PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
R. 9, nr 9
Czasopismo
Inżynieria Rolnicza
Wydawca
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Rocznik
2005
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
R. 9, nr 9
artykuł:
Wpływ obróbki termicznej na zmiany parametrów barwy na przykładzie marchwi
(
Biller E.
,
Wierzbicka A.
,
Półtorak A.
), s. 7--12
artykuł:
Mieszanie fluidalne w przemyśle spożywczym
(
Boss J.
,
Ratuszny P.
), s. 13--18
artykuł:
Tekstura i barwa wybranych przetworów mięsnych z dodatkiem transglutaminazy
(
Cierach M.
,
Grala R.
), s. 19--26
artykuł:
Zmiany parametrów barwy roztworów antocyjanów w czasie ogrzewania
(
Czapski J.
,
Walkowiak-Tomczak D.
), s. 27--33
artykuł:
Analiza warunków degradacji stanu powierzchni masielnicy
(
Diakun J.
,
Gruszkiewicz K.
,
Wawrzacz B.
), s. 35--41
artykuł:
Badanie wpływu wilgotności ziaren amaranthusa na efekt ich zgniatania
(
Diakun J.
,
Kaczor A.
), s. 43--49
artykuł:
Systemy i warunki eksploatacji urządzeń w zakładach piekarskich
(
Diakun J.
,
Sobieraj I.
), s. 51--57
artykuł:
Analiza rozkładu temperatury w zależności od fazy obróbki termicznej wędlin oraz wielkości komory wędzarniczo-parzelniczej
(
Dolata W.
,
Piątek M.
,
Piasecki M.
), s. 59--66
artykuł:
Wykorzystanie nasion gryki do produkcji wyrobów mięsnych drobno rozdrobnionych o obniżonej zawartości tłuszczu
(
Dolatowski Z. J.
,
Dudek M.
,
Budoran M.
), s. 67--75
artykuł:
Właściwości fizyko-chemiczne tkanki mięśniowej po sonifikacji
(
Dolatowski Z. J.
,
Twarda J.
), s. 77--83
artykuł:
Badania procesu wibracyjnej selekcji nasion
(
Domoradzki M.
,
Korpal W.
,
Weiner W.
), s. 85--91
artykuł:
Wpływ jednostkowego natężenia przepływu surowca na wskaźniki jakościowe ekstrudatu z mieszanek pszenno-kukurydzianych
(
Ekielski A.
,
Majewski Z.
,
Żelaziński T.
), s. 93--100
artykuł:
Wpływ geometrii elementów roboczych ekstrudera na energochłonność i jakość otrzymywanego produktu
(
Ekielski A.
,
Majewski Z.
,
Żelaziński T.
), s. 101--107
artykuł:
Integron - model konstrukcji rozdrabniacza
(
Flizikowski J.
), s. 109--117
artykuł:
Ewolucja rozmiaru agregatów komórek roślinnych w bioreaktorze
(
Golis W.
,
Szypuła W.
,
Bluma A.
), s. 119--124
artykuł:
Analiza przebiegu procesu schładzania potraw w schładzarce szokowej
(
Grzesińska W.
,
Sieradzka A.
), s. 125--132
artykuł:
Uwalnianie białka z komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae
(
Heim A.
,
Kamionowska U.
,
Solecki M.
), s. 133--142
artykuł:
Konstrukcje aparatów fluidalnych spełniające wymagania sanitarne
(
Heim A.
,
Tomalczyk M.
), s. 143--147
artykuł:
Analiza wyników pomiaru prędkości cieczy rotujacej w kadzi wirowo-osadowej
(
Jakubowski M.
,
Bil T.
,
Tesmer R.
), s. 149--156
artykuł:
Korygowanie wyników badań modelowych cieczy spożywczych uzyskanych za pomocą reometru rurowego
(
Kaczmarski Ł.
,
Sitkiewicz I.
), s. 157--165
artykuł:
Ruch masy w żelach modelowych i jabłkach odwodnionych osmotycznie, zamrożonych i przechowywanych
(
Kamińska A.
,
Lewicki P. P.
), s. 167--173
artykuł:
Mieszanie układu ziarnistego jako proces Markowa
(
Knapik A. T.
), s. 175--180
artykuł:
Badanie wpływu prędkości posuwu na opory cięcia produktów spożywczych
(
Kowalik K.
,
Sykut B.
,
Opielak M.
), s. 181--186
artykuł:
Zmiany struktury tkanki roślinnej wywołane odwadnianiem osmotycznym
(
Kowalska H.
,
Lenart A.
), s. 187--195
artykuł:
Właściwości przewodnościowe ziarna pszenicy
(
Majewska K.
,
Żywica R.
,
Wójcik J.
,
Białobrzewski I.
), s. 197--205
artykuł:
Właściwości mechaniczne i akustyczne suchych produktów zbożowych
(
Marzec A.
,
Lewicki P. P.
,
Ranachowski Z.
), s. 207--214
artykuł:
Analiza wpływu parametrów procesu miesienia na jakość pieczywa żytnio-pszennego
(
Neryng A.
