PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 1
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2019
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 1
artykuł:
Wpływ dodatku mąki z nasion miłki abisyńskiej na cechy fizyczne ciasta pszennego ®
(
Achremowicz Bohdan
,
Biller Elżbieta
,
Ceglińska Alicja.
,
Dardziński Leszek
,
Haber Tadeusz
,
Obiedzińska Agnieszka
,
Obiedziński Mieczysław
,
Szabłowska Emilia
,
Waszkiewicz-Robak Bożena
), s. 5--17
artykuł:
Analiza aktywności wody w wybranych produktach owocowych®
(
Pałacha Zbigniew
,
Mazur Patrycja
), s. 18--22
artykuł:
Wykorzystanie gryki i prosa w browarnictwie ®
(
Cioch-Skoneczny Monika
,
Kleszcz Łukasz
,
Pater Aneta
,
Piechowicz Weronika
), s. 23--28
artykuł:
Wpływ czasu napełniania tankofermentora na przyrost biomasy drożdży w piwie produkowanym w technologii wielkozbiornikowej ®
(
Kucharczyk Krzysztof
,
Tuszyński Tadeusz
,
Żyła Krzysztof
), s. 29--32
artykuł:
Wpływ ultradźwięków na proces rozmrażania bloków ryb metodą zanurzeniową w wodzie ®
(
Kopeć Adam
,
Dolik Kamil
,
Diakun Jarosław
), s. 33--35
artykuł:
Metody termograwimetryczne w badaniach zawartości wody produktów spożywczych®
(
Janas Sławomir
,
Kowalska Małgorzata
), s. 36--41
artykuł:
Ocena wybranych parametrów jakościowych produktów słodzonych Stewią®
(
Szwedziak Katarzyna
,
Polańczyk Ewelina
,
Mościpan Małgorzata
,
Brzęczek Joanna
), s. 42--46
artykuł:
Metody regulacji pH zacieru słodowego i ich wpływ na jakość oraz przebieg wytwarzania brzeczki piwnej ®
(
Pater Aneta
,
Zdaniewicz Marek
,
Cioch-Skoneczny Monika
,
Duliński Robert
), s. 47--51
artykuł:
Mieszanie wolnoobrotowe roztworów karagenu – wpływ na właściwości reologiczne ®
(
Kabziński Maciej
), s. 52--54
artykuł:
Ocena wybranych wyróżników jakości bułki tartej ®
(
Szwedziak Katarzyna
,
Polańczyk Ewa
,
Mościpan Małgorzata
,
Kotysz Dominika
), s. 55--58
artykuł:
Modelowanie numeryczne surowców rolniczych z wykorzystaniem inżynierii odwrotnej na przykładzie owoców ogórka siewnego ®
(
Anders Andrzej
,
Kaliniewicz Zdzisław
,
Markowski Piotr
,
Choszcz Dariusz
,
Ślesicka Elwira
), s. 59--64
artykuł:
Ocena wybranych cech jakości tuszek i mięsa bażantów rzeźnych odchowywanych w wolierach z dostępem i bez dostępu do zielonego wybiegu ®
(
Augustyńska-Prejsnar Anna
,
Ormian Małgorzata
,
Sokołowicz Zofia
,
Kosiński Krzysztof
), s. 65--68
artykuł:
Opracowanie procesu technologicznego otrzymania liofilizowanej zielonej herbaty ®
(
Marczak Weronika
,
Ciurzyńska Agnieszka
), s. 69--75
artykuł:
Ocena parametrów technologicznych produkcji kabanosów tradycyjnych®
(
Korzeniowska-Ginter Renata
,
Keller Anna
), s. 76--81
artykuł:
Pestycydy jako problem toksyn występujących w żywności i ich eliminacja na przykładzie produkcji piwa®
(
Sterczyńska Monika
,
Stachnik Marta
,
Kowalczewski Przemysław
,
Piepiórka-Stepiuk Joanna
), s. 82--88
artykuł:
Metoda integrowana wspomagania wynalazczości procesów i urządzeń przetwórstwa spożywczego®
(
Dutkiewicz Daniel
,
Słowiński Bronisław
), s. 89--97
artykuł:
Charakterystyka owadów jadalnych jako alternatywnego źródła białka w ujęciu żywieniowym, środowiskowym oraz gospodarczym®
(
Wiza Paulina
), s. 98--102
artykuł:
Wykorzystanie wytłoków roślinnych jako źródła błonnika pokarmowego i innych bio-składników w kreowaniu właściwości prozdrowotnych, sensorycznych i technologicznych pieczywa®
(
Masiarz Ewelina
,
Kowalska Hanna
,
Bednarska Magdalena
), s. 103--107
artykuł:
Substancje dodatkowe w żywności: efektywność rynku żywnościowego versus zdrowie konsumentów ®
(
Gruchelski Marek
,
Niemczyk Józef
), s. 108--112
artykuł:
Kompozyt na bazie granulatu gumowego ze zużytych opon jako materiał dźwiękochłonny i wibroizolacyjny w przemyśle przetwórstw a spożywczego®
(
Pioś Paweł
), s. 113--116
artykuł:
Ryzyko i zintegrowany system kontroli w sektorze finansów publicznych ®
(
Kotowska Elżbieta
), s. 117--124
artykuł:
Kultura organizacyjna w organizacji ®
(
Pawłowski Marek
,
Kułakowska Anna
,
Piątkowski Zdzisław
), s. 125--132
artykuł:
Przedsiębiorstwo jako instytucja – organizacja a gospodarka sieciowa (aspekty zarządzania publicznego)
(
Staniek Zbigniew
), s. 133--140
artykuł:
Problemy i dylematy postępu społeczno-ekonomicznego w XXI wieku®
(
Smolaga Lech
), s. 141--152
artykuł:
Czynniki rozwoju marketingu politycznego®
(
Aftyka Waldemar
), s. 153--160
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.