PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 2
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2019
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 2
artykuł:
Wpływ dawki drożdży nastawnych na przyrost biomasy w piwie produkowanym w technologii wielkozbiornikowej ®
(
Kucharczyk Krzysztof
,
Tuszyński Tadeusz
,
Żyła Krzysztof
), s. 5--9
artykuł:
Właściwości sorpcyjne wybranych płatków zbożowych®
(
Pałacha Zbigniew
,
Borowiec Marek
), s. 10--16
artykuł:
Ocena wyrobów typu islandzkiego w kontekście jakości żywności®
(
Żuchowski Jerzy
,
Kiraga Aneta
,
Kowalska Małgorzata
), s. 17--25
artykuł:
Wykorzystanie drożdży nie należących do rodzaju Saccharomyces w produkcji piwa niskoalkoholowego ®
(
Cioch-Skoneczny Monika
,
Klimczak Krystian
,
Babraj Edyta
,
Piechowicz Weronika
), s. 26--32
artykuł:
Wyznaczanie parametrów geometrycznych surowców rolniczych na przykładzie kolb kukurydzy ®
(
Anders Andrzej
,
Markowski Piotr
,
Kaliniewicz Zdzisław
,
Choszcz Dariusz
,
Kolankowska Ewelina
), s. 33--38
artykuł:
Ocena preferencji zakupu przez młodych konsumentów jaj wzbogaconych kwasami omega -3®
(
Lechowska Jadwiga
,
Augustyńska-Prejsnar Anna
), s. 39--42
artykuł:
Produkcja domowego wina z wybranych nektarów z czarnej porzeczki i soków pomarańczowych dostępnych na polskim rynku ®
(
Wiza Paulina
,
Sztucki Wojciech
,
Dobraniecka Aleksandra
,
Ciołek Adrian
), s. 43--48
artykuł:
Deklarowana a oznaczona analitycznie zawartość składników odżywczych w różnych rodzajach orzechów®
(
Kulik Klaudia
,
Waszkiewicz-Robak Bożena
,
Biller Elżbieta
), s. 49--56
artykuł:
Wybrane elementy koncepcji opracowania wizualizacji zagrożeń mechanicznych oraz analizy sytuacji wypadkowych podczas użytkowania maszyn do rozbioru mięsa : przecinarek tarczowych i taśmowych oraz skórowaczek®
(
Filipek Dariusz
), s. 57--60
artykuł:
Ocena cech jakościowych ryb świeżych i mrożonych po obróbce termicznej – badania pilotażowe ®
(
Biller Elżbieta
,
Waszkiewicz-Robak Bożena
,
Leszczewski Łukasz
), s. 61--67
artykuł:
Analiza zawartości kofeiny w wybranych rodzajach kawy®
(
Dąbrowska-Molenda Monika
,
Szwedziak Katarzyna
,
Zabłudowska Żaneta
), s. 68--71
artykuł:
Możliwości wykorzystania skórek z owoców w technologii przekąsek z pigwowca®
(
Kowalska Hanna
,
Masiarz Ewelina
,
Chmurzyński Lech
), s. 72--79
artykuł:
Charakterystyka fizykochemiczna win gronowych pozyskanych z czerwonych odmian winorośli®
(
Pater Aneta
,
Zdaniewicz Marek
,
Pelczar Urszula
,
Piechowicz Weronika
), s. 80--84
artykuł:
Wpływ dodatku wołowiny na jakość sensoryczną kiełbas®
(
Dąbrowska-Molenda Monika
,
Szwedziak Katarzyna
,
Wrzód Patricia
), s. 85--90
artykuł:
Znaczenie wdrażanych systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w sektorze mleczarskim dla poprawy jakości produktów i konkurencyjności przedsiębiorstw na rynku®
(
Wiza Paulina
), s. 91--97
artykuł:
Integracja systemowa wiedzy dziedzinowej w procesach innowacyjnych przemysłu produkcji żywności®
(
Dutkiewicz Daniel
,
Słowiński Bronisław
), s. 98--105
artykuł:
Wpływ powlekania na stabilność żywności®
(
Galus Sabina
,
Lenart Andrzej
), s. 106--114
artykuł:
Pochodzenie i właściwości prozdrowotne beta glukanów®
(
Waszkiewicz-Robak Bożena
,
Kulik Klaudia
), s. 115--125
artykuł:
Wybrane metody opisu właściwości reologicznych podczas mieszania®
(
Kabziński Maciej
,
Bałdyga Jerzy
), s. 126--132
artykuł:
Marketing żywności w ramach krótkich łańcuchów dostaw®
(
Szymańska Małgorzata
), s. 133--136
artykuł:
Środowisko naturalne a Strategia zrównoważonego rozwoju wsi, rolnictwa i rybactwa 2030®
(
Gruchelski Marek
,
Niemczyk Józef
), s. 137--141
artykuł:
Zastosowanie robotów w gospodarstwach rolnych®
(
Boguski Jan
), s. 142--147
artykuł:
Ekonomiczne i psychologiczno-społeczne aspekty zarządzania/kierowania biznesem®
(
Kotowska Elżbieta
,
Stelmach Waldemar
), s. 148--154
artykuł:
Mobbing jako patologia zarządzania współczesnymi organizacjami®
(
Pawłowski Marek
,
Kułakowska Anna
,
Piątkowski Zdzisław
), s. 155--166
artykuł:
Granice klasycznych reguł ekonomii w procesie zaspokajania potrzeb społecznych. Przyczynek do teorii behawioralnej w ekonomii. Cz. 1®
(
Smolaga Lech
), s. 167--174
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.