PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 86
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni
Wydawca
Wydawnictwo Uniwersytetu Morskiego w Gdyni
Rocznik
2014
Identyfikatory
Uwagi
Ogólny tytuł numeru : Wybrane problemy żywienia i towaroznawstwa
Zawartość wolumenu
nr 86
artykuł:
Mity i stereotypy żywieniowe
(
Rybowska A.
), s. 7--15
artykuł:
Rola żywienia w profilaktyce i leczeniu osteopenii i osteoporozy u kobiet
(
Platta A.
), s. 16--28
artykuł:
Samokontrola i jej rola w odżywianiu się
(
Buczny J.
,
Międzobrodzka E.
), s. 29--42
artykuł:
Samoregulacja zachowań żywieniowych: wpływ standardów oraz mechanizmów kontroli działania
(
Kadzikowska-Wrzosek R.
,
Szczygieł D.
), s. 43--56
artykuł:
Uwaga i pamięć w przetwarzaniu obrazów wysokokalorycznych potraw
(
Pawłowska M.
,
Kalka D.
), s. 57--68
artykuł:
Emocje a zachowania żywieniowe – przegląd badań
(
Szczygieł D.
,
Kadzikowska-Wrzosek R.
), s. 69--79
artykuł:
Zachowania żywieniowe i preferencje dzieci w wieku przedszkolnym
(
Newerli-Guz J.
,
Kulwikowska K.
), s. 80--89
artykuł:
Ocena zachowań żywieniowych wybranej grupy konsumentów na rynku ryb i przetworów rybnych
(
Kukułowicz A.
), s. 90--98
artykuł:
Analiza wybranych zachowań i postaw żywieniowych dziewcząt vi klasy szkoły mistrzostwa sportowego badania wstępne
(
Bartkowicz J.
), s. 99--109
artykuł:
Ocena nawyków żywieniowych młodych konsumentów z województwa pomorskiego
(
Wachowiak N.
,
Steinka I
), s. 110--123
artykuł:
Wiedza konsumentów na temat prozdrowotnych właściwości owsa oraz wykorzystanie przetworów owsianych w żywieniu
(
Korzeniowska-Ginter R.
,
Kamińska A.
), s. 124--132
artykuł:
Ocena wiedzy na temat diet wegetariańskich wśród populacji trójmiejskiej
(
Śliwińska A.
,
Olszówka M.
,
Pieszko M.
), s. 133--146
artykuł:
Ocena poziomu wiedzy konsumentów w zakresie aspektów związanych z dietą wegetariańską
(
Stankiewicz J.
,
Sułkowska A.
), s. 147--153
artykuł:
Rola diety bogatoresztkowej w profilaktyce i leczeniu zaparć, otyłości, cukrzycy i chorób układu sercowo-naczyniowego
(
Platta A.
), s. 154--166
artykuł:
Stosowanie diet odchudzających wśród nastolatek
(
Pieszko M.
,
Penkowska M.
,
Śliwińska A.
,
Małgorzewicz S.
), s. 167--177
artykuł:
Próba stworzenia modelu oceny skuteczności diety stosowanej do redukcji masy ciała
(
Steinka I.
,
Wachowiak N.
), s. 178--189
artykuł:
Wykorzystanie techniki TSDA do oceny jakości organoleptycznej naparów rooibos
(
Dmowski P.
,
Szczygieł P.
), s. 190--197
artykuł:
Sensoryczna analiza opisowa wybranych bezalkoholowych napojów gazowanych z dodatkiem soku cytrusowego
(
Marjańska E.
,
Szpakowska M.
), s. 198--204
artykuł:
Znaki gwarantowanej jakości jako forma promocji produktu na przykładzie miodu
(
Wilczyńska A
), s. 205--209
artykuł:
Ocena porównawcza jakości pieczywa tradycyjnego i ekologicznego
(
Borkowska B.
,
Łagowska U.
), s. 210--217
artykuł:
Wpływ przechowywania produktów mleczno-zbożowych dla dzieci na zawartość akrylamidu
(
Michalak J.
,
Gujska E.
,
Czarnowska M.
,
Nowak F.
), s. 218--224
artykuł:
Możliwość zastosowania właściwości elektrycznych do określania zakresu zmian hydrolitycznych w tłuszczu mlekowym
(
Banach J. K.
,
Staniewski B.
,
Żywica R.
), s. 225--229
artykuł:
Wpływ dodatku oleju z owoców rokitnika na stabilność oksydatywną i pożądalność konsumencką oleju lnianego
(
Pachołek B.
,
Sielicka M.
,
Doleba A.
,
Kałużny M.
,
Błaszkowska M.
,
Kołak M.
), s. 230--236
artykuł:
Jakość wędlin tradycyjnych
(
Kędzior W.
,
Halagarda M.
,
Pyrzyńska E.
), s. 239--243
artykuł:
Analiza mikroskopowa składu tkankowego wybranych przetworów mięsnych
(
Bogucka J.
,
Roszko-Permus D.
,
Zawadka A.
), s. 244--251
artykuł:
Wykorzystanie metody QIM do oceny świeżości pstrąga tęczowego (Oncorhynchus Mykiss Walb.) przechowywanego w warunkach chłodniczych
(
Litwińczuk A.
,
Skałecki P.
,
Florek M.
,
Staszowska A.
,
Kaliniak A.
,
Zaborska A.
), s. 252--257
artykuł:
Zastosowanie długołańcuchowych estrów kwasu galusowego jako przeciwutleniaczy w preparatach kosmetycznych
(
Kiewlicz J.
,
Szymusiak H.
), s. 258--268
artykuł:
Badania tribologiczne jako nowa metoda oceny jakości płynów do płukania tkanin
(
Wasilewski T.
,
Żuchowski J.
,
Ogorzałek M.
,
Klimaszewska E.
), s. 269--275
artykuł:
Znaczenie zarządzania zasobami ludzkimi w doskonaleniu jakości usług świadczonych przez akredytowane laboratoria badawcze
(
Wierzowiecka J.
), s. 276--282
artykuł:
Doskonalenie procesów monitorowania i pomiarów przez jednostki inspekcyjne nadzorujące bezpieczeństwo żywności
(
Szkiel A.
,
Jendza D.
), s. 283--294
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.