PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
nr 2
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2014
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
nr 2
artykuł:
Uwarunkowania zmian masy i masy suchej substancji podczas rehydratacji suszonych jabłek
(
Kaleta A.
,
Winiczenko R.
,
Choińska A.
,
Górnicki K.
), s. 18--23
artykuł:
Wpływ czynników technologiczno-technicznych na jakość mięsa odzyskiwanego z odpadów poprodukcyjnych z karpi (Cyprinus carpio)
(
Janiszewska D.
,
Pawlikowski B.
), s. 24--27
artykuł:
Próba zastosowania drożdży Yarrowia Lipolytica KKP 379 w zagospodarowaniu odpadów przemysłu rybnego
(
Fabiszewska A.
,
Mazurczak P.
,
Pielińska A.
,
Zieniuk B.
,
Nowak D.
,
Białecka-Florjańczyk E.
), s. 28--33
artykuł:
Stanowisko badawcze do mieszania nieniutonowskich płynów spożywczych
(
Kabziński M.
,
Grzesik M.
), s. 34--36
artykuł:
Wpływ 1-metylocyklopropenu (1-MCP) na wartość odżywczą owoców pomidora odmiany Faustine F1
(
Wrzodak A.
,
Gajewski M.
), s. 37--40
artykuł:
Metoda tworzenia trójwymiarowych modeli zewnętrznego kształtu jaja kurzego za pomocą matematycznego opisu konturów poprzecznych przekrojów
(
Mieszkalski L.
), s. 41--44
artykuł:
Przeestryfikowanie mieszanin tłuszczu gęsiego z olejem rzepakowym w obecności lipazy z Rhizomucor Miehei
(
Tarnowska K.
,
Bryś J.
,
Duszak K.
), s. 45--50
artykuł:
Wpływ obróbki termicznej marchwi i ziemniaków na zawartość błonnika pokarmowego i jego frakcji
(
Komolka P.
,
Górecka D.
,
Dudziak M.
), s. 51--55
artykuł:
Aktywność przeciwdrobnoustrojowa soku ziemniaczanego
(
Kowalczewski P.
,
Sip A.
,
Lewandowicz G.
), s. 56--61
artykuł:
Analiza czasu zamrażania wybranych owoców przy zmiennych parametrach procesu zamrażania
(
Pałacha Z.
,
Krystian J.
), s. 62--67
artykuł:
Ergonomiczne podstawy projektowania technologicznego zakładów spożywczych
(
Grzesińska W.
,
Tomaszewska M.
), s. 68--75
artykuł:
Możliwości pozyskiwania świeżego oleju łososiowego ze skór całych z wykorzystaniem hydrolizy enzymatycznej surowca
(
Szulecka O.
,
Dowgiałło A.
,
Weiner W.
), s. 76--79
artykuł:
Separacja osadu zastępczego w kadzi wirowej wyposażonej w półkę osadową
(
Sterczńska M.
,
Jakubowski M.
,
Diakun J.
,
Poreda A.
), s. 80--85
artykuł:
Energetyczne aspekty procesu i skuteczności mycia płytowego wymiennika ciepła
(
Piepiórka-Stepuk J.
,
Diakun J.
), s. 86--91
artykuł:
Wpływ ekstraktu i miąższu z bulw batatów (Ipomoea batatas [L]. Lam.) uprawianych w warunkach klimatyczno glebowych Polski na wzrost grzybów pleśni
(
Krochmal-Marczak B.
,
Betalej I.
), s. 92--94
artykuł:
Zawartość związków biologicznie czynnych w wybranych sokach pomarańczowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
(
Hallmann E.
), s. 95--100
artykuł:
Matematyczny model zmiany kształtu nasion bobiku w zależności od wilgotności
(
Mieszkalski L.
), s. 101--104
artykuł:
Wykorzystanie modeli barwy do oceny suszonych surowców roślinnych
(
Mieszkalska A.
,
Piotrowski D.
), s. 105--111
artykuł:
Wpływ procesu dojrzewania i obróbki termicznej na kształtowanie jakości mięsa wołowego pozyskanego z systemu jakości
(
Półtorak A.
,
Wyrwisz J.
,
Moczkowska M.
,
Marcinkowska-Lesiak M.
), s. 112--119
artykuł:
Metody oznaczania wybranych mikotoksyn w żywności i paszach
(
Polak-Śliwińska M.
,
Kubiak M.S.
,
Borejszo Z.
), s. 120--124
artykuł:
Wpływ witaminy D3 na kruchość kulinarnego mięsa wołowego
(
Rafalska U.
,
Stelmasiak A.
,
Moczkowska M.
,
Marcinkowska-Lesiak M.
,
Wyrwisz J.
,
Półtorak A.
), s. 125--130
artykuł:
Substancje bioaktywne w surowcach pochodzenia roślinnego i roślinach zielarskich
(
Sadowska A.
,
Skarżyńska E.
,
Rakowska R.
,
Batogowska J.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 131--135
artykuł:
Wpływ trendów żywieniowych na projektowanie nadziewanych zbożowych produktów spożywczych
(
Moczkowska M.
,
Półtorak A.
,
Wyrwisz J.
), s. 136--142
artykuł:
Zintegrowana uprawa pieczarek z pożytecznymi mikroorganizmami
(
Szwedziak K
,
Polańczyk E.
), s. 143--145
artykuł:
Potrzeby i niezbędne działania w zakresie aktywizacji gospodarczo-społecznej i ekologicznej małych gospodarstw rolnych
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 146--150
artykuł:
Nowoczesne koncepcje zarządzania w realizacji funkcji organizowania w praktyce przedsiębiorstw
(
Kułakowska A.
,
Piątkowski Z.
,
Matuszewski D.
,
Mazur K.
,
Pawłowski M.
), s. 151--156
artykuł:
Nowoczesne metody zarządzania logistyką w gastronomii. Cz. 2, Studium przypadku
(
Rut J
,
Kulińska E.
,
Skrzypczyk L.
), s. 157--162
artykuł:
Postępowanie w sprawie praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów prowadzone przed Prezesem Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów
(
Karpiuk M.
), s. 163--166
artykuł:
Decentralizacja finansów publicznych jako element zarządzania publicznego
(
Goryszewski R.
,
Kotowska E.
), s. 167--173
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.