PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 1
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2015
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 1
artykuł:
Analiza czasu zamrażania wybranych warzyw przy zmiennych parametrach procesu zamrażania
(
Pałacha Z.
,
Świstak G.
), s. 9--14
artykuł:
Charakterystyka wiązania wody przez błonnik kakaowy
(
Miastkowski K.
,
Bakoniuk J. R.
,
Czaplicka M.
,
Obidziński S.
), s. 15--19
artykuł:
Jakość sensoryczna kapusty głowiastej i selerów korzeniowych w zależności od odmiany i przechowywania
(
Wrzodak A.
,
Grzegorzewska M.
), s. 20--24
artykuł:
Badania chromatograficzne GC-FID zawartości kwasów tłuszczowych w pestkach wybranych owoców drzew pestkowych
(
Starzycki M.
,
Starzycka-Korbas E.
,
Miry A.
,
Sterczyńska M.
,
Jakubowski M.
), s. 25--28
artykuł:
Matematyczne modelowanie konstrukcji mebli gastronomicznych, restauracyjnych i hotelowych z wykorzystaniem sześcianu jednostkowego
(
Mieszkalski L.
), s. 29--34
artykuł:
Badania pomp zębatych wykorzystywanych do przetłaczania cieczy spożywczych w aspekcie odciążenia przestrzeni zasklepionej
(
Bieńczak A.
,
Marcinkiewicz J.
,
Obidziński S.
), s. 35--39
artykuł:
Ocena jakości wybranych produktów żywnościowych za pomocą metod wizyjnych
(
Madej-Lachowska M.
,
Szwedziak K.
,
Polańczyk E.
,
Piechaczek N.
), s. 40--43
artykuł:
Wpływ rodzaju użytego mieszadła na zapotrzebowanie mocy mieszania oraz zmiany lepkości pozornej roztworów mączki chleba świętojańskiego
(
Kabziński M.
,
Ptaszek P.
,
Ptaszek A.
,
Grzesik M.
), s. 44--47
artykuł:
Ocena mikrobiologiczna produkt ów zbożowych dostępnych na rynku województwa Podlaskiego
(
Dec D.
,
Stefaniak M.
,
Obidziński S.
,
Piekut J.
), s. 48--51
artykuł:
Jakość sensoryczna i wartość odżywcza wegańskich substytów mleka krowiego
(
Hoffmann M.
,
Kostyra E.
), s. 52--57
artykuł:
Napoje izotoniczne w diecie sportowców
(
Szwedziak K.
,
Polańczyk E.
,
Szwancarz M.
,
Żurawska A.
), s. 58--61
artykuł:
Matematyczne modelowanie kształtu nasienia gorczycy białej (Sinapis alba L.)
(
Mieszkalski L.
,
Żuk Z.
,
Szczyglak P.
), s. 62--66
artykuł:
Wpływ błonnika jabłkowego na jakość fizyczną i sensoryczną wyrobów biszkoptowo-tłuszczowych
(
Żbikowska A.
,
Onacik-Gür S.
,
Kowalska M.
), s. 67--72
artykuł:
Wpływ metody zamrażania na barwę, zawartość chlorofili i teksturę produktów liofilizowanych
(
Fiutak G.
,
Macura R.
,
Michalczyk M.
,
Surówka K.
), s. 74--77
artykuł:
Charakterystyka fizyczna spienionych układów spożywczych na bazie białka jaja kurzego i pektyny jabłkowej
(
Kruk J.
,
Ptaszek P.
,
Grzesik M.
), s. 78--81
artykuł:
Właściwości funkcjonalne i technologiczne inuliny i fruktooligosacharydów
(
Dybkowska E.
,
Zalewska E.
), s. 82--85
artykuł:
Nie tylko przyprawy przedłużają trwałość mięsa
(
Gantner M.
,
Stokowska A.
), s. 86--90
artykuł:
Zastosowanie bakterii fermentacji mlekowej do kontroli wzrostu pleśni toksynotwórczych oraz usuwania mikotoksyn z produkt ów mlecznych
(
Szosland-Fałtyn A.
,
Królasik J.
), s. 91--94
artykuł:
Wykorzystanie ziarna pszenżyta w przemyśle fermentacyjnym
(
Achremowicz B.
,
Puchalski C.
,
Haber T.
), s. 95--98
artykuł:
Monitorowanie i kontrola temperatury w przemyśle spożywczym z wykorzystaniem promieniowania elektromagnetycznego w zakresie podczerwieni
(
Piwińska M.
,
Zaremba R.
), s. 99--105
artykuł:
Stan rynku żywności regionalnej i tradycyjnej w Polsce
(
Woźniczko M.
,
Piekut M.
), s. 106--112
artykuł:
Zastosowanie różnicowej kalorymetrii skaningowej w analizie żywności
(
Żontała K.
,
Łopacka J.
,
Lipińska A.
,
Sakowska A.
), s. 113--117
artykuł:
Ogólna charakterystyka i technologiczne wykorzystanie nasion szarłatu. Część I Ogólna charakterystyka szarłatu
(
Achremowicz B.
,
Ceglińska A.
,
Haber T.
,
Hołownia J.
,
Just K.
,
Obiedziński M.
), s. 118--125
artykuł:
Badania procesu brykietowania mieszanin materiałów odpadowych pochodzenia roślinnego
(
Obidziński S.
,
Kobyliński M.
,
Dec D.
,
Piekut J.
), s. 126--130
artykuł:
Handel rolno-żywnościowy, zwłaszcza z państwami unijnymi, w dziesięć lat po akcesji Polski do Unii Europejskiej
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 131--135
artykuł:
Zastosowanie diagramu Ishikawy jako narzędzia doskonalenia jakości produktów spożywczych
(
Kowalska M.
,
Paździor M.
), s. 136--139
artykuł:
U źródeł teorii i praktyki finansów publicznych. Część VI Problematyka finansów publicznych w ujęciu wybranych przedstawicieli XIX-wiecznej niemieckiej myśli ekonomicznej
(
Goryszewski R.
,
Kotowska E.
), s. 140--146
artykuł:
Sklepy wielkopowierzchniowe jako integralne ogniwo łańcucha dostaw
(
Żebrowski W.
,
Piątkowski A.
), s. 147--151
artykuł:
Ochrona konsumentów jako standard bezpieczeństwa obrotu gospodarczego
(
Karpiuk M.
), s. 152--157
artykuł:
Ocena jakości wizualnej w przemyśle spożywczym
(
Kołomańska K.
), s. 158--165
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.