,
Gębski J.
), s. 215--223
artykuł:
Właściwości termofizyczne zamrażanej żywności
(
Niesteruk R.
,
Obidziński S.
), s. 225--232
artykuł:
Wpływ odmiany selera korzeniowego na przebieg procesu suszenia
(
Nowak D.
,
Pomarańska-Łazuka W.
,
Lewicki P. P.
), s. 233--240
artykuł:
Wpływ wielkości truskawek na wymianę masy w czasie odwadniania osmotycznego
(
Ogonek A.
,
Lenart A.
,
Sjöholm I.
), s. 241--247
artykuł:
Ocena sensoryczna produktów zbożowych poddanych obróbce hydrotermicznej i termicznej
(
Panasiewicz M.
,
Grochowicz J.
,
Zawiślak K.
,
Sobczak P.
), s. 249--254
artykuł:
Ocena mikrobiologiczna pszenicy wysuszonej w silosie metalowym pod kontrolą sterownika procesu
(
Perkowski J.
,
Gawrysiak-Witulska M.
,
Ryniecki A.
), s. 255--261
artykuł:
Przewodnictwo elektryczne wybranych przetworów owocowych
(
Pierzynowska-Korniak G.
,
Żywica R.
,
Wójcik J.
), s. 263--269
artykuł:
Ocena tekstury wędlin wyprodukowanych z różnymi dodatkami funkcjonalnymi w warunkach przemysłowych
(
Piotrowska E.
,
Dolata W.
,
Krzywdzińska-Bartkowiak M.
,
Nowicka A.
), s. 271--278
artykuł:
Wpływ technologii uprawy ziemniaków na strukturę plonu
(
Piskier T.
), s. 279--285
artykuł:
Wpływ termostatowania na zmiany tekstury w obrabianej termicznie marchwi różnymi metodami
(
Półtorak A.
,
Wierzbicka A.
,
Biller E.
), s. 287--294
artykuł:
Naprężeniowa klasyfikacja oddziaływań mechanicznych na produkt spożywczy
(
Ratajczak W.
), s. 295--303
artykuł:
Moc mieszadła cyrkulacyjnego w warniku cukrowniczym
(
Rieger F.
,
Rzyski E.
), s. 305--311
artykuł:
Badanie procesu suszenia konwekcyjnego pietruszki korzeniowej
(
Skorupska E.
), s. 313--320
artykuł:
Wpływ kompozycji substancji wiążących na wybrane cechy produktów
(
Sobczak P.
,
Zawiślak K.
,
Panasiewicz M.
,
Grochowicz J.
,
Mazur J.
), s. 321--328
artykuł:
Efektywność wnikania masy dla mieszadeł samozasysających
(
Stelmach J.
,
Rzyski E.
), s. 329--337
artykuł:
Badanie wpływu kątów ostrza i przystawienia na opory krojenia produktów spożywczych
(
Sykut B.
,
Kowalik K.
,
Opielak M.
), s. 339--344
artykuł:
Porównanie jakości potraw przygotowanych tradycyjnie oraz technologią szybkiego schładzania
(
Tomaszewska M.
,
Neryng A.
), s. 345--351
artykuł:
Wpływ odmiany pszenżyta na wybrane właściwości fizyczne rozdrobnionego ziarna
(
Warechowska M.
,
Warechowski J.
,
Domska D.
), s. 353--359
artykuł:
Badania odkażania nasion papryki
(
Weiner W.
,
Domoradzka O.
), s. 361--365
artykuł:
Badania procesu enzymatycznego czyszczenia nasion ogórka
(
Weiner W.
,
Szymonowicz S.
), s. 367--372
artykuł:
Wpływ obróbki termicznej na prędkość propagacji fali ultradźwiękowej w farszu mięsnym
(
Wesołowski A.
,
Ratajski A.
), s. 373--378
artykuł:
Wpływ rodzaju obróbki termicznej na zmiany tekstury marchwi
(
Wierzbicka A.
,
Biller E.
,
Półtorak A.
), s. 379--385
artykuł:
Wpływ techniki suszenia konwekcyjnego na wybrane wyznaczniki jakości suszonej tkanki roślinnej
(
Witrowa-Rajchert D.
,
Radecka-Wierzbicka M.
), s. 387--395
artykuł:
Nadzór nad aparaturą pomiarową w zakładach mleczarskich w procesie zarządzania jakością
(
Zander Z.
,
Warechowski J.
,
Wasilewski R.
), s. 397--403
artykuł:
Niestabilność ruchu proszku w bębnie obrotowym jako miara jego zdolności płynięcia
(
Zander Z.
,
Warechowski J.
,
Zander L.
), s. 405--411
artykuł:
Założenia technologiczne do produkcji nowej generacji galanterii spożywczej
(
Zawiślak K.
,
Panasiewicz M.
,
Grochowicz J.
,
Sobczak P.
), s. 413--418
artykuł:
Wpływ składu surowcowego na właściwości mechaniczne kawy palonej mielonej
(
Zgódka A.
,
Lenart A.
), s. 419--427
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.