PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Nr 2
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Wydawca
Wyższa Szkoła Menadżerska
Rocznik
2016
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Nr 2
artykuł:
Odwadnianie osmotyczne jabłek w koncentracie soku z aronii
(
Czajkowska K.
,
Kowalska H.
,
Cichowska J.
,
Wojnowski M.
), s. 5--11
artykuł:
Wyznaczanie współczynnika dyfuzji wody w procesie suszenia liści kolendry, bazylii i natki pietruszki
(
Kaleta A.
,
Górnicki K.
,
Choińska A.
,
Russek K.
,
Klimek M.
), s. 12--17
artykuł:
Komponowanie składników do wypieku chleba metodą tradycyjną
(
Szwedziak K.
,
Polańczyk E.
,
Dąbrowska-Molenda M.
,
Kocemba M.
), s. 18--23
artykuł:
Metody modelowania matematycznego kształtu jabłek
(
Mieszkalski L.
), s. 24--30
artykuł:
Ocena stopnia redukcji patuliny w roztworach modelowych, imitujących napój jabłkowy
(
Dobek L.
,
Polak-Śliwińska M.
), s. 31--35
artykuł:
Analiza informacji zawartych w dokumentach produktów biobójczych na poziom bezpieczeństwa podczas ich użytkowania na przykładzie zakładów przemysłu mleczarskiego
(
Miarka D.
,
Stanisławek M.
,
Kowalska J.
), s. 36--43
artykuł:
Możliwości wstępnego oczyszczania zużytych wód technologicznych po hydraulicznym wyładunku ryb pelagicznych z kutrów rybackich
(
Kozieł K.
,
Janiszewska D.
), s. 44--47
artykuł:
Analiza wpływu współczynnika wnikania ciepła na czas zamrażania wybranych owoców w tradycyjnych zamrażarkach owiewowych
(
Pałacha Z.
,
Bułka D.
), s. 48--53
artykuł:
Wybrane cechy jakościowe przekąsek pszennych i ziemniaczanych smażonych w różnych tłuszczach
(
Wroniak M.
,
Prejs D.
,
Janowicz M.
,
Ratusz K.
,
Kornatowska M.
), s. 54--61
artykuł:
Matematyczne modelowanie kształtu cytryn
(
Mieszkalski L.
), s. 62--66
artykuł:
Poziom WWA w produktach mięsnych wędzonych sprzedawanych na ciepło i eksponowanych w tradycyjnych komorach ekspozycyjnych
(
Szklar B.
,
Polak-Śliwińska M.
), s. 67--71
artykuł:
Wpływ dawki drożdży na zawartość siarczku dimetylu (DMS) w piwie produkowanym w technologii wielkozbiornikowej
(
Kucharczyk K.
,
Tuszyński T.
), s. 72--75
artykuł:
Wpływ czasu parzenia i stopnia rozdrobnienia herbaty czarnej na barwę naparu i właściwości
(
Szwedziak K.
,
Polańczyk E.
,
Dąbrowska-Molenda M.
,
Płuciennik K.
), s. 76--79
artykuł:
Wpływ wybranych fenolokwasów na szczepy grzybów pleśniowych
(
Dec D.
), s. 80--82
artykuł:
Ocena stopnia zanieczyszczenia aflatoksyną M1 żywności tradycyjnej, regionalnej i konwencjonalnej na przykładzie wybranych produktów spożywczych
(
Polak-Śliwińska M.
,
Śliwiński M.
,
Paszczyk B.
,
Kubiak M.S.
), s. 83--88
artykuł:
Zagrożenia zdrowotne związane ze stosowaniem syropu wysokofruktozowego w produkcji żywności
(
Biernacka K.
,
Hoffman M.
,
Piotrowska A.
), s. 89--96
artykuł:
Płatki zbożowe – ocena porównawcza. Cz.1, Porównanie składu chemicznego i mineralnego
(
Achremowicz B.
,
Haber T.
,
Kaszuba J.
,
Puchalski Cz.
,
Wiśniewski R.
), s. 97--102
artykuł:
Wykorzystanie potencjału odwadniania osmotycznego i prozdrowotnych właściwości owoców w kreowaniu nowych produktów spożywczych
(
Cichowska J.
,
Kowalska H.
,
Czajkowska K.
,
Hankus M.
), s. 103--107
artykuł:
Opis nowoczesnego zbiornika (tankofermentora) stosowanego do fermentacji i dojrzewania piwa
(
Kucharczyk K.
,
Tuszyński T.
,
Kuchciak T.
,
Antkiewicz P.
), s. 108--111
artykuł:
Systemowe determinanty wynalazczości w przemyśle produkcji żywności
(
Słowiński B.
,
Dutkiewicz D.
), s. 112--121
artykuł:
Czynniki przedubojowe warunkujące wartość odżywczą i jakość sensoryczną mięsa wołowego
(
Sadowska A.
,
Rakowska R.
,
Dybkowska E.
,
Świąder K.
), s. 122--128
artykuł:
Systemy certyfikacji żywności jako warunek wzrostu wymiany handlowej mięsa wołowego z Turcją
(
Oponowicz K.
,
Głąbska D.
,
Guzek D.
,
Choiński W.
,
Gutkowska K.
), s. 129--133
artykuł:
Małe gospodarstwa rolne w Polsce a paradygmat rozwoju zrównoważonego
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 134--140
artykuł:
Stosowanie empowermentu w praktyce państwowych i prywatnych przedsiębiorstw. Cz. 1
(
Pawłowski M.
,
Kułakowska A.
,
Piątkowski Z.
,
Sajecka R.
), s. 141--147
artykuł:
Wpływ wydajności pracy oraz postępu technicznego na poziom rozwoju gospodarczego
(
Nasiłowski J.
,
Smolaga L.
), s. 148--156
artykuł:
O etyce polskich służb bezpieczeństwa i porządku publicznego w zarządzaniu kryzysowym (po 1989 r.)
(
Czerniakiewicz J.
,
Maślak Z.
), s. 157--161
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.