
Konopka S.
,
Wierzbicki K.
), s. 17--22
artykuł:
Wpływ skrobi modyfikowanych na zmiany cech jakościowych kiełbas parzonych w czasie przechowywania
(
Cierach M.
,
Paulo A.
), s. 23--32
artykuł:
Analiza zagrożeń higieniczno-sanitarnych pakowania produktów mlecznych w kubki
(
Diakun J.
,
Kaczor A.
), s. 33--38
artykuł:
Wpływ stopnia zużycia elementów ekstrudera jednoślimakowego na wybrane parametry ekstruzji
(
Ekielski A.
,
Osiak J.
), s. 39--46
artykuł:
Wpływ warunków konwekcyjnego suszenia korzeni marchwi na zużycie energii
(
Gawełek J.
), s. 47--54
artykuł:
Wpływ kwarantanny termicznej na moduł sprężystości miąższu jabłek w okresie przechowywania chłodniczego
(
Guz T.
), s. 55--60
artykuł:
Wpływ metody suszenia na właściwości lepkosprężyste suszów jabłkowych
(
Jakubczyk E.
,
Lewicki P. P.
), s. 61--67
artykuł:
Barwa mięsa indyczego uzyskanego z Baadera
(
Kubiak M. S.
,
Batura J.
,
Lendzion K.
), s. 69--76
artykuł:
Natężenie przepływu nasion łubinu przez otwory
(
Kusińska E.
,
Olejarczyk P.
), s. 77--84
artykuł:
Korelacje między wymiarami geometrycznymi ziarniaków pszenicy jarej i wybranymi wyróżnikami jej jakości technologicznej
(
Majewska K.
,
Białobrzewski I.
,
Filipowicz A.
), s. 85--91
artykuł:
Wpływ warunków ekspandowania na mechaniczne właściwości nasion amarantusa
(
Markowski M.
,
Zapotoczny P.
,
Ratajski A.
,
Konopko H.
), s. 93--100
artykuł:
Stabilność termiczna wybranych enzymatycznych preparatów paszowych
(
Matyka S.
,
Kamiński A.
,
Szmigielski M.
), s. 101--107
artykuł:
Wpływ modyfikowanej atmosfery o zwiększonej zawartości azotu na twardość przechowywanych serów twarogowych kwasowych
(
Mazur J.
,
Andrejko D.
), s. 109--117
artykuł:
Analiza warunków technicznych, procesowych i skuteczności mycia rurociągów technologicznych
(
Mierzejewska S.
,
Diakun J.
), s. 119--124
artykuł:
Analiza wpływu zabiegów wodno-cieplnych na zmianę wilgotności ziarniaków przetrzymywanych w jogurcie
(
Panasiewicz M.
), s. 125--133
artykuł:
Wpływ różnych metod nawilżania na wielkości cech fizycznych obłuszczonej pszenicy
(
Panasiewicz M.
,
Zawiślak K.
,
Grochowicz J.
,
Sobczak P.
), s. 135--143
artykuł:
Zabiegi kondycjonowania wybranych surowców ziarnistych odniesione do ich wytrzymałości mechanicznej
(
Panasiewicz M.
,
Grochowicz J.
,
Zawiślak K.
,
Sobczak P.
), s. 145--153
artykuł:
Ergonomiczna ocena warunków pracy na stanowiskach produkcji wyrobów czekoladowych
(
Pawlak H.
), s. 155--161
artykuł:
Wpływ temperatury ziarna na energochłonność zgniatania
(
Romański L.
,
Stopa R.
,
Niemiec A.
,
Wiercioch M.
), s. 163--167
artykuł:
Zastosowanie dostępnych metod przy pomiarze tekstury ciast biszkoptowo-tłuszczowych
(
Rutkowska J.
,
Piotrowska E.
), s. 169--174
artykuł:
Porównanie wybranych właściwości fizycznych różnych aglomeratów uzyskanych metodą ekstruzji
(
Sobczak P.
), s. 175--180
artykuł:
Wpływ dodatku oleju na właściwości fizyczne i stopień rozdrobnienia śruty pszennej
(
Stadnik M.
), s. 181--187
artykuł:
Zastosowanie metody elastooptycznej do badania nacisków w trakcie zgniotu ziarna pszenicy w gniotowniku walcowym
(
Stopa R.
,
Romański L.
,
Niemiec A.
), s. 189--194
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania na zmiany tekstury chleba pszennego
(
Ślaska-Grzywna B.
,
Górna M.
), s. 195--201
artykuł:
Analiza wpływu technologii „cook-chill” na właściwości sensoryczne i teksturalne potraw
(
Tomaszewska M.
,
Książek A.
,
Neryng A.
), s. 203--208
artykuł:
Analiza użytkowania energii elektrycznej w gospodarstwach wiejskich dla potrzeb marketingu
(
Trojanowska M.
), s. 209--214
artykuł:
Dynamika sprzedaży energii elektrycznej gospodarstwom domowym i rolnym
(
Trojanowska M.
), s. 215--220
artykuł:
O zastosowaniu metod statystycznych w badaniu wpływu wilgotności ziarna jęczmienia na jego wielkość
(
Wesołowska-Janczarek M.
,
Kamińska A.
,
Łysiak G.
), s. 221--226
artykuł:
Wykorzystanie komputerowej analizy obrazu w pomiarach geometrii ekspandowanych nasion amarantusa
(
Zapotoczny P.
,
Markowski M.
,
Konopko H.
), s. 227--236
artykuł:
Wpływ warunków ekspandowania na barwę nasion amarantusa
(
Zapotoczny P.
,
Markowski M.
,
Konopko H.
), s. 237--245
artykuł:
Wpływ trwałości granulatu na proces krumblizacji
(
Zawiślak K.
), s. 247--253
artykuł:
Wpływ różnych metod nawilżania i obróbki termicznej obłuszczonych ziarniaków jęczmienia na ich wybrane właściwości fizyczne
(
Zawiślak K.
,
Grochowicz J.
,
Panasiewicz M.
,
Sobczak P.
,
Mazur J.
), s. 255--261
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.