PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 93
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni
Wydawca
Wydawnictwo Uniwersytetu Morskiego w Gdyni
Rocznik
2016
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 93
artykuł:
The role of nutrition and physical exercise in the treatment of women with impaired glucose tolerance
(
Platta A.
,
Wąchała R.
), s. 7--12
artykuł:
Nutritional therapy as an element in the prevention and support of neoplastic disease treatment
(
Platta A.
), s. 13--21
artykuł:
Ocena podaży witamin w całodziennych racjach pokarmowych młodych, zdrowych osób – badanie pilotażowe
(
Szupryczyńska N.
,
Jankowska M.
,
Śliwińska A.
,
Małgorzewicz S.
), s. 22--29
artykuł:
Porównanie zanieczyszczeń mikrobiologicznych wybranego asortymentu żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowego, pochodzącego z handlu i wytwarzanego w warunkach domowych
(
Stankiewicz J.
,
Kukułowicz A.
), s. 30--37
artykuł:
Ocena zawartości włókna surowego w wybranych otrębach pszennych
(
Borkowska B.
,
Datta A.
), s. 38--45
artykuł:
Występowanie pałeczek Listeria monocytogenes w wybranych warzywach liściastych
(
Kukułowicz A.
), s. 46--50
artykuł:
Szybka metoda identyfikacji antybiotykoopornych bakterii rodzaju Staphylococcus spp. w serach twarogowych
(
Steinka I.
), s. 51--58
artykuł:
Występowanie Staphylococcus aureus w krewetkach pochodzących z rynku
(
Kukułowicz A.
), s. 59--63
artykuł:
Ocena wpływu rodzaju opakowania na jakość mikrobiologiczną wędlin przechowywanych w domowych warunkach chłodniczych
(
Stankiewicz J.
,
Steinka I.
), s. 64--71
artykuł:
Przechowywanie żywności w warunkach domowych
(
Korzeniowska-Ginter R.
,
Czarniecka-Skubina E.
), s. 72--80
artykuł:
Ocena wiedzy na temat higienicznych aspektów interakcji człowiek – zwierzęta domowe
(
Steinka I.
), s. 81--93
artykuł:
Certyfikacja – nowy sposób rozwiązywania problemów światowego rybołówstwa
(
Bykowski P.
), s. 94--100
artykuł:
Jakość usług transportowych i jej wpływ na kształtowanie wartości logistycznego łańcucha dostaw
(
Grzelakowski A. S
), s. 101--111
artykuł:
Ocena wpływu acetonocyjanohydryny na rozwój mikroorganizmów w osadzie czynnym
(
Dereszewska A.
,
Miller H.
,
Rutkowska M.
), s. 112--116
artykuł:
Wpływ składu odcieków z fermentacji osadów ściekowych na wydajność procesu strącania struwitu
(
Dereszewska A.
,
Cytawa S.
), s. 117--120
artykuł:
Wpływ dodatku trehalozy na jakość bułek pszennych otrzymanych w wyniku odroczonego wypieku
(
Korzeniowska-Ginter R.
,
Naczk-Łukowska A.
,
Maziarz P.
), s. 121--128
artykuł:
Problematyka gospodarki odpadami poliestrowo-szklanymi
(
Jastrzębska M.
), s. 129--133
artykuł:
Ocena barwy odtłuszczonych i nieodtłuszczonych proszków kakaowych – badania wstępne
(
Kłobukowski F.
,
Śmiechowska M.
), s. 134--140
artykuł:
Zagrożenie dla środowiska morskiego dryfującymi materiałami polimerowymi
(
Heimowska A.
), s. 141--145
artykuł:
Podatność polilaktydu na degradację w wybranych składnikach kosmetyków
(
Krasowska K.
), s. 146--151
artykuł:
Zagrożenia zawodowe pracowników wiedzy wynikające z organizacji pracy w zależności od charakteru wykonywanej pracy
(
Lotko M.
), s. 152--166
artykuł:
Obrona żywności w obszarze szkolnego żywienia zbiorowego. Diagnoza i kierunki doskonalenia
(
Malinowska E.
,
Wiśniewska M.
), s. 167--173
artykuł:
Migracja globalna związków niskocząsteczkowych z materiałów opakowaniowych
(
Morawska M.
,
Steinka I.
,
Rutkowska M.
), s. 174--178
artykuł:
Dynamika starzenia się pieczywa pszennego z dodatkiem składników naturalnych
(
Ocieczek A.
,
Kłopotek K.
), s. 179--184
artykuł:
Medialne i niemedialne źródła informacji żywieniowej w opinii młodych konsumentów – badania pilotażowe
(
Staniewska K.
,
Batyk I.
), s. 185--190
artykuł:
Poziom wiedzy wybranej grupy konsumentów na temat prozdrowotnych właściwości pestek, orzechów i nasion
(
Stankiewicz J.
,
Hojan P.
), s. 191--195
artykuł:
Odżywianie i aktywność fizyczna gwarantem dobrego zdrowia osób starszych
(
Skotnicka M.
,
Gierczak A.
), s. 196--202
artykuł:
Jakość w detalicznym handlu internetowym z perspektywy usługodawcy
(
Szyda M.
), s. 203--211
artykuł:
Zagrożenia substancjami toksycznymi w akwenach Europy jako wynik wypadków statków morskich
(
Bogalecka M.
), s. 212--216
artykuł:
Właściwości transportowo-technologiczne jako wyróżniki jakości stałych ładunków masowych
(
Popek M.
), s. 217--221
artykuł:
Zmiany odżywiania się kobiet w czasie ciąży
(
Palka A.
,
Rzeźnikowski K.
), s. 222--226
artykuł:
Postrzeganie przez konsumentów jakości i bezpieczeństwa nanomateriałów
(
Przybyłowski P.
,
Chomaniuk N.
,
Reszka M. M.
), s. 227--235
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